|

Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Fra 1. oktober 2020 kan alle over 65 år i Favrskov Kommune få både en gratis influenza- og pneumokok-vaccination. Sidstnævnte er for at undgå at få lungebetændelse.

 

Region Midtjylland står bag vaccinationsprogrammet, der retter sig mod alle beboere på plejecentre og ældreboliger, borgere over 65 år med kroniske lidelser og gravide. Målgruppen er udvidet i år med alle borgere over 65 år og borgere under 65 år med særlig risiko for at få lungesygdomme.

 

Flere skal gerne vaccineres

Distriktsleder Lone Lange Stougaard håber, at mange borgere i Favrskov Kommune vil takke ja til det gratis tilbud:

– Vaccination mod influenza forebygger hospitalsindlæggelser, da svækkede borgere kan blive alvorligt syge af influenza. Sidste år blev 47,6 procent i målgruppen vaccineret i Favrskov Kommune. Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler, at 75 procent af borgerne over 65 år og kronikere bliver vaccineret mod influenza. Så der er et godt stykke vej endnu. Måske rykker det mere end ellers i år, da coronavirus får mange til at tænke, at de skal undgå at smitte andre og selv blive smittet, så de også kan forhindre en eventuel indlæggelse. 

 

I den kommende tid vil Favrskov Kommune gøre alle borgere i målgruppen opmærksomme på, at de skal bestille tid til en vaccination hos lægen – og også huske at få pneumokok-vaccinationen med. Beboerne på plejecentrene får tilbudt vaccinen dér, mens alle andre skal sørge for at bestille en tid hos den praktiserende læge.

 

Du bliver ikke syg af vaccinen – tværtom

I sit arbejde støder Lone Lange Stougaard ofte på udsagnet om, at man får influenza af vaccinen.

– Og det gør man altså ikke. Du bliver kortvarigt øm der, hvor du bliver stukket, og du kan opleve utilpashed, feber og muskelsmerter, der forsvinder efter en dag eller to. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er influenza, men kroppens naturlige reaktion, når immunforsvaret bliver aktiveret. Hvis du siger ja til vaccinationen og efterfølgende bliver smittet med influenza, så får du til gengæld et mildere forløb, understreger hun.

 

Fakta:

  • Sundhedsaftalen i Region Midtjylland står bag kampagnen, der strækker sig fra 1. oktober 2020 til 15. januar 2021. Op til og i selve kampagneperioden vil postkort, plakater og kampagner på sociale medier gøre opmærksom på indsatsen.
  • Vaccinationen indeholder denne gang to stik: Et mod influenza og et mod pneumokok-bakterien, der oftest er årsag til lungebetændelse. Hvert år bliver omkring 48.000 danskere indlagt med lungebetændelse, og hovedparten af dem er over 65 år. For at undgå de mange indlæggelser i en tid, hvor coronavirus stadig spreder smitte, så er pneumokok-vaccinationen som noget nyt med i tilbuddet om gratis vaccination.

 

  • Vaccinationerne virker efter to til tre uger og varer i cirka seks måneder. Derfor er det en god idé at få en tid hos lægen i oktober-november.

 

 

Yderligere information:

Ulrik Johansen, direktør for Social og Sundhed, 21 82 35 79

Lone Lange Stougaard, distriktsleder, 20 10 83 46

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Favrskov Idrætssamvirke Interesseorganisation for idrætsforeninger i Favrskov Kommune ... læs mere
Bliv vaccineret gratis mod influenza på apoteket

Bliv vaccineret gratis mod influenza på apoteket

Fra 1. oktober kan alle, der er fyldt 65 år, få en gratis influenzavaccination på Hadsten og Hinnerup Apotek. Det gælder også borgere i en række risikogrupper. Tilbuddet gælder mandag til fredag fra kl. 9.30-17.00 og der er ingen tidsbestilling ... læs mere
Tid til levende lørdage på bibliotekerne

Tid til levende lørdage på bibliotekerne

Fra d. 3. oktober er der igen lørdagsbetjening på bibliotekerne i Hinnerup, Hadsten og Hammel, og der er masser af hyggelige aktiviteter i vente ... læs mere
Vores hjerte banker for din sundhed

Vores hjerte banker for din sundhed

Vidste du, at 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges med en sundere livsstil? ... læs mere
Åben skole giver lærerige og spændende oplevelser

Åben skole giver lærerige og spændende oplevelser

I ARoS-forløbet får eleverne et godt indblik i, hvad det vil sige at planlægge en kunstudstilling ... læs mere
Sommerhussalget i 2020 har nu overgået hele 2019

Sommerhussalget i 2020 har nu overgået hele 2019

Der skulle kun gå otte måneder af 2020, før antallet af solgte sommerhuse overgik salget i hele 2019. Også salget af villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder er steget ... læs mere
Smedens 24 timers Le Mans i Hadsten

Smedens 24 timers Le Mans i Hadsten

Lørdag og søndag blev Le Mans løbet afviklet i SmedeHallen hos Hadsten Smede og Maskinfabrik a/s ... læs mere
Hastighedskontrol i uge 39 2020

Hastighedskontrol i uge 39 2020

Rigspolitiet oplyser ... læs mere
Loading...