|

Frivillige julehjælpsuddelere i Røde Kors: Det er givende og rørende at hjælpe

Lige nu knokler frivillige i Røde Kors’ lokalafdelinger landet over med at forberede og uddele julehjælp til de familier, der har svært ved klare julen uden en håndsrækning.

 

 

I Midt- og Østjylland fortæller tre af de frivillige om, hvordan de oplever julehjælpen.

Hanne Fisker, som er ansvarlig for julehjælpen i Herning, fortæller, at det var familier med julelys i øjnene, der afhentede deres gavekort i den lokale Røde Kors genbrug i starten af denne uge. ”En enlig mor til to drenge på 6 og 7 år fortalte med varme i stemmen, hvad julehjælpen betyder for hendes lille familie – nemlig, at hun, på trods af sin SU, ikke behøver vælge mellem julegaver og julemad til drengene,” siger Hanne.

 

Også i afdelingen Hadsten-Hinnerup fortæller to frivillige julehjælpsuddelere, at de hvert år kommer hjem med rørende oplevelser.

En af dem; Charlotte Holleufer har selv modtaget julehjælp et år for mange år siden og husker, hvor stor en forskel det gjorde. ”Som mor til tre rørte det mig dybt, fordi taknemmeligheden er altoverskyggende. En lille pige begyndte at græde, før hun overhovedet havde åbnet sin gave. Det er så givende at hjælpe andre mennesker i den her tid,” fortæller hun.

 

Kollega, Karin Vinding, som i år deler julehjælp ud på femte år, bakker op. ”Jeg føler virkelig, jeg gør en forskel. Jeg husker en kvinde, der brast ud i gråd med ordet ’tak’, da jeg gik. Og børnenes reaktioner er heller ikke til at glemme: ”Årh – der er pakker til os.” Jeg er endnu ikke kommet hjem uden at have en fornemmelse af, at det var en af de bedste dage, jeg kunne have,” fortæller Karin.

 

Stort behov for julehjælp i hele landet
Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget støt. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, og i år forventer Røde Kors på landsplan at hjælpe mindst 11.000 familier. 2200 af dem er i Region Midtjylland.

 

I samarbejde med kommunen udvælger Røde Kors de familier, der har behov for at modtage julehjælp. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort til COOPs butikker på 800 kr., så de selv kan købe de varer, de har brug for til jul. 

 

Julehjælp som døråbner til mere hjælp

Med julehjælpen har Røde Kors en unik mulighed for at få udbredt budskabet om andre former for længerevarende støtte såsom familienetværk, ferielejre eller netværk for unge mødre, som kan gøre en forskel for familierne. Alene i 2015 startede 15 lokale Røde Kors afdelinger nye aktiviteter på baggrund af henvendelser fra familier, som de var kommet i kontakt med gennem julehjælpen.

 

Du kan læse meget mere om Røde Kors’ julehjælp her: www.rødekors.dk/jul. Eller kontakt Troels Østergaard, konsulent for Røde Kors’ landsdækkende uddeling af julehjælp, på tlf.: 35259244.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...