|

Forebyggelse er vejen til færre fald

Forebyggelse er vejen til færre fald

Selv et harmløst fald kan have store konsekvenser, når en ældre krop slår sig. Den gode nyhed er, at der heldigvis er meget, vi selv kan gøre for at forebygge fald. Og det hele er i sidste ende godt for livskvaliteten. 

Favrskov Kommune sætter i de kommende måneder fokus på, hvad man selv kan gøre for at forebygge fald. Det sker blandt andet 28. og 29. oktober 2019, hvor der er borgermøder i sundhedscentrene i Hadsten og Hammel om faldforebyggelse og det gode seniorliv.  De to formiddage sætter fokus på værdien af at holde sig i gang, og alle deltagere får mulighed for at få inspiration til, hvad man selv konkret kan gøre.

– Når man som ældre falder, kan det medføre følgeskader som brud på hofter, arme, håndled eller skader på huden. Balancen og reaktionsevnen er måske nedsat, og ældre borgere har ofte sværere ved at genfinde balancen eller tage fra ved faldet. Nogle bliver også bange for at falde igen og isolerer sig derfor i hjemmet, fortæller Louise Hartvig, kvalitets- og udviklingssygeplejerske i Favrskov Kommune.

Derfor arbejder Favrskov Kommune med at blive endnu bedre til at forebygge fald blandt ældre borgere, blandt andet ved at styrke medarbejdernes kompetencer. Medarbejderne skal arbejde systematisk med faldudredning og forebyggende tiltag ud fra velafprøvede metoder. 

Ældre, der er faldet tidligere, har to til tre gange så stor risiko for at falde igen inden for et år. Men der kan gøres meget for at forhindre, at det sker igen.

Grethe Villadsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune, hilser indsatsen velkommen:

– Den forebyggende indsats er vigtig, og den har stor betydning for den enkelte. Fald kan give tab af mobilitet og funktionsevne. Derudover vil der ofte være angsten for at falde, og det kan også påvirke ens sociale liv. Der er så meget, man selv kan gøre for at undgå at falde, og det er det budskab, vi skal arbejde på at få spredt godt og grundigt ud. Der er mange sidegevinster ved at tænke på sin egen sundhed og holde sig i gang. Det handler i høj grad om livskvalitet og at kunne klare sig selv længst muligt. Jeg glæder mig til at følge det.

Læs mere på favrskov.dk/fald

FAKTA:

Omkring 1.000 personer over 65 år falder hver dag i Danmark. Selvom mange rejser sig igen uden problemer, udgør fald en reel risiko for, at de ældre kan komme alvorligt til skade. 535 ældre over 65 år dør årligt i Danmark på grund af følger efter fald. 6.900 ældre får årligt hoftebrud, hvoraf cirka 95 procent sker i forbindelse med et fald, og 42 procent af de ældre vender ikke tilbage til deres tidligere funktionsniveau.

Dato: 30. september 2019

Senest opdateret:

30. september 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Klummeredaktøren holder vinterferie

Klummeredaktøren holder vinterferie

Politikere og andet godtfolk i Favrskov og omegn inkl. Grønland og Færøerne kan slappe af det næste stykke tid. Ingen bliver ”sat på spidsen” igen før i uge 9… ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjtyllands Politi oplyser ... læs mere
Socialdemokratiet i Favrskov vil afskaffe Dansk kultur.

Socialdemokratiet i Favrskov vil afskaffe Dansk kultur.

Af Anders G. Christensen, Formand for Teknik og miljøudvalget, Byrådsmedlem for Venstre, 1. Suppleant til Folketinget for Venstre i Østjylland ... læs mere
Spændende aften om genforeningen

Spændende aften om genforeningen

Favrskov Aftenskole, Hinnerup Bibliotek og Kulturhus og Ældre Sagen Hinnerup står for arrangementet ... læs mere
annonce : 14. februar er det VALENTINSDAG

annonce : 14. februar er det VALENTINSDAG

PØT MØLLE - Frijsenborg Slotskro gør selvfølgelig noget ekstra ud af denne mærkedag ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 454.

Ugens naturbilleder nr. 454.

Det er som om, at vinteren fortsat er aflyst og at vi bare har forlænget efterår med regn og blæst i rigelige mængder. Lad dog ikke vejret stoppe dig - der er altid en oplevelse derude ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ældre kvinde vågnede og opdagede tyv

Ældre kvinde vågnede og opdagede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Den 26. Februar 19.00 holder HSK Fodbold ekstraordnær generalforsamling.

Den 26. Februar 19.00 holder HSK Fodbold ekstraordnær generalforsamling.

Sted: NMT-BYENS ARENA, Klubhuset, Skovvangsvej 20, Hadsten ... læs mere
Regulering af satser for tabt arbejdsfortjeneste

Regulering af satser for tabt arbejdsfortjeneste

På grund af fejl i enkelte satser orienterer KL nu om muligheden for at få ens sag behandlet på ny ... læs mere
Loading...