|

God idé at være ung i Favrskov Kommune

Det kan være en god idé at være bosiddende i Favrskov Kommune, hvis man er ung og ønsker at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Undervisningsministeriet har netop offentliggjort den seneste nye kommunefordelte statistik over andelen af unge, der forventes at afslutte mindst én ungdomsuddannelse. Statistikken, der bygger på tal fra 2009, belyser blandt andet status over kommunernes resultater i forhold til den landspolitiske såkaldte 95 procent-målsætning.

Målsætningen er, at mindst 95 procent af alle unge inden 2015 forventes at afslutte mindst en ungdomsuddannelse med henblik på, at Danmark skal rustes optimalt til at udnytte mulighederne i den globale økonomi.

Af tallene fremgår det, at Favrskov Kommune ligger i top 20 blandt de kommuner, hvor flest unge gennemfører mindst en ungdomsuddannelse. På nuværende tidspunkt er det 89,8 procent af en ungdomsårgang i Favrskov Kommune, hvilket svarer til en 18. plads på landsplan. På landsplan er gennemsnittet på 87,4 procent.

– Målsætningen om mindst en ungdomsuddannelse for 95 procent af en ungdomsårgang er vi glade for og bakker helt op om i Favrskov Kommune. Vi har generelt gjort meget for at medvirke til at nå målsætningen, og vi vil fortsat arbejde hårdt for at nå de 95 procent, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd i Favrskov Kommune, Anna-Grethe Dahl.

De 89,8 procent er i øvrigt en forbedring på 2,2 procentpoint i forhold til sidste år, og Anna-Grethe Dahl kæder det fine resultat i Favrskov Kommune sammen med et godt og konstruktivt samarbejde med interessenterne på området, hvor der har været igangsat flere forskellige projekter og initiativer netop med henblik på at fremme

Profilmodellen udarbejdes en gang om året og bruges til at evaluere udvalgte uddannelsespolitiske målsætninger – eksempelvis 95 procent-målsætningen. Profilmodellen fremskriver under givne antagelser udviklingen i en ungdomsårgang fra 9. klasse og 25 år frem. Profilen viser dermed det uddannelsesmønster, en given ungdomsårgang vil nå som ca. 40-årige, hvis årgangen de næste 25 år forudsættes at have en adfærd, som svarer til den respektive årgangs adfærd i de enkelte år.

Favrskov Kommune har endvidere for 2011 og de kommende år vedtaget en ungepolitik med tilhørende årlig handlingsplan, der skal sikre, at kommunen også i fremtiden har fokus på at fremme ungdomsuddannelsen.

– Generelt er vi i Favrskov Kommune opmærksomme på, at uddannelse kan modvirke ungdomsarbejdsløshed. Det er vi selvfølgelig af hensyn til både de personlige og økonomiske konsekvenser ved arbejdsløshed. Jeg er specielt glad for, at vi har godt fat i bekæmpelsen af ungdomsarbejdsløshed og hermed risikoen for marginalisering af arbejdsstyrken, ikke mindst set i lyset af, at risikoen for mangel på arbejdskraft på længere sigt kan blive den nye dagsorden i beskæftigelsesindsatsen. Derfor er det da rigtig godt at se, at fokus på området også viser sig i de officielle statistikken, lyder det fra Anna-Grethe Dahl.

Også i Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU-Favrskov), der blandt andet har det daglige arbejde med de unge, som enten ikke er motiverede for eller ikke har evner til at gå i gang med en ungdomsuddannelse, er man glade for placeringen, og at indsatsen lykkes.

– Med en ”håndholdt”, kærlig og fast hånd kan det faktisk godt lade sig gøre også at få de ikke uddannelsesparate til at se nytten af at prøve at afslutte en ungdomsuddannelse, siger Randi Vinther, der er leder af UU i Favrskov Kommune.

18. pladsen i Undervisningsministeriets statistik bygger som nævnt på tal fra 2009. UU-Favrskov har de friske tal (se under FAKTA) for, hvad de 509 elever, der lige er blevet færdige med 9. klasse, skal i gang med efter sommerferien.
– De skal alle et eller andet, og det er positivt. Men det er først om et par år eller tre, at vi kan se, om de gennemførte og dermed påvirker uddannelsesprocenten i den rigtige retning mod 95-procent målsætningen, siger Randi Vinther.

FAKTA:

Valgfordelingen for alle 509 elever i 9. klasser i Favrskov Kommune pr. marts 2011:

·         239 har valgt 10. klasse – heraf 116 offentlig, 12 privat og 111 på efterskole

·         47 har valgt erhvervsuddannelserne

·         185 elever har valgt en gymnasial uddannelse

·         4 har valgt EGU (ErhvervsGrundUddannelse) eller STU (SærligtTilrettelagtUddannelse)

·         34 har valgt andre retninger – af dem 17 på produktionsskole og fem et arbejde.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
Loading...