|

Gammel hippie-bus spreder glæde

“Make love – not war” forkynder den gamle folkevognsbus

Den gamle hippie-bus spreder glæde

 

“Make love – not war” står der på siden af den gamle flippercontainer.

Den gamle hippie-bus spreder glæde

Af Jørgen Kjær

For 30-50 år siden kørte en pæn og måske lidt borgerlig bilist langt uden om en gammel Folkevognsbus malet i psykedeliske mønstre og farver og med ”Nej til atomkraft” og ”Make love – not war” og andre slagord malet på siden. Den var sikkert befolket med en flok langhårede og hashrygende unge mennesker, forklædt som hippier, der nød at pirre lidt til bedsteborgerligheden.

I dag vækker samme bus glæde, smil og en begejstret tommelfinger i vejret. Set i bakspejlet synes vi alle jo nok, at vi var med på bølgen og en slags hippier, der stadig nyder Bob Dylan og Rolling Stones. Den lidt yngre generation ser den såkaldte hippietid som en epoke på line med de glade tyvere, der kan bruges som emne for et bryllup, en fest og sågar min søns klasse holdt hippiefest som 14-årige.

Folkevognsrugbrødet er i nyere tid blevet en eksponent for den periode, og bilen vi ser nærmere på i denne historie vækker da også glæde, hvor den dukker op.

image.2011-02-24.7666892005

Det er selvfølgelig ikke en ægte ”hippiebus”, der har overlevet de mange år, men en 9 personers Folkevognsbus model T2 fra 1972, der er blevet malet i den tids muntre farver og mønstre.

-Det er ren nostalgi og en kultbil, retro for alle pengene, fortæller Henrik Sørensen fra Skive, og prisen – 85.000 kr. – som han forlanger for bilen, kan vi ligeså godt få på bordet med det samme, ligesom årsagen til han købte bilen.

-Jeg kun har haft den siden oktober 2010, hvor jeg var til Veteranmesse i Fredericia, og ville sælge min egen Chevrolet Corvette cabriolet, som dog ikke blev solgt, men jeg fik derimod købt denne hippiebus!

Bussen var egentlig ikke til salg dernede, men stod som blikfang på en stand. Og det virkede også skal jeg love for! Der var ikke noget ”til salg skilt” i den. Men, som jeg sagde til ejeren af den, en fyr fra Randers, som slet ikke var på messen, men kun havde lånt den ud, ” Alt er vel til salg, for den rigtige pris?” Men det er en dyr ting, det skal jeg love for, fortæller en begejstret Henrik om bilen, der er indregistreret som en 9 personers veteranbil til lille kørekort.

Den er indrettet med sæder bag i, i bedste 70`er stil, og der følger et sæt havemøbler af samme årgang med.

image.2011-02-24.8044576401

-Det er en rigtig hyggebil, der aldrig bliver mindre værd, er Henrik Sørensen overbevist om. Bilen er virkelig flot og velholdt indvendigt, og som noget sjældent for den model og årgang, er der aldrig blevet svejset i den, og der er stadig ingen rust, lover Henrik Sørensen.

Og så man kan undre sig over, hvorfor han så vil sælge den så kort tid efter købet?

-Jeg kan ikke stå for sådan noget, og havde egentlig lovet min kone, inden jeg tog af sted Fredericia, at nu købte jeg ikke mere til bare at sætte i min udstilling, På trods af disse advarsler, endte det alligevel som nævnt med, at jeg kom hjem med denne sjove bil, som en kammerat kørte hjem for mig, da messen lukkede søndag.

Spreder glæde

-Den spreder glæde, smil, mennesker vender sig om og peger, og man får masser af dejlige vink fra folk, i alle aldre, hvor end man end kommer frem!

-Venner og bekendte, har lagt billet ind på bilen til sommer, hvor den skal på nogle hyggeture, med skoleelever, herreture, tøseture, måske noget polterabend, runde fødselsdage og hvad folk ellers har lyst til! Så sent som i november, hvor det var koldt og sne, var jeg ude at køre med min søster og en flok af hendes veninder, der var klædt ud som 70’er hippier i forbindelse med hendes fødselsdag. Dog skal den helst ikke køre om vinteren, men jeg havde lovet hende det, og pigerne havde købt hippietøj på nettet, så det var bare af sted den kolde snevejrs novemberdag. Der er oliefyr i den, så den varmer kabinen ganske godt op, jubler en glad Henrik Sørensen.

image.2011-02-24.8292975091

Bilen er indrettet med 9 godkendte siddepladser, med sikkerhedsseler til alle mand.

-Motoren er den gamle såkaldte “pandekagemotor” på 2000 ccm, og 80 hk, så den trækker godt, og bedre end 1600 ccm med ca 50 hk! Men der skal jo også lidt trækkraft til, for at trække op til 9 personer rundt i sommerlandet.

-Der er monteret anhængertræk, og den må trække op til 1400 kg, så en campingvogn, malet i hippiefarver er på tegnebrættet, hvis bilen ikke bliver solgt,

-Mine 3 unger, på henholdsvis 12,14 og 15 år er ellevilde med bilen, ligeså er deres skolekammerater, og den får masser af smil, når man holder på deres skole i den, fortæller Henrik inden han endelig kommer til forklaringen på salget:

-Jeg har egentlig ikke den store lyst til at skille mig af med den, men der skal jo ske lidt, og jeg finder bare noget andet skørt! Jeg samler på sjove skøre gamle biler, og jeg har blandt andet også en totalistandsat Fiat 500 fra 1967 og en totalrestaureret VW bobble cabriolet fra 1970!

Til de dage hvor det skal gå lidt hurtigere, har jeg en Corvette C4 cabriolet på danske plader. Den er også skæg, men det er nu de gamle veteraner, mit hjerte banker for, slutter Henrik Sørensen, der kan træffes på tlf 40841293, mail info@henriksbiler.dk eller sammen med bilen på den kommende Veteranmesse i Fredericia!

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...