|

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra

tekst og fotos :    Rudi Daugsch

 

Så oprandt dagen  dagen, hvor Allan Sunds livsværk Gasolin samlingen skulle under hammeren på Værket i Randers. Vinylens Venner i Favrskov havde for år tilbage lånt nogle af de spænende Gasolin rariteter i forbindelse med afholdelse af pladebørser. Allerede dengang blev der talt meget om den reelle værdi af de enkelte genstande. Nu skulle de så stå for prøven.

 Christian Mogensen

Der var i hvertfald kommet mange mennesker langvejs fra. En af de første PingvinNyts udsendte medarbejder mødte, var Gasolin samleren Christian Mogensen fra Odense, som også var villig til at lade sig fotografere ved indgangen. Christian fik også nogle af de udbudte affekter med sig hjem til Odense.

Allerede til gennemsynet af de 300 genstande, som var med i den fysiske auktion, var der en livlig interesse. Kustoder med hvide handsker var meget imødekommende for at fremvise affekterne, så eventuelle deltagere i auktionen kunne vurdere, hvad de ville byde på.

Samtidig kører der så en netauktion over de øvrige genstande i Allan Sunds samling. Disse genstande kan ses på Memphis Mansion i Randers. Netauktionen afsluttes den søndag den 7. april.

Den tidligere Gasolin trommeslager Søren Berlev gik på scenen klokken 11 for at præsentere det nye album med sit orkester ”Berlev`s Rock`N`Roll Hotel”. PingvinNyts udsendte medarbejder blev sammen med de øvrige gæster ført tilbage til Led Zeppelin, Ten Years After, ……… tiden. Frem for alt satte guitaristen Erik Winther sit klare stempel på denne optræden. Han må have lyttet til bl. a. Rory Gallagher, hvilket han også bagefter godt ville indrømme. Som altid gjorde Søren Berlev også, når han er bag trommerne, arbejdet færdigt.

Erik Winther

Auktionen blev ledet af Finn Campen og Peter Lund. Der blev kørt på i næsten 4 timer. Ja, du læste rigtigt. Da auktionen startede, var der rigtigt mange mennesker til stede. Et godt gæt er tæt på de trehundrede. Der var åbnet op for telefoner, hvor udlændinge fulgte med på auktionen og afgav bud.

I auktions kataloget er de enkelte genstande benævnt LOT. Nogle af disse LOT var billedmateriale, som jeg ved, Allan Sund afhentede i Vejle sammen med Alex Damsted for en del år siden. Dengang tænkte jeg, at Allan Sund nok var blevet taget ved r….. Til auktion i går blev jeg klogere. Pengene var givet rigtig godt ud. De kom hjem ”mere” end flere gange.

Efterhånden som auktionen ebbede ud, tog folk hjem. LOT 299 var den tredje sidste genstand, her blev der kamp fra salen og telefonen. Det drejede sig om en tripel platinplade ”Midt om natten”, december 1983. Givet til Phil Barrell. For salget af 300.000 eksemplarer af LP/MC. Kampen sluttede med et bud på 34.000,-kroner. Blot et eksempel på en genstand, som man ikke ville have drømt om, nogen ville have givet et sådant beløb for, da man for flere år siden så den for første gang.

  Finn Campen

Efterfølgende kunne auktionshusets ejer Finn Kampen oplyse, at de 300 genstande havde indbragt over en million kroner. Så er der netauktionerne 2760, 2761 og 2762. Disse kan følges på Campen Auktioners hjemmeside. Hvor meget kan de så indbringe i kroner?

  Allan Sund

Ja, vi må nok anerkende Allan Sunds Gasolin samling for at have bestået auktionsprøven. Allan din tid og dine penge var givet godt ud. Pengene kom rigeligt hjem, og andre Gasolin samlere kan i dag være glade for din indsats.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elgaard er tilfreds med årets revy

Elgaard er tilfreds med årets revy

Favrskov Revyen har rykket ud for sidste gang i år, og folkene bag kan med egne ord ikke være andet end tilfredse. Der har været tæt på fuldt hus alle fire aftener i Sløjfen ... læs mere
DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...