|

Fra psykisk syge til rollemodeller – foredrag

Cecilie Bruun og Christina-Regitze Pedersen fortæller om, hvordan de i dag bruger deres erfaring til at hjælpe andre psykisk sårbare.

Mød to af Favrskovs nye peermedarbejdere, når de onsdag 9. oktober 2019 fortæller om, hvordan de har lært at leve med psykisk sårbarhed, og hvordan de i dag bruger deres levede erfaringer til at hjælpe andre.

Mennesker, der har gennemlevet psykiske vanskeligheder og recovery, kan udgøre en unik og virksom ressource i indsatsen over for andre mennesker med psykiske lidelser. Det kaldes peer-støtte. Onsdag 9. oktober kan du høre mere om, hvordan vi arbejder med det i Favrskov.

På denne aften vil de nye peermedarbejdere komme og fortælle en bid af deres livshistorier. De fortæller, hvordan de har håndteret at leve med psykisk sårbarhed, og hvordan de i dag bruger deres levede erfaringer til at hjælpe andre i psykiatrien. De vil fortælle om deres arbejde og om et peerfrivillighedskursus, de udbyder, som du kan få mulighed for at deltage på. 

Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Foredraget holdes i Store Sal i Inside i Hammel, onsdag 9. oktober kl. 19-21.30.

 

Program:

19.00-19.15 Områdeleder i Socialpsykiatrien Bo Bjerrum og afdelingsleder Kathrine Beltoft Rasmussen fortæller kort om baggrunden for peer-indsatsen i Favrskov Kommune.

19.15-20.00 Cecilie Bruun fortæller en del af hendes livshistorie, og om hvorfor hun er blevet peer-medarbejder.

20.00-20.20 Pause

20.20-21.00 Christina-Regitze Pedersen fortæller en del af hendes livshistorie, og om hvorfor hun er blevet peer-medarbejder.

 

Om oplægsholderne:

Cecilie Bruun

I 2008 udviklede Cecilie en spiseforstyrrelse blandt andet som reaktion på et lavt selvværd og for høje krav til sig selv. Cecilie var lige begyndt i 1.g, da anoreksien for alvor tog fart. Imens kiloene raslede af, forsøgte hun at opretholde en travl hverdag med lektier, veninder, familie, fritidsjob og hest. Med støtte fra familien blev hun taget ud af gymnasiet og indlagt fem måneder på Center for Spiseforstyrrelser i Risskov. I dag har hun et afslappet forhold til mad, et bedre selvværd og stort mod på livet. På denne aften til Sindets Uge vil Cecilie fortælle mere om sin rejse ind i og ud af spiseforstyrrelsen, og hvordan hun har gjort brug af sine levede erfaringer til at hjælpe andre spiseforstyrrede.

Christina-Regitze Pedersen

Christina-Regitze har omsorgssvigt, seksuelle overgreb og mobning med sig i sin bagage. Hun har kæmpet en hård og sej kamp, og har imod alle odds trodset psykiaternes og lægernes dom om, at hun ville ende på førtidspension og ikke kunne fuldføre nogen uddannelser.

Hun har i dag en række uddannelser bag sig bl.a. som folkeskolelærer, med efterfølgende diplom i psykiatri, seksualvejleder og har læst Master i sexologi fra Aalborg Universitet.

Christina vil på denne aften givet et kort indblik i sin rejse og fortælle om, hvordan hun har gjort brug af sine levede erfaringer til at hjælpe andre, men i høj grad også sig selv.

Foredraget er en del af Sindets Uge – se hele programm

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchefen i Hadsten Håndbold ... læs mere
Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Helle Thorning-Schmidt vil alligevel ikke jagte skatteunddragere ... læs mere
Den ultimative lyd af forår

Den ultimative lyd af forår

Kun en uges tid efter kyndelmisse synger lærken ... læs mere
Stormskader i Favrskov

Stormskader i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd, formand for Børne- og Skoleudvalget og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
En aften med læring og faglig stolthed

En aften med læring og faglig stolthed

Dagtilbudschef Lone Bruun Nielsen kunne i går byde velkommen til en farvestrålende læringsfestival i InSide, der i dagens anledning var blevet pyntet op med vimpler, balloner og spændende faglige stande ... læs mere
Vandskade på SOLHØJ

Vandskade på SOLHØJ

En løbende vandhane hos en beboer har medført en vandskade på Solhøj ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...