|

Gode nyheder for Favrskovs kulturliv

Det er nu meldt ud at de fire 2017-kulturprojekter, som Favrskov Kommune er en del af, er sikret økonomisk støtte de kommende år. Alt i alt en opløftende nyhed, som skaber glæde hos både politikere og projektledere.

    

Ved første programrunde i sommeren 2014 fik 44 projekter ud af de i alt 145 ansøgere bevilliget støtte. Favrskov Kommune deltager i fire projekter, som alle gik videre.

 

Nu har behandlingen af den sidste – og indtil videre endelige – ansøgningsrunde fundet sted. Og der er samlet set bevilliget 5.465.625 mio. kr. til de fire projekter, som Favrskov Kommune er en del af: Urban Lab, Kulturringen, Street Culture Klyngen og Gentænk Landsbyen. En del af de midler vil således skabe grundlag for, at Favrskovs kulturliv får gode muligheder for at blomstre de kommende år.

 

– Det er jo utrolig dejligt at se, at de projekter, Favrskov er en del af, er blevet prioriteret af Aarhus 2017 Fonden. Det er en god nyhed for kommunens borgere, som vil få glæde af en række nye kulturoplevelser. Så jeg er meget glad for og stolt over det anerkendende skulderklap, vi har fået fra Fonden, fortæller Nils Borring (A), borgmester i Favrskov Kommune.

 

Fire innovative projekter, der rammer bredt

De fire kulturprojekter rammer Favrskovs borgere bredt. Der er noget for både børnefamilien, de unge og de, som tiltrækkes af både byområder, landdistrikterne, natur og kultur.

 

Projekterne er stadig under udvikling, men rammen for dem er efterhånden på plads.  

 

1.      Projektet Gentænk Landsbyen (samarbejde mellem 9 kommuner) fokuserer på at skabe nye muligheder i de lokale landsbyer og på at synliggøre, at det er lige så godt at bo på landet som i byen – bare anderledes. Projektets ønsker at få mere ud af landsbyernes ressourcer og at trække på gode erfaringer fra landsbyer på tværs af sogne-, kommune- og landegrænser.

 

Projektet arbejder altså både med brugen af netværk og med at gentænke landsbyen – som bosted, samlingssted og kulturbærer.

 

2.      Kulturringen (samarbejde mellem 6 kommuner) er et projekt med kulturcyklisme i centrum. Projektet skal gøre det attraktivt og sikkert for børnefamilier og motionister at holde cykelferie i Østjylland.

 

Målet er at udvikle en cykelrute, der er både sikker og fyldt med kultur- og naturoplevelser. Cykelruten går igennem de seks kulturringkommuner (Favrskov, Skanderborg, Norddjurs, Syddjurs, Samsø og Odder Kommune) og Aarhus Kommune.

 

3.      Hvad skal byer tilbyde i fremtiden? Hvordan skaber vi levende byrum, der er interessante at opholde og bevæge sig i for byens borgere?

 

Nogle af de spørgsmål stiller projektet Urban Lab skarpt på. Urban Lab (samarbejde mellem 8 kommuner) er et “bylaboratorium”, hvor kommunerne i fællesskab undersøger fremtidens byrum og brugen af det. I Favrskov Kommune er det Delika-grunden i Hammel, der bruges som case.

 

4.      Street Culture Klyngen (samarbejde mellem 11 kommuner) stiller skarpt på streetmiljøet.  Målet er at udvikle netværk og faciliteter, så de mange unge, der tager aktivt del i subkulturerne får nye rum, hvor de kan udfolde sig. 

 

Projektet skal også hjælpe kommunerne med at bygge varieret og rigtigt, så der ikke bygges præcis de samme anlæg overalt. Der stables blandt andet aktiviteter som street soccer, skateboarding, BMX-cykling og parkour og på benene.

Projekterne går på tværs af kommunegrænser og involverer både nabokommuner og kommuner, som Favrskov kun sjældent kører tværgående projekter med.  

 

– Vi ser frem mod 2017 med spænding. Nye samarbejder på tværs af kommunegrænserne blomstrer, og det giver Favrskovs borgere spændende kulturoplevelser at se frem til. Sammen har vi simpelthen større mulighed for at banke nogle projekter op, der for alvor giver genlyd, forklarer Anders Nørgaard (A), Formand for Kultur- og fritidsudvalget og bestyrelsesmedlem i Aarhus 2017 Fonden. 

 

 

Faktaboks: Fakta om Aarhus 2017

 

·        Sammen med Region Midtjylland er Aarhus blevet tildelt den prestigefyldte titel som Europæisk Kulturhovedstad i 2017

·        Aarhus 2017 har sat sig for at finde løsninger på morgendagens udfordringer – med kunst og kultur som drivkraft

·        Alle projekter og arrangementer i Aarhus 2017 bliver centreret omkring temaet ’at gentænke’ 

·        Aarhus 2017 Fonden udpegede i juni 2014 44 projekter – målet med projekterne er at styrke den langsigtede udvikling af den kulturelle sektor og de kreative erhverv i regionen

·        Du kan læse om projekterne her: www.aarhus2017.dk/om-aarhus-2017/2017-projekter

 

 

 

 

 

Yderligere information:

Borgmester

Nils Borring                      30 30 82 24

 

Formand for Kultur- og fritidsudvalget

Anders Nørgaard             22 98 35 30

 

Kultur- og Fritidschef

Ulla Egeberg                     28 10 13 69

 

Anne Louise Brix Kvols

Kommunikationskonsulent

Borgmestersekretariatet og HR
Direkte: 8964 6106  Mobil: 2134 6427


Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

For mange kræftpatienter venter for længe på behandling ... læs mere
Aftentur til Rhododendronhaven i Langå.

Aftentur til Rhododendronhaven i Langå.

Haveselskabet, Hadsten Kredsen arrangerer en tur til Rhododendron haven i Langå d. 22. maj. Der arrangeres fælleskørsel syd for banenkl. 18.30 ... læs mere
Loading...