|

Gammelnissen byder velkommen!

Ved midnatstid låser Gammelnissen Uffe
op for første låge i årets julekalender

Kære læser!

 

Hvilket år for Gammelnisser og andet godtfolk!

 

Byens 150-års jubilæum har været det store emne, og derfor bærer julehæftet præg af begivenheden. I forbindelse hermed skal der gives mange roser til Rudi Daugsch, som utrættelig har bistået med at fotografere og restaurere gamle annoncer og postkort. Byjubilæet krævede billeder fra banegården, og da lokalhistorie af i dag også snart bliver til gamle dage, valgte jeg jubilæumstogets ankomst til byen den 8. september som forsidebillede. Det er et flot minde, Rudi Daugsch dermed har sat omkring alle tiders byfest. Tak for indsatsen!

Flere læsere har spurgt om genoptryk af julekalenderne fra 2006 og 2007, som nu er blevet samlerobjekter. Dette er desværre ikke muligt; dog er der i år medtaget en enkelt historie samt billeder fra første årgang.

 

I 2013 afventer vi med spænding de såkaldte ”Veteranhøstdage” på Holkjærgård, som afholdes hvert andet år. I 2011 slog besøgstallet alle rekorder. Julehæftets afsnit 2 er en stemningsfuld reportage fra en verdensrekord, som blev sat i forbindelse med høstdagene. Tak til Jørgen Kjær, som har forfattet dette indlæg.

Gammelnissen kan nu endelig fastslå beliggenheden af Hadstens første banegård – den stationsbygning, som engelske jernbanebyggere opførte. Den gamle station fra 1862 findes der ikke mange billeder af, men Børge Kjeldsen fra Lokalarkivet fandt frem til den første tegning af bygningen fra 1865. Tak for det!

 

I år har det været en stor glæde at tale med Grete Bønløkke i Århus. Fru Bønløkke er født Hanghøj og opvokset på Vinterslev Skole, hvor faderen var inspektør. Desuden er Grete barnebarn af Hadstens berømte fotografpar Margrethe og Peder Olsen. Tak til Grete Bønløkke for de godt fortalte og oplysende historier om det gamle Hadsten og ikke mindst de fortræffelige beretninger om sin bedstefars oplevelser med byens berømte folkemindesamler, Evald Tang Kristensen.

 

Har julehæftet skærpet interessen for lokalhistorie, ligger en sand guldgrube gemt i Hadsten Lokalarkiv. Arkivet findes under Hadsten Skoles SFO og har åbent hver tirsdag fra 14-17. Der kan aftales andre åbningstider på tlf. 86 98 14 66 eller uden for åbningstid: 20 96 93 32. I forbindelse med byjubilæet bidrager Favrskov Avisen hver uge året ud med en god lokalhistorie på side 2, og desuden udgav Forlaget Sløjfen en flot jubilæumsbog; ”Hadsten 150 år – glimt fra stationsbyens historie”. Denne kan stadig købes hos byens boghandler i Hadsten Centret.

 

En tak til de mange, der bidrager med historier og gamle postkort og tak til Ove Rosenkvist for godt samarbejde året igennem. Annoncørerne får samtidig en stor tak for velvillig støtte. Uden jeres indsats var udgivelsen ikke mulig.

 

God læselyst! Og hermed de bedste ønsker om en rigtig glædelig Jul til alle i hele lokalområdet.

 

Kurt Villy Svendsen, kalenderforfatter

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...