|

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra

tekst og fotos :    Rudi Daugsch

 

Så oprandt dagen  dagen, hvor Allan Sunds livsværk Gasolin samlingen skulle under hammeren på Værket i Randers. Vinylens Venner i Favrskov havde for år tilbage lånt nogle af de spænende Gasolin rariteter i forbindelse med afholdelse af pladebørser. Allerede dengang blev der talt meget om den reelle værdi af de enkelte genstande. Nu skulle de så stå for prøven.

 Christian Mogensen

Der var i hvertfald kommet mange mennesker langvejs fra. En af de første PingvinNyts udsendte medarbejder mødte, var Gasolin samleren Christian Mogensen fra Odense, som også var villig til at lade sig fotografere ved indgangen. Christian fik også nogle af de udbudte affekter med sig hjem til Odense.

Allerede til gennemsynet af de 300 genstande, som var med i den fysiske auktion, var der en livlig interesse. Kustoder med hvide handsker var meget imødekommende for at fremvise affekterne, så eventuelle deltagere i auktionen kunne vurdere, hvad de ville byde på.

Samtidig kører der så en netauktion over de øvrige genstande i Allan Sunds samling. Disse genstande kan ses på Memphis Mansion i Randers. Netauktionen afsluttes den søndag den 7. april.

Den tidligere Gasolin trommeslager Søren Berlev gik på scenen klokken 11 for at præsentere det nye album med sit orkester ”Berlev`s Rock`N`Roll Hotel”. PingvinNyts udsendte medarbejder blev sammen med de øvrige gæster ført tilbage til Led Zeppelin, Ten Years After, ……… tiden. Frem for alt satte guitaristen Erik Winther sit klare stempel på denne optræden. Han må have lyttet til bl. a. Rory Gallagher, hvilket han også bagefter godt ville indrømme. Som altid gjorde Søren Berlev også, når han er bag trommerne, arbejdet færdigt.

Erik Winther

Auktionen blev ledet af Finn Campen og Peter Lund. Der blev kørt på i næsten 4 timer. Ja, du læste rigtigt. Da auktionen startede, var der rigtigt mange mennesker til stede. Et godt gæt er tæt på de trehundrede. Der var åbnet op for telefoner, hvor udlændinge fulgte med på auktionen og afgav bud.

I auktions kataloget er de enkelte genstande benævnt LOT. Nogle af disse LOT var billedmateriale, som jeg ved, Allan Sund afhentede i Vejle sammen med Alex Damsted for en del år siden. Dengang tænkte jeg, at Allan Sund nok var blevet taget ved r….. Til auktion i går blev jeg klogere. Pengene var givet rigtig godt ud. De kom hjem ”mere” end flere gange.

Efterhånden som auktionen ebbede ud, tog folk hjem. LOT 299 var den tredje sidste genstand, her blev der kamp fra salen og telefonen. Det drejede sig om en tripel platinplade ”Midt om natten”, december 1983. Givet til Phil Barrell. For salget af 300.000 eksemplarer af LP/MC. Kampen sluttede med et bud på 34.000,-kroner. Blot et eksempel på en genstand, som man ikke ville have drømt om, nogen ville have givet et sådant beløb for, da man for flere år siden så den for første gang.

  Finn Campen

Efterfølgende kunne auktionshusets ejer Finn Kampen oplyse, at de 300 genstande havde indbragt over en million kroner. Så er der netauktionerne 2760, 2761 og 2762. Disse kan følges på Campen Auktioners hjemmeside. Hvor meget kan de så indbringe i kroner?

  Allan Sund

Ja, vi må nok anerkende Allan Sunds Gasolin samling for at have bestået auktionsprøven. Allan din tid og dine penge var givet godt ud. Pengene kom rigeligt hjem, og andre Gasolin samlere kan i dag være glade for din indsats.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Veteranhøstdage – sætter igen fokus på høsten og landbrugsmaskinerne ... læs mere
Tilbagetrrukne Fødevarer

Tilbagetrrukne Fødevarer

Oreo Joy Fills uden dansk varedeklaration ... læs mere
Helle Walentin tilbage i 1. division

Helle Walentin tilbage i 1. division

Den tidligere topscorer i 1. division, Helle Walentin Beier vil fra den kommende sæson være at finde i 1. divisionstruppen.  ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld i Selling

Færdselsuheld i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Brand i skur bredte sig til to huse

Brand i skur bredte sig til to huse

_Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Nyt fra Ældrerådet i Favrskov

Nyt fra Ældrerådet i Favrskov

af Erik Bertelsen, Thorrsø ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Risiko for skimmel i Tahiti vaniljestang ... læs mere
Pressemeddelelse fra HSK FODBOLD

Pressemeddelelse fra HSK FODBOLD

Comeback til Brødrene Iversen ... læs mere
KIRKE OG SOGN

KIRKE OG SOGN

For Lyngå, Skjød og Lerbjerg er nu på gaden ... læs mere
Sct. Hans fejring i Lyngå

Sct. Hans fejring i Lyngå

Borgerforeningens Sankt Hans arrangement blev en succes :-) Godt vejr fik mange til at kigge forbi "bag præstegården". God båltale af Bent Engelbrecht, Haldum.Flot og glad heks. Gode pølser og kager og godt øl og kaffe. Kort og godt en ... læs mere
Loading...