|

Frivillige skaber oplevelser for livet

Af Morten Bang – Hinnerup – kandidat for Venstre til byrådsvalget

Morten Bang              

 

Jeg har i denne uge sendt to af mine drenge på henholdsvis 11 og 13 år med HOG´s rejseklub til Barcelona. To store busser forlod Rønbækskolens parkeringsplads fredag kl. 1700 med kurs mod Barcelona og mange store oplevelser.

Jeg skulle selv have været med, men en nylig operation i ryggen gjorde, at jeg måtte blive hjemme. Mens jeg stod der og lyttede til alle de forventningsfulde drenge og piger og så, hvor meget de glædede sig. Så kunne jeg tænke mere end 25 år tilbage, hvor jeg som 13-årig var med HOG fodbold på tur til Jugoslavien.

En tur, som jeg stadig husker meget tydeligt – Det var i bogstaveligste forstand en oplevelse for livet! Og mange af dem, der var med dengang, har ligesom jeg selv “vendt næsen hjem” og har bosat sig i Hinnerup.

Når man har gode oplevelser og trygge rammer med fra sin barndom/ungdom, så vil man gerne give det videre til sine egne børn. Det gælder både skole og fritid, og som Nik og Jay synger: “85% vender næsen hjem igen”.

Det har jeg selv gjort, fordi jeg har haft oplevelser, trygge rammer, et aktivt liv i foreningerne, og jeg har været på ture som den til Jugoslavien.

Nu har jeg sendt mine børn med fodboldklubben, men det kunne være mange andre oplevelser: spejdernes landslejr med de lokale foreninger fra Favrskov eller udlandstur med Hinnerup Garden – Jeg kender mange der har været med både spejderne og Hinnerup Garden, og de har fået de samme unikke oplevelser med hinanden, som mine drenge får i denne uge i Barcelona!

Favrskov kommune skal bakke op om alle kommunens frivillige og alle foreningerne. Alle vores frivillige foreninger i hele kommunen løfter en kæmpe opgave for både børn, unge, voksne og ældre – Det skal vi sikre, også i fremtiden!

Jeg glæder mig til at få mine drenge hjem igen, og jeg ved, at de kommer hjem uden meget stemme. De har hygget sig med både drenge og piger, de har nydt det gode vejr, de har spillet en masse fodbold – De har fået en oplevelse for livet, og de har oplevet sammenholdet med både børn og voksne – Måske de en dag bosætter sig i Hinnerup?

Skrevet af

Morten Bang

Kandidat for Venstre til KV17

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...