|

FORFATTER FRA HADSTEN MED DEBUTROMAN

Eigil Jacobsens debutroman – fortalt frit fra leveren – er ikke for sarte sjæle, men den er forfriskende godt skrevet; flabet og morsom.
Krænkelsesapostlene kan godt spidse blyanten, men læs nu bogen færdig først…

DEBUTROMAN

Læst af Kurt Villy Svendsen

 

74-rige Eigil Jacobsen, Hadsten – ejer af Pingvinnyt og i daglig tale kaldet ”Le Papa Pingouin” – sprang forleden ud som forfatter og debuterede med romanen “Livet er ikke for de kuede”

Her på heden er bogen slugt i to mundfulde, og sikke et par skefulde. Jeg blev godt underholdt. Flot debut efter min mening.

Flere gange kluklo jeg undervejs, og på adskillige sider satte jeg mit lille kendemærke – et smilende ansigt – til tider med et løftet øjenbryn.

Ikke som en misbilligelse, men som et anerkendende nik til Eigils evne til at spidde alle de krænkelsesparate, bedrevidende naragtigheder, hvoraf mange skynder sig at blive forargede på andres vegne.

Et godt eksempel som nævnes, er den sørgmodige, bedrevidende og selvhøjtidelige rektor på Handelsskolen i København, der straks bøjede af overfor kritik af sangen om den unge, blonde, danske pige, og forbød den på anstalten, men eksemplerne er desværre legio.

Jeg bed også mærke i alle de forfærdelige, tungevridende og i virkeligheden intetsigende titler, såvel det arbejdende folk som (især) den højt akademisk uddannede nutildags slæber rundt på.

Jeg er glad for, at min gamle uddannelse som radiotelegrafist fra Svendborg Navigationsskole nu er lagt i graven, for gad nok vide, hvad jeg ellers ville have heddet i dag?

Men nu er jeg kommet til at holde af Eigil Jacobsens hovedpersoner, Spiegelmann, thyboen, Pierre (den stakkels, forelskede svans), Morten med Jacobs-stigen og alle de fortrinligt fortalte afstikkere til Langeland via både Svendborgsund samt Tåsinge og minsandten Siø tilsat rundturene i såvel Thy som hovedstaden med omegn.

Desuden elsker jeg simpelthen besøgene i værtshuset ”Røvhullet” og de indlagte samtaler med fed dialekt.

Tvekønnede, demigirls, genderfucks og ganske normale bøsser, og hvad Eigil ellers beriger sproget med, er godt sete eksempler på det glade vanvid, der nu om stunder plager moderne mennesker, som kræver at de bliver hørt, og at der tages hensyn til netop deres specielle afart.

Det værste er, at mange moderne politikere opfatter alle disse gruppers krav som rimelige.

Alt andet vil naturligvis være i strid med menneskerettighederne.

Og så er det særdeles godt fundet på – og skønt – med de små tilbageblik på urmennesket liv og dagligdag. Det sætter det hele i perspektiv.

Det er en herlig bog med en spændende, letflydende handling – og faktisk med ”happy end”, hvis det udtryk går an. Jeg morede mig som nævnt kosteligt.

Måske manglede der en enkelt bagbordsindianer, men vil du – kære læser – have et godt og ind imellem svedent grin, kan bogen anbefales.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Musik På Toppen
11. jun. 2022

Musik På Toppen

Sommersang ved søen
15. jun. 2022

Sommersang ved søen

Loading...

UD I NATUREN (78)

UD I NATUREN (78)

Det gror vildt derude og naturen er fyldt med fantastiske farver ... læs mere
En ”skabelsesberetning”

En ”skabelsesberetning”

Her er historien bag skabelsen af PingvinNyt.dk ... læs mere
Modregning i social pension som følge af ægtefælles arbejdsindkomst bliver nu afskaffet

Modregning i social pension som følge af ægtefælles arbejdsindkomst bliver nu afskaffet

Folketinget har vedtaget et lovforslag, som gør det muligt for folke-, senior- og førtidspensionister at modtage deres pension uafhængigt af, om deres ægtefælle eller samlever har en arbejdsindkomst ... læs mere
KUNSTEN AT GJØRE PENGE – 4. del

KUNSTEN AT GJØRE PENGE – 4. del

PingvinNyt.dk hjælper dig til øget velstand i disse urolige økonomiske tider med P.T. BARNUMs nyttige bog, der giver ”GODE RAAD OG VINK TIL AT SKABE SIG EN FORMUE” ... læs mere
Nu går der snart ”kage” i alting!

Nu går der snart ”kage” i alting!

Hensynssygen til dem, der ikke føler sig afspejlet i den binære kønsfremstilling, er godt på vej til at gå grassat ... læs mere
Stemningsbilleder fra Grundlovsfejring i Lyngå Præstegård

Stemningsbilleder fra Grundlovsfejring i Lyngå Præstegård

Præstegården dannede rammen om Grundlovsfejring på bedste vis med grundlovstale af borgmester Lars Storgaard, sang, fællesspisning og musik af Hinnerup Garden ... læs mere
GLÆDELIG PINSE

GLÆDELIG PINSE

Så fik vi den endelig at se igen: Solen! Nu må vi ud og se den danse... :-) ... læs mere
I DAG FEJRER VI DANMARKS GRUNDLOV

I DAG FEJRER VI DANMARKS GRUNDLOV

PingvinNyt.dk har fået dette digt af Hans Jørgen Buchberg ... læs mere
Dødelighed hos pattegrise slår ny rekord: 29.500 dør om dagen. Hver dag!

Dødelighed hos pattegrise slår ny rekord: 29.500 dør om dagen. Hver dag!

Knap hver fjerde pattegris i svineproduktionen dør i forbindelse med fødslen, viser nye tal. Det svarer til knap 30.000 pattegrise om dagen, hvilket er ny rekord… ... læs mere
Hadsten Mesterskabet i golf 2022

Hadsten Mesterskabet i golf 2022

Vejret var gråt, men humøret højt, da Hammel Golf Klub lagde græs til årets mesterskab ... læs mere
Brug for hjælp til MitID?

Brug for hjælp til MitID?

Hadsten Computer i Østergade tilbyder at hjælpe ... læs mere
Loading...