|

Fredningen som ingen i området ønsker

Af Flemming Nørgaard, politisk ordfører for Venstre i Favrskov Byråd

Flemming Nørgaard

 

Venstre i Favrskov siger klart nej til Danmarks Naturfredningsforenings (DN) forslag om fredning i Gudenådalen mellem Ulstrup og Bjerringbro. Det er et forslag, der for lang tid siden burde være skrinlagt, men til det kommende byrådsmøde skal spørgsmålet besvares, om kommunen skal være medstiller af fredningsforslaget.
– Det er en fredning, som kun DN ønsker. Ingen i området, altså dem, der bor og lever der hver dag, ønsker en fredning, siger Venstres politiske leder, Flemming Nørgaard.
Viborg Kommune har allerede sagt nej til forslaget, og i udvalgsbehandlingen i Favrskov Kommune har Venstre og DF haft samme holdning.
– Vi er dog er nedstemt af det socialistiske flertal, der fortsat ønsker dialog med DN om sagen. Det gør vi ikke, fastslår Flemming Nørgaard.
– I det stort anlagte fredningsforslag, hvor DN med udgangspunkt i aflejringerne fra istiden og området som helhed ønsker et stort areal fredet, virker det nærmest som en magtdemonstration, hvor DN vil udnytte deres særstatus for at få rejst en fredningssag, siger Flemming Nørgaard.
Dette synspunkt kom frem på borgermødet tilbage i april 2016, hvor Venstre tog initiativ til et offentligt møde om sagen.
Sagen blev første gang drøftet i byrådet tilbage i maj 2015, og lodsejerne har siden måtte væbne sig med tålmodighed og har tillige måttet affinde sig med utilstrækkelig kommunikation om sagen.
Derfor må der sættes et kommunalt punktum i sagen om fredning, og i stedet må kommunen i dialog med lodsejerne om nogle frivillige aftaler, så området omkring selve Gudenåen kan gøres mere tilgængelig, er holdningen i Venstre.
– Jeg håber, at DN hopper ned fra deres piedestal, og kommer lidt mere i øjenhøjde, ellers må der komme en seriøs politisk diskussion, hvorvidt en interesseorganisation som DN fortsat skal have særstatus i fredningssager, siger Flemming Nørgaard.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...