|

Frivillige julehjælpsuddelere i Røde Kors: Det er givende og rørende at hjælpe

Lige nu knokler frivillige i Røde Kors’ lokalafdelinger landet over med at forberede og uddele julehjælp til de familier, der har svært ved klare julen uden en håndsrækning.

 

 

I Midt- og Østjylland fortæller tre af de frivillige om, hvordan de oplever julehjælpen.

Hanne Fisker, som er ansvarlig for julehjælpen i Herning, fortæller, at det var familier med julelys i øjnene, der afhentede deres gavekort i den lokale Røde Kors genbrug i starten af denne uge. ”En enlig mor til to drenge på 6 og 7 år fortalte med varme i stemmen, hvad julehjælpen betyder for hendes lille familie – nemlig, at hun, på trods af sin SU, ikke behøver vælge mellem julegaver og julemad til drengene,” siger Hanne.

 

Også i afdelingen Hadsten-Hinnerup fortæller to frivillige julehjælpsuddelere, at de hvert år kommer hjem med rørende oplevelser.

En af dem; Charlotte Holleufer har selv modtaget julehjælp et år for mange år siden og husker, hvor stor en forskel det gjorde. ”Som mor til tre rørte det mig dybt, fordi taknemmeligheden er altoverskyggende. En lille pige begyndte at græde, før hun overhovedet havde åbnet sin gave. Det er så givende at hjælpe andre mennesker i den her tid,” fortæller hun.

 

Kollega, Karin Vinding, som i år deler julehjælp ud på femte år, bakker op. ”Jeg føler virkelig, jeg gør en forskel. Jeg husker en kvinde, der brast ud i gråd med ordet ’tak’, da jeg gik. Og børnenes reaktioner er heller ikke til at glemme: ”Årh – der er pakker til os.” Jeg er endnu ikke kommet hjem uden at have en fornemmelse af, at det var en af de bedste dage, jeg kunne have,” fortæller Karin.

 

Stort behov for julehjælp i hele landet
Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget støt. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, og i år forventer Røde Kors på landsplan at hjælpe mindst 11.000 familier. 2200 af dem er i Region Midtjylland.

 

I samarbejde med kommunen udvælger Røde Kors de familier, der har behov for at modtage julehjælp. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort til COOPs butikker på 800 kr., så de selv kan købe de varer, de har brug for til jul. 

 

Julehjælp som døråbner til mere hjælp

Med julehjælpen har Røde Kors en unik mulighed for at få udbredt budskabet om andre former for længerevarende støtte såsom familienetværk, ferielejre eller netværk for unge mødre, som kan gøre en forskel for familierne. Alene i 2015 startede 15 lokale Røde Kors afdelinger nye aktiviteter på baggrund af henvendelser fra familier, som de var kommet i kontakt med gennem julehjælpen.

 

Du kan læse meget mere om Røde Kors’ julehjælp her: www.rødekors.dk/jul. Eller kontakt Troels Østergaard, konsulent for Røde Kors’ landsdækkende uddeling af julehjælp, på tlf.: 35259244.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Loading...