|

Gildeting hos Sct.Georgs Gildet i Hadsten

Formanden omtalte de mage aktiviteter og så var der nyvalg til ledelsen

Sct. Georgs Gildet i Hadsten har netop afholdt sit årlige gildeting (generalforsamling), der sædvanen tro indledes med ”gule ærter”. En tradition,der er bevaret siden gildets start i 1966.

Gildemesteren (formanden) kom i sin beretning bl.a ind på omtalen af et meget aktivt år 2018, med dels mange interne aktiviteter i de 5 grupper, der som emner har valgt ”Paragraf 3 naturområder”, ”Madkultur”,  ”Danmarkshistorie”, ”Limfjorden” og ”Ud af huset”, og dels de mange udadvendte aktiviteter.

En væsentlig udadvendt aktivitet i forhold til gildets mulighed for at kunne yde donationer til humanitære formål er indsamling af og salg af ”lopper”, som sker i tilknytning til ”Lilleåmarkedet”.

På gildetinget blev der for 2019 vedtaget at yde 5.000 kr. til Veteranbørns sommerlejr 2019 på Frydenborg ved Kolding, og til ”Kilden” – specielt Sorggruppen for børn og unge i Favrskov.

Andre udadvendte aktiviteter er bl.a gildets deltagelse i Juletræstændingen i Hadsten, hvor gildet deltager i fakkeloptoget, og afholdelse af spejderløb for spejdergrupperne i Hadsten, Hinnerup og Søften, normalt med deltagelse af omkring 100 spejdere.

I julemåneden var der julestue på Møllegården. Aftenen blev arrangeret sammen med ”Møllegårdens venner”, og ud over gløgg, æbleskiver og kaffe var der pakkespil, besøg af julemanden og Lucia-optog. Som Lucia-brude optrådte spejdere, både piger og drenge var med i optoget.

I sin beretning redegjorde gildets mester for det vigtige samarbejde med og støtte til byens to spejdergrupper, bl.a. med hjælp til nogle af spejdegruppernes arrangementer i årets løb.

Som i andre foreninger indeholdt gildetinget også en del valg, hvoraf alene skal nævnes, at valg til ledelsen blev genvalg af Kirsten Andersen som gildemester (formand), nyvalgt blev Poul-Erik Handberg som skatmester (kasserer) og der var genvalg til Hans Ole Hede som kansler (sekretær).

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Loading...