|

Gildeting hos Sct.Georgs Gildet i Hadsten

Formanden omtalte de mage aktiviteter og så var der nyvalg til ledelsen

Sct. Georgs Gildet i Hadsten har netop afholdt sit årlige gildeting (generalforsamling), der sædvanen tro indledes med ”gule ærter”. En tradition,der er bevaret siden gildets start i 1966.

Gildemesteren (formanden) kom i sin beretning bl.a ind på omtalen af et meget aktivt år 2018, med dels mange interne aktiviteter i de 5 grupper, der som emner har valgt ”Paragraf 3 naturområder”, ”Madkultur”,  ”Danmarkshistorie”, ”Limfjorden” og ”Ud af huset”, og dels de mange udadvendte aktiviteter.

En væsentlig udadvendt aktivitet i forhold til gildets mulighed for at kunne yde donationer til humanitære formål er indsamling af og salg af ”lopper”, som sker i tilknytning til ”Lilleåmarkedet”.

På gildetinget blev der for 2019 vedtaget at yde 5.000 kr. til Veteranbørns sommerlejr 2019 på Frydenborg ved Kolding, og til ”Kilden” – specielt Sorggruppen for børn og unge i Favrskov.

Andre udadvendte aktiviteter er bl.a gildets deltagelse i Juletræstændingen i Hadsten, hvor gildet deltager i fakkeloptoget, og afholdelse af spejderløb for spejdergrupperne i Hadsten, Hinnerup og Søften, normalt med deltagelse af omkring 100 spejdere.

I julemåneden var der julestue på Møllegården. Aftenen blev arrangeret sammen med ”Møllegårdens venner”, og ud over gløgg, æbleskiver og kaffe var der pakkespil, besøg af julemanden og Lucia-optog. Som Lucia-brude optrådte spejdere, både piger og drenge var med i optoget.

I sin beretning redegjorde gildets mester for det vigtige samarbejde med og støtte til byens to spejdergrupper, bl.a. med hjælp til nogle af spejdegruppernes arrangementer i årets løb.

Som i andre foreninger indeholdt gildetinget også en del valg, hvoraf alene skal nævnes, at valg til ledelsen blev genvalg af Kirsten Andersen som gildemester (formand), nyvalgt blev Poul-Erik Handberg som skatmester (kasserer) og der var genvalg til Hans Ole Hede som kansler (sekretær).

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...