|

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra

tekst og fotos :    Rudi Daugsch

 

Så oprandt dagen  dagen, hvor Allan Sunds livsværk Gasolin samlingen skulle under hammeren på Værket i Randers. Vinylens Venner i Favrskov havde for år tilbage lånt nogle af de spænende Gasolin rariteter i forbindelse med afholdelse af pladebørser. Allerede dengang blev der talt meget om den reelle værdi af de enkelte genstande. Nu skulle de så stå for prøven.

 Christian Mogensen

Der var i hvertfald kommet mange mennesker langvejs fra. En af de første PingvinNyts udsendte medarbejder mødte, var Gasolin samleren Christian Mogensen fra Odense, som også var villig til at lade sig fotografere ved indgangen. Christian fik også nogle af de udbudte affekter med sig hjem til Odense.

Allerede til gennemsynet af de 300 genstande, som var med i den fysiske auktion, var der en livlig interesse. Kustoder med hvide handsker var meget imødekommende for at fremvise affekterne, så eventuelle deltagere i auktionen kunne vurdere, hvad de ville byde på.

Samtidig kører der så en netauktion over de øvrige genstande i Allan Sunds samling. Disse genstande kan ses på Memphis Mansion i Randers. Netauktionen afsluttes den søndag den 7. april.

Den tidligere Gasolin trommeslager Søren Berlev gik på scenen klokken 11 for at præsentere det nye album med sit orkester ”Berlev`s Rock`N`Roll Hotel”. PingvinNyts udsendte medarbejder blev sammen med de øvrige gæster ført tilbage til Led Zeppelin, Ten Years After, ……… tiden. Frem for alt satte guitaristen Erik Winther sit klare stempel på denne optræden. Han må have lyttet til bl. a. Rory Gallagher, hvilket han også bagefter godt ville indrømme. Som altid gjorde Søren Berlev også, når han er bag trommerne, arbejdet færdigt.

Erik Winther

Auktionen blev ledet af Finn Campen og Peter Lund. Der blev kørt på i næsten 4 timer. Ja, du læste rigtigt. Da auktionen startede, var der rigtigt mange mennesker til stede. Et godt gæt er tæt på de trehundrede. Der var åbnet op for telefoner, hvor udlændinge fulgte med på auktionen og afgav bud.

I auktions kataloget er de enkelte genstande benævnt LOT. Nogle af disse LOT var billedmateriale, som jeg ved, Allan Sund afhentede i Vejle sammen med Alex Damsted for en del år siden. Dengang tænkte jeg, at Allan Sund nok var blevet taget ved r….. Til auktion i går blev jeg klogere. Pengene var givet rigtig godt ud. De kom hjem ”mere” end flere gange.

Efterhånden som auktionen ebbede ud, tog folk hjem. LOT 299 var den tredje sidste genstand, her blev der kamp fra salen og telefonen. Det drejede sig om en tripel platinplade ”Midt om natten”, december 1983. Givet til Phil Barrell. For salget af 300.000 eksemplarer af LP/MC. Kampen sluttede med et bud på 34.000,-kroner. Blot et eksempel på en genstand, som man ikke ville have drømt om, nogen ville have givet et sådant beløb for, da man for flere år siden så den for første gang.

  Finn Campen

Efterfølgende kunne auktionshusets ejer Finn Kampen oplyse, at de 300 genstande havde indbragt over en million kroner. Så er der netauktionerne 2760, 2761 og 2762. Disse kan følges på Campen Auktioners hjemmeside. Hvor meget kan de så indbringe i kroner?

  Allan Sund

Ja, vi må nok anerkende Allan Sunds Gasolin samling for at have bestået auktionsprøven. Allan din tid og dine penge var givet godt ud. Pengene kom rigeligt hjem, og andre Gasolin samlere kan i dag være glade for din indsats.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

I de kommende måneder sætter Favrskov Kommune nye projekter i søen, der skal få flere til at køre i elbil og på elcykel ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
annonce : TAG PROPPEN AF

annonce : TAG PROPPEN AF

Besøg vinhandler Peter Aschelund i Søndergade i Hadsten og få et godt tilbud ... læs mere
HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver endnu flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver endnu flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten- vi mangler kun dig ... læs mere
Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

I perioden fra fredag den 21. juni til og med tirsdag den 30. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel ... læs mere
Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Landmænd kan nu søge om til tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden ... læs mere
Indvielse af Røde Kors PLUS EN - mere genbrug af byggematerialer

Indvielse af Røde Kors PLUS EN – mere genbrug af byggematerialer

Kom til indvielsen lørdag den 10. august klokken 10.00. Borgmesteren klipper den røde snor, der er kaffe og kage og mulighed for at være kreativ ... læs mere
Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Den 15. august åbner udstilling fra Galleri V58 i Uhresalen hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Hjælp os!

Hjælp os!

De Radikale søger hjælpere til at udvikle deres politik… ... læs mere
En Hadsten Træf sang

En Hadsten Træf sang

Når der er Hadsten Træf på søndag 11. august er der skrevet en ny sang specielt om Hadsten Træf ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...