|

Frivillige julehjælpsuddelere i Røde Kors: Det er givende og rørende at hjælpe

Lige nu knokler frivillige i Røde Kors’ lokalafdelinger landet over med at forberede og uddele julehjælp til de familier, der har svært ved klare julen uden en håndsrækning.

 

 

I Midt- og Østjylland fortæller tre af de frivillige om, hvordan de oplever julehjælpen.

Hanne Fisker, som er ansvarlig for julehjælpen i Herning, fortæller, at det var familier med julelys i øjnene, der afhentede deres gavekort i den lokale Røde Kors genbrug i starten af denne uge. ”En enlig mor til to drenge på 6 og 7 år fortalte med varme i stemmen, hvad julehjælpen betyder for hendes lille familie – nemlig, at hun, på trods af sin SU, ikke behøver vælge mellem julegaver og julemad til drengene,” siger Hanne.

 

Også i afdelingen Hadsten-Hinnerup fortæller to frivillige julehjælpsuddelere, at de hvert år kommer hjem med rørende oplevelser.

En af dem; Charlotte Holleufer har selv modtaget julehjælp et år for mange år siden og husker, hvor stor en forskel det gjorde. ”Som mor til tre rørte det mig dybt, fordi taknemmeligheden er altoverskyggende. En lille pige begyndte at græde, før hun overhovedet havde åbnet sin gave. Det er så givende at hjælpe andre mennesker i den her tid,” fortæller hun.

 

Kollega, Karin Vinding, som i år deler julehjælp ud på femte år, bakker op. ”Jeg føler virkelig, jeg gør en forskel. Jeg husker en kvinde, der brast ud i gråd med ordet ’tak’, da jeg gik. Og børnenes reaktioner er heller ikke til at glemme: ”Årh – der er pakker til os.” Jeg er endnu ikke kommet hjem uden at have en fornemmelse af, at det var en af de bedste dage, jeg kunne have,” fortæller Karin.

 

Stort behov for julehjælp i hele landet
Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget støt. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, og i år forventer Røde Kors på landsplan at hjælpe mindst 11.000 familier. 2200 af dem er i Region Midtjylland.

 

I samarbejde med kommunen udvælger Røde Kors de familier, der har behov for at modtage julehjælp. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort til COOPs butikker på 800 kr., så de selv kan købe de varer, de har brug for til jul. 

 

Julehjælp som døråbner til mere hjælp

Med julehjælpen har Røde Kors en unik mulighed for at få udbredt budskabet om andre former for længerevarende støtte såsom familienetværk, ferielejre eller netværk for unge mødre, som kan gøre en forskel for familierne. Alene i 2015 startede 15 lokale Røde Kors afdelinger nye aktiviteter på baggrund af henvendelser fra familier, som de var kommet i kontakt med gennem julehjælpen.

 

Du kan læse meget mere om Røde Kors’ julehjælp her: www.rødekors.dk/jul. Eller kontakt Troels Østergaard, konsulent for Røde Kors’ landsdækkende uddeling af julehjælp, på tlf.: 35259244.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Herrelandsholdet succes med VM-guldet i januar måned har skabt den ventede vækst i medlemstallene i håndbold Danmark ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Favrskov Forsyning er i fuld gang med at køre skraldespande og containere ud til de kommunale bygninger ... læs mere
Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Med et resultat efter skat i 2018 på 296 mio. kr. mod 163 mio. kr. i 2017, en omkostningsprocent, der fra 2017 til 2018 er nedbragt fra 53,3 til 52,9, og et nedskrivningsbehov, der er faldet fra 270 mio. kr ... læs mere
RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

Forretningsoverdragelse i Hadsten ... læs mere
4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning ... læs mere
Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

PingvinNyt har modtaget dette indlæg fra Kirsten Andersen, Medlem af bestyrelsen i Hadsten Bio ... læs mere
”Julen” står for døren!

”Julen” står for døren!

Men pakker de politiske partier gaverne lidt for pænt ind? ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 2. marts afholder Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Vi har brug for dig til at fremstille ting til basaren i Sognegården ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Loading...