|

God idé at være ung i Favrskov Kommune

Det kan være en god idé at være bosiddende i Favrskov Kommune, hvis man er ung og ønsker at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Undervisningsministeriet har netop offentliggjort den seneste nye kommunefordelte statistik over andelen af unge, der forventes at afslutte mindst én ungdomsuddannelse. Statistikken, der bygger på tal fra 2009, belyser blandt andet status over kommunernes resultater i forhold til den landspolitiske såkaldte 95 procent-målsætning.

Målsætningen er, at mindst 95 procent af alle unge inden 2015 forventes at afslutte mindst en ungdomsuddannelse med henblik på, at Danmark skal rustes optimalt til at udnytte mulighederne i den globale økonomi.

Af tallene fremgår det, at Favrskov Kommune ligger i top 20 blandt de kommuner, hvor flest unge gennemfører mindst en ungdomsuddannelse. På nuværende tidspunkt er det 89,8 procent af en ungdomsårgang i Favrskov Kommune, hvilket svarer til en 18. plads på landsplan. På landsplan er gennemsnittet på 87,4 procent.

– Målsætningen om mindst en ungdomsuddannelse for 95 procent af en ungdomsårgang er vi glade for og bakker helt op om i Favrskov Kommune. Vi har generelt gjort meget for at medvirke til at nå målsætningen, og vi vil fortsat arbejde hårdt for at nå de 95 procent, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd i Favrskov Kommune, Anna-Grethe Dahl.

De 89,8 procent er i øvrigt en forbedring på 2,2 procentpoint i forhold til sidste år, og Anna-Grethe Dahl kæder det fine resultat i Favrskov Kommune sammen med et godt og konstruktivt samarbejde med interessenterne på området, hvor der har været igangsat flere forskellige projekter og initiativer netop med henblik på at fremme

Profilmodellen udarbejdes en gang om året og bruges til at evaluere udvalgte uddannelsespolitiske målsætninger – eksempelvis 95 procent-målsætningen. Profilmodellen fremskriver under givne antagelser udviklingen i en ungdomsårgang fra 9. klasse og 25 år frem. Profilen viser dermed det uddannelsesmønster, en given ungdomsårgang vil nå som ca. 40-årige, hvis årgangen de næste 25 år forudsættes at have en adfærd, som svarer til den respektive årgangs adfærd i de enkelte år.

Favrskov Kommune har endvidere for 2011 og de kommende år vedtaget en ungepolitik med tilhørende årlig handlingsplan, der skal sikre, at kommunen også i fremtiden har fokus på at fremme ungdomsuddannelsen.

– Generelt er vi i Favrskov Kommune opmærksomme på, at uddannelse kan modvirke ungdomsarbejdsløshed. Det er vi selvfølgelig af hensyn til både de personlige og økonomiske konsekvenser ved arbejdsløshed. Jeg er specielt glad for, at vi har godt fat i bekæmpelsen af ungdomsarbejdsløshed og hermed risikoen for marginalisering af arbejdsstyrken, ikke mindst set i lyset af, at risikoen for mangel på arbejdskraft på længere sigt kan blive den nye dagsorden i beskæftigelsesindsatsen. Derfor er det da rigtig godt at se, at fokus på området også viser sig i de officielle statistikken, lyder det fra Anna-Grethe Dahl.

Også i Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU-Favrskov), der blandt andet har det daglige arbejde med de unge, som enten ikke er motiverede for eller ikke har evner til at gå i gang med en ungdomsuddannelse, er man glade for placeringen, og at indsatsen lykkes.

– Med en ”håndholdt”, kærlig og fast hånd kan det faktisk godt lade sig gøre også at få de ikke uddannelsesparate til at se nytten af at prøve at afslutte en ungdomsuddannelse, siger Randi Vinther, der er leder af UU i Favrskov Kommune.

18. pladsen i Undervisningsministeriets statistik bygger som nævnt på tal fra 2009. UU-Favrskov har de friske tal (se under FAKTA) for, hvad de 509 elever, der lige er blevet færdige med 9. klasse, skal i gang med efter sommerferien.
– De skal alle et eller andet, og det er positivt. Men det er først om et par år eller tre, at vi kan se, om de gennemførte og dermed påvirker uddannelsesprocenten i den rigtige retning mod 95-procent målsætningen, siger Randi Vinther.

FAKTA:

Valgfordelingen for alle 509 elever i 9. klasser i Favrskov Kommune pr. marts 2011:

·         239 har valgt 10. klasse – heraf 116 offentlig, 12 privat og 111 på efterskole

·         47 har valgt erhvervsuddannelserne

·         185 elever har valgt en gymnasial uddannelse

·         4 har valgt EGU (ErhvervsGrundUddannelse) eller STU (SærligtTilrettelagtUddannelse)

·         34 har valgt andre retninger – af dem 17 på produktionsskole og fem et arbejde.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene ... læs mere
MESTER JAKOB - MESTER JAKOB - sover du -- nej nej tværtimod

MESTER JAKOB – MESTER JAKOB – sover du — nej nej tværtimod

BAGERMESTER JAKOB OVERGAARD åbnede i weekenden sit nye BAGERI og BAGER- FORRETNING I DET NYE SUNDHEDSHUS i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Affaldssorteringen kan stadig blive bedre i Favrskov ... læs mere
Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Sejr i sæsonens første hjemmekamp

Sejr i sæsonens første hjemmekamp

Lørdag d. 14/9 tog Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer imod oprykkerne fra IF Stjernen, til sæsonens ... læs mere
Loading...