|

GenbrugsKLOG – på plast

ARRANGEMENTET er AFLYST Der er fokus på plast og genbrug, når Favrskov Forsyning og Den jydske Haandværkerskole (DjH) inviterer til en aften med åbent plastværksted og foredrag om plast den 25. marts. Her kan du blive klogere på, hvad plast er for noget, hvorfor det er vigtigt at sortere, og hvordan det kan genanvendes. Plast […]

ARRANGEMENTET er AFLYST

Der er fokus på plast og genbrug, når Favrskov Forsyning og Den jydske Haandværkerskole (DjH) inviterer til en aften med åbent plastværksted og foredrag om plast den 25. marts. Her kan du blive klogere på, hvad plast er for noget, hvorfor det er vigtigt at sortere, og hvordan det kan genanvendes.

Plast fylder meget i hverdagen og netop derfor giver det rigtig god mening at vide noget om det.

–  Kig dig omkring og se, hvor mange ting omkring dig, der er lavet af plast. Og rigtig meget af det plast vi forbruger havner i affaldsbeholderen eller på genbrugspladsen. Det gælder især emballage. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan det skal sorteres korrekt, da en stor del af det kan genanvendes og bidrage til en mere bæredygtig dagligdag, pointerer projektleder Hanne Bisgaard Hansen, DjH.

Fra plastlåg til lille gave
Favrskov Forsyning har i forbindelse med projektet ”GenbrugsKLOG” indsamlet plastlåg fra mælkekartoner, dunke og flasker på Hadsten genbrugsplads og på de skoler i Kommunen, der har valgt at deltage. Til plastarrangementet, der finder sted på DjH i Favrskovs klimauger, vil elever på plastmageruddannelsen genanvende de indsamlede låg og fremstille en lille gave til de fremmødte gæster.

Arrangementet er en enestående mulighed for at komme ind i maskinrummet på plastmageruddannelsen og se, hvordan plastmagerne genanvender og forarbejder plast.

Bliv klogere på plast og sortering
Plast er ofte et udskældt materiale med mikroplast i verdenshavene og plastbjerge i Asien. Men der er bestemt også meget godt at fortælle om plast.

– Efter workshoppen i plastværkstedet holder vi et kort foredrag med titlen ’Plast skal gøre noget godt’. Her tager vi både udgangspunkt i, hvilke problemer og muligheder, der er med plastaffald, fortæller underviser Troels Nymark Pedersen, plastafdelingen på DjH og uddyber:

 – Foredraget handler blandt andet om, hvad plastindustrien i Danmark tager af initiativer, og hvad man kan gøre som forbruger. Slutteligt vil vi også fortælle om, hvordan vi som uddannelse har valgt at være en del af løsningen igennem oplysning og uddannelse fremfor at være en del af problemet.

Favrskov Forsyning fortæller om vigtigheden i at sortere rigtigt, og hvad forsyningen gør med det plastaffald de indsamler i genbrugsbeholderen og på genbrugspladserne.

 

Tilmeld dig til foredraget senest den 18. marts – mail til:hbh@djhhadsten.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Politiet søger rette ejermænd til tyvekoster

Politiet søger rette ejermænd til tyvekoster

Østjyllands Politi søger ejerne af nogle tyvekoster, der er fundet i forbindelse med en ransagning ... læs mere
Ingen krise: Rekordsalg af sommerhuse – og få tilbage på markedet

Ingen krise: Rekordsalg af sommerhuse – og få tilbage på markedet

Der er solgt rigtig mange sommerhuse i de første fire måneder af 2020, og udbuddet er tilmed på et meget lavt niveau. Læs her hvorfor, og hvad det kan betyde for priserne ... læs mere
ÉT SOGN, TRE KIRKER

ÉT SOGN, TRE KIRKER

Formand Hadsten Menighedsråd Annette Obelitz ... læs mere
Butikkerne i Søndergade i Hadsten er ved at gøre klar

Butikkerne i Søndergade i Hadsten er ved at gøre klar

Enkelte har ikke været lukket helt, men nu bli`r der meget mere liv ... læs mere
Støt børn og unge ramt af kræft

Støt børn og unge ramt af kræft

Når du køber Bamselotteriet online, støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte – målrettet børn og unge ... læs mere
Hurtig handel foretrækkes

Hurtig handel foretrækkes

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: KRIMISERIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Af Mette Nøhr, Bestyrelsesmedlem, Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
Information vedrørende opstart i HSK

Information vedrørende opstart i HSK

af Martin Kryger Ahrentsen ... læs mere
Ekspert: Brug ikke kælderen til børneværelse

Ekspert: Brug ikke kælderen til børneværelse

De fleste kældre egner sig ikke til børneværelser, advarer fagekspert i Videncentret Bolius. Læs, hvorfor du helst ikke skal lave børneværelse i kælderen ... læs mere
Bagspiller fra liga til Hadsten

Bagspiller fra liga til Hadsten

Af Simon Olsen, Pr. og Eventschef Simon Olsen, Hadsten Håndbold ... læs mere
Loading...