|

Goddag og farvel til et årti

Borgmester Nils Borrings Nytårstale

Nils Borring

Når vi runder et år – og denne gang et årti – af, sætter vi altid fokus på årets ord, hvad vi har googlet mest, og hvad der har præget årene. For mig er ordet ‘tryghed’ på hitlisten. Når vi er trygge, kan vi leve det gode liv, yde og folde os ud som de mennesker, vi er. Helt fra vuggestuen, skolen, arbejdspladserne og til eksempelvis vores flotte nye plejecenter Solhøj, hvor beboerne flyttede ind lige før jul.

Optimisme kunne være et andet ord på min liste. Et samlet byråd står bag budgettet, og det vidner om et velfungerende og samarbejdende byråd. Der er sat penge af til den nære service og til at imødegå et større pres på ældreområdet og handicap og psykiatri. I planerne står blandt andet også en ombygning af Tungelundskolen i Thorsø og et nyt idrætsanlæg i Søften.

Heldigvis er der også optimisme at spore hos andre. Renten er lav, beskæftigelsen høj og de private tiltag med Hadsten Centret og Temacentret i Hammel viser, at der er lyst til at udvikle og en god tro på fremtiden. Den tro har vi også i byrådet, og med nye kommende udstykninger i Lading, Hadsten, Laurbjerg og Hinnerup inviterer vi endnu flere til at få sig en adresse i Favrskov Kommune. Dog gik der lidt skår i glæden, da vi tidligere på året havde udsigt til et trinbræt i Laurbjerg, og nu er den mulighed gledet os af hænde. Vi må se, om der er bedre held med at finde vilje og penge til at geare rute 26 mellem Aarhus og Viborg til hverdagens udfordringer, så vores vigtige infrastruktur kan følge med.

Vi runder 2019 af med at være omkring 48.400 indbyggere i Favrskov Kommune, og nu kigger vi ind i et nyt årti, hvor en voksende andel af befolkningen er i senioralderen – det vil sige, at der er færre, der skal forsørge de flere. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi fortsat har fokus på, at de unge mennesker skal have en uddannelse. Vi har brug for, at de unge vælger at uddanne sig, så vi i fremtiden har håndværkere, chauffører, ingeniører, sygeplejersker, pædagoger, lærere, jurister, gartnere og ekspedienter til at holde hjulene i gang. Børnene er vores fremtid, og vi skal gøre dem nysgerrige på at tilegne sig viden, brænde for noget og finde den uddannelse, der kan give dem en meningsfuld hverdag, hvor de kan folde sig ud.

Vi har også brug for den innovative tilgang, kreativiteten og nytænkningen, både når vi snakker om uddannelse og løsningsforslag på aktuelle udfordringer, eksempelvis klimaet. Netop klimaet kommer i den grad til at stå på vores fælles dagsorden i det næste årti, for der er behov for omtanke og nye veje. Vi har gang i flere skovrejsningsprojekter, og i år var vi igennem på TV2 med skovrejsning mellem Hadsten og Hadbjerg. Det handler om at passe på vores drikkevandsressourcer, og i tilgift får vi nogle bynære grønne områder.

Jeg håber, at vi fortsat vil kere os om hinanden i det nye årti, tage ansvar, yde og hjælpe hinanden med at skabe en ordentlig tilværelse. Det skaber nemlig tryghed, og så er jeg tilbage ved det ord, jeg indledte min tale med. Lad os tage trygheden med os videre – godt nytår til alle!

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Loading...