|

Frivillige julehjælpsuddelere i Røde Kors: Det er givende og rørende at hjælpe

Lige nu knokler frivillige i Røde Kors’ lokalafdelinger landet over med at forberede og uddele julehjælp til de familier, der har svært ved klare julen uden en håndsrækning.

 

 

I Midt- og Østjylland fortæller tre af de frivillige om, hvordan de oplever julehjælpen.

Hanne Fisker, som er ansvarlig for julehjælpen i Herning, fortæller, at det var familier med julelys i øjnene, der afhentede deres gavekort i den lokale Røde Kors genbrug i starten af denne uge. ”En enlig mor til to drenge på 6 og 7 år fortalte med varme i stemmen, hvad julehjælpen betyder for hendes lille familie – nemlig, at hun, på trods af sin SU, ikke behøver vælge mellem julegaver og julemad til drengene,” siger Hanne.

 

Også i afdelingen Hadsten-Hinnerup fortæller to frivillige julehjælpsuddelere, at de hvert år kommer hjem med rørende oplevelser.

En af dem; Charlotte Holleufer har selv modtaget julehjælp et år for mange år siden og husker, hvor stor en forskel det gjorde. ”Som mor til tre rørte det mig dybt, fordi taknemmeligheden er altoverskyggende. En lille pige begyndte at græde, før hun overhovedet havde åbnet sin gave. Det er så givende at hjælpe andre mennesker i den her tid,” fortæller hun.

 

Kollega, Karin Vinding, som i år deler julehjælp ud på femte år, bakker op. ”Jeg føler virkelig, jeg gør en forskel. Jeg husker en kvinde, der brast ud i gråd med ordet ’tak’, da jeg gik. Og børnenes reaktioner er heller ikke til at glemme: ”Årh – der er pakker til os.” Jeg er endnu ikke kommet hjem uden at have en fornemmelse af, at det var en af de bedste dage, jeg kunne have,” fortæller Karin.

 

Stort behov for julehjælp i hele landet
Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget støt. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, og i år forventer Røde Kors på landsplan at hjælpe mindst 11.000 familier. 2200 af dem er i Region Midtjylland.

 

I samarbejde med kommunen udvælger Røde Kors de familier, der har behov for at modtage julehjælp. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort til COOPs butikker på 800 kr., så de selv kan købe de varer, de har brug for til jul. 

 

Julehjælp som døråbner til mere hjælp

Med julehjælpen har Røde Kors en unik mulighed for at få udbredt budskabet om andre former for længerevarende støtte såsom familienetværk, ferielejre eller netværk for unge mødre, som kan gøre en forskel for familierne. Alene i 2015 startede 15 lokale Røde Kors afdelinger nye aktiviteter på baggrund af henvendelser fra familier, som de var kommet i kontakt med gennem julehjælpen.

 

Du kan læse meget mere om Røde Kors’ julehjælp her: www.rødekors.dk/jul. Eller kontakt Troels Østergaard, konsulent for Røde Kors’ landsdækkende uddeling af julehjælp, på tlf.: 35259244.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Stakkels gymnasieelever…

Stakkels gymnasieelever…

Hver 3. gymnasieelev overvejer at droppe ud af gymnasiet, fordi de ”bøvler med ting og sager”, som formanden for Danske Gymnasier udtrykker det ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene ... læs mere
MESTER JAKOB - MESTER JAKOB - sover du -- nej nej tværtimod

MESTER JAKOB – MESTER JAKOB – sover du — nej nej tværtimod

BAGERMESTER JAKOB OVERGAARD åbnede i weekenden sit nye BAGERI og BAGER- FORRETNING I DET NYE SUNDHEDSHUS i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Affaldssorteringen kan stadig blive bedre i Favrskov ... læs mere
Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Hadsten Sangforening kan i år fejre 125 års jubilæum.

Hadsten Sangforening kan i år fejre 125 års jubilæum.

Dagen er den 14. oktober. Dagen er den 14. oktober. Det lidt usædvanlige jubilæum vil blive markeret på forskellig måde ... læs mere
Socialdemokratiet er imod det frie valg

Socialdemokratiet er imod det frie valg

Charlotte Green, Medlem af Favrskov Byråd for Det konservative Folkeparti ... læs mere
Loading...