|

Gildeting hos Sct.Georgs Gildet i Hadsten

Formanden omtalte de mage aktiviteter og så var der nyvalg til ledelsen

Sct. Georgs Gildet i Hadsten har netop afholdt sit årlige gildeting (generalforsamling), der sædvanen tro indledes med ”gule ærter”. En tradition,der er bevaret siden gildets start i 1966.

Gildemesteren (formanden) kom i sin beretning bl.a ind på omtalen af et meget aktivt år 2018, med dels mange interne aktiviteter i de 5 grupper, der som emner har valgt ”Paragraf 3 naturområder”, ”Madkultur”,  ”Danmarkshistorie”, ”Limfjorden” og ”Ud af huset”, og dels de mange udadvendte aktiviteter.

En væsentlig udadvendt aktivitet i forhold til gildets mulighed for at kunne yde donationer til humanitære formål er indsamling af og salg af ”lopper”, som sker i tilknytning til ”Lilleåmarkedet”.

På gildetinget blev der for 2019 vedtaget at yde 5.000 kr. til Veteranbørns sommerlejr 2019 på Frydenborg ved Kolding, og til ”Kilden” – specielt Sorggruppen for børn og unge i Favrskov.

Andre udadvendte aktiviteter er bl.a gildets deltagelse i Juletræstændingen i Hadsten, hvor gildet deltager i fakkeloptoget, og afholdelse af spejderløb for spejdergrupperne i Hadsten, Hinnerup og Søften, normalt med deltagelse af omkring 100 spejdere.

I julemåneden var der julestue på Møllegården. Aftenen blev arrangeret sammen med ”Møllegårdens venner”, og ud over gløgg, æbleskiver og kaffe var der pakkespil, besøg af julemanden og Lucia-optog. Som Lucia-brude optrådte spejdere, både piger og drenge var med i optoget.

I sin beretning redegjorde gildets mester for det vigtige samarbejde med og støtte til byens to spejdergrupper, bl.a. med hjælp til nogle af spejdegruppernes arrangementer i årets løb.

Som i andre foreninger indeholdt gildetinget også en del valg, hvoraf alene skal nævnes, at valg til ledelsen blev genvalg af Kirsten Andersen som gildemester (formand), nyvalgt blev Poul-Erik Handberg som skatmester (kasserer) og der var genvalg til Hans Ole Hede som kansler (sekretær).

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...