|

Gode nyheder for Favrskovs kulturliv

Det er nu meldt ud at de fire 2017-kulturprojekter, som Favrskov Kommune er en del af, er sikret økonomisk støtte de kommende år. Alt i alt en opløftende nyhed, som skaber glæde hos både politikere og projektledere.

    

Ved første programrunde i sommeren 2014 fik 44 projekter ud af de i alt 145 ansøgere bevilliget støtte. Favrskov Kommune deltager i fire projekter, som alle gik videre.

 

Nu har behandlingen af den sidste – og indtil videre endelige – ansøgningsrunde fundet sted. Og der er samlet set bevilliget 5.465.625 mio. kr. til de fire projekter, som Favrskov Kommune er en del af: Urban Lab, Kulturringen, Street Culture Klyngen og Gentænk Landsbyen. En del af de midler vil således skabe grundlag for, at Favrskovs kulturliv får gode muligheder for at blomstre de kommende år.

 

– Det er jo utrolig dejligt at se, at de projekter, Favrskov er en del af, er blevet prioriteret af Aarhus 2017 Fonden. Det er en god nyhed for kommunens borgere, som vil få glæde af en række nye kulturoplevelser. Så jeg er meget glad for og stolt over det anerkendende skulderklap, vi har fået fra Fonden, fortæller Nils Borring (A), borgmester i Favrskov Kommune.

 

Fire innovative projekter, der rammer bredt

De fire kulturprojekter rammer Favrskovs borgere bredt. Der er noget for både børnefamilien, de unge og de, som tiltrækkes af både byområder, landdistrikterne, natur og kultur.

 

Projekterne er stadig under udvikling, men rammen for dem er efterhånden på plads.  

 

1.      Projektet Gentænk Landsbyen (samarbejde mellem 9 kommuner) fokuserer på at skabe nye muligheder i de lokale landsbyer og på at synliggøre, at det er lige så godt at bo på landet som i byen – bare anderledes. Projektets ønsker at få mere ud af landsbyernes ressourcer og at trække på gode erfaringer fra landsbyer på tværs af sogne-, kommune- og landegrænser.

 

Projektet arbejder altså både med brugen af netværk og med at gentænke landsbyen – som bosted, samlingssted og kulturbærer.

 

2.      Kulturringen (samarbejde mellem 6 kommuner) er et projekt med kulturcyklisme i centrum. Projektet skal gøre det attraktivt og sikkert for børnefamilier og motionister at holde cykelferie i Østjylland.

 

Målet er at udvikle en cykelrute, der er både sikker og fyldt med kultur- og naturoplevelser. Cykelruten går igennem de seks kulturringkommuner (Favrskov, Skanderborg, Norddjurs, Syddjurs, Samsø og Odder Kommune) og Aarhus Kommune.

 

3.      Hvad skal byer tilbyde i fremtiden? Hvordan skaber vi levende byrum, der er interessante at opholde og bevæge sig i for byens borgere?

 

Nogle af de spørgsmål stiller projektet Urban Lab skarpt på. Urban Lab (samarbejde mellem 8 kommuner) er et “bylaboratorium”, hvor kommunerne i fællesskab undersøger fremtidens byrum og brugen af det. I Favrskov Kommune er det Delika-grunden i Hammel, der bruges som case.

 

4.      Street Culture Klyngen (samarbejde mellem 11 kommuner) stiller skarpt på streetmiljøet.  Målet er at udvikle netværk og faciliteter, så de mange unge, der tager aktivt del i subkulturerne får nye rum, hvor de kan udfolde sig. 

 

Projektet skal også hjælpe kommunerne med at bygge varieret og rigtigt, så der ikke bygges præcis de samme anlæg overalt. Der stables blandt andet aktiviteter som street soccer, skateboarding, BMX-cykling og parkour og på benene.

Projekterne går på tværs af kommunegrænser og involverer både nabokommuner og kommuner, som Favrskov kun sjældent kører tværgående projekter med.  

 

– Vi ser frem mod 2017 med spænding. Nye samarbejder på tværs af kommunegrænserne blomstrer, og det giver Favrskovs borgere spændende kulturoplevelser at se frem til. Sammen har vi simpelthen større mulighed for at banke nogle projekter op, der for alvor giver genlyd, forklarer Anders Nørgaard (A), Formand for Kultur- og fritidsudvalget og bestyrelsesmedlem i Aarhus 2017 Fonden. 

 

 

Faktaboks: Fakta om Aarhus 2017

 

·        Sammen med Region Midtjylland er Aarhus blevet tildelt den prestigefyldte titel som Europæisk Kulturhovedstad i 2017

·        Aarhus 2017 har sat sig for at finde løsninger på morgendagens udfordringer – med kunst og kultur som drivkraft

·        Alle projekter og arrangementer i Aarhus 2017 bliver centreret omkring temaet ’at gentænke’ 

·        Aarhus 2017 Fonden udpegede i juni 2014 44 projekter – målet med projekterne er at styrke den langsigtede udvikling af den kulturelle sektor og de kreative erhverv i regionen

·        Du kan læse om projekterne her: www.aarhus2017.dk/om-aarhus-2017/2017-projekter

 

 

 

 

 

Yderligere information:

Borgmester

Nils Borring                      30 30 82 24

 

Formand for Kultur- og fritidsudvalget

Anders Nørgaard             22 98 35 30

 

Kultur- og Fritidschef

Ulla Egeberg                     28 10 13 69

 

Anne Louise Brix Kvols

Kommunikationskonsulent

Borgmestersekretariatet og HR
Direkte: 8964 6106  Mobil: 2134 6427


Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
De levende billeder

De levende billeder

Den 1. marts bliver Hadsten Bio 80 år. Rejsebiografen i Østergades Hotel blev nu afløst af en rigtig biograf ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Loading...