|

Gratis oplæg om børns digitale trivsel

Et samarbejde mellem Team Rotary Favrskov og Børns Vilkår gør det nu muligt at tilbyde tre gratis oplæg i Hinnerup, Hadsten og Hammel om børn og unges digitale trivsel.

  • Børn med iPads

    Børn og unge mennesker har et digitalt liv, og for forældrene kan det være en god idé at finde ud af, hvad det betyder.

Bag Team Rotary Favrskov står Rotary-klubberne i Hammel, Hadsten og Hinnerup. Klubberne bidrager til mange humanitære projekter både lokalt, nationalt og globalt.

Team Rotary Favrskov har blandt andet et samarbejde med Børns Vilkår, og det er netop det samarbejde, der nu giver forældrene til elever i 3. – 10. klasse i Favrskov Kommune en særlig mulighed for at blive klogere på, hvordan de kan hjælpe deres barn eller unge menneske med digital trivsel i hverdagen.

Møderne foregår 8. april kl. 17-19 i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, 6. maj kl. 18-20 i Sløjfen i Hadsten og 14. maj kl. 18-20 i InSide i Hammel. Børns Vilkår holder et oplæg om børns digitale liv og giver et indblik i de dilemmaer og problemstillinger, der kan opstå, når børn og unge bevæger sig på de sociale medier. Og lige så vigtigt, så byder Børns Vilkår også ind med gode råd til, hvordan man kan hjælpe sit barn. 

Jesper Tikiøb, medlem af Hadsten Rotary og med i styregruppen i Team Rotary Favrskov, glæder sig over det gode tilbud til forældre i Favrskov Kommune.

– Vi er en frivillig, humanitær organisation, der med vores indsats er med til at genere penge til eksempelvis Børns Vilkår, som vi har en aftale med. De tre oplæg i Hadsten, Hammel og Hinnerup er en måde, Børns Vilkår kan give lidt tilbage. Deres medarbejdere har et stort indblik i børn og unges digitale liv fra forskning, deres arbejde på landets skoler og ikke mindst fra samtalerne på Børnetelefonen, så for forældrene er der i høj grad noget at komme efter, siger Jesper Tikiøb.

Med kontakten til Børns Vilkår og de tre oplæg i Favrskov Kommune rækker Rotary-foreningerne ud i lokalsamfundet og byder sig hjælpende til, og den hjælp er Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, rigtig glad for:
– Jeg er overbevist om, at mange forældre er interesserede i deres børns digitale trivsel, men de ved ikke helt, hvor de skal begynde, hvad de skal være opmærksomme på, og hvad deres rolle er.

Det kan de blive meget klogere på ved at lytte til oplægget. Så det er et højaktuelt emne, Børns Vilkår byder ind med her i samarbejde med Team Rotary Favrskov.   

Dato:21. marts 2019

Senest opdateret:

21. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Salen var fyldt af unge mennesker under uddannelse, da ni politikere stille op til 1½ times debat på Den jydske Haandværkerskole. Eleverne der repræsenterede alle skolens uddannelsesretninger både inden for eud- og eux-uddannelserne, var velforberedte med spørgsmål til politikerne ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 415.

Ugens naturbilleder nr. 415.

Velkommen til skønne maj, måneden hvor skoven bliver rigtig grøn ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Forskere forfølger fedtet ... læs mere
Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Det er et lille team med begrænsede midler, så et flot flot resultat! ... læs mere
Til Peder Meyhoff

Til Peder Meyhoff

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 30. april 2019 ... læs mere
Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører Sofie Ladekjær tager endnu en sæson i Hadsten Håndbold, der bliver hendes 5. sæson i Hadsten trøjen ... læs mere
FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

Tag med LMO Kvæg på faglig ekskursion torsdag den 9. maj 2019. Vi skal besøge landets største mælkeproducent med 3.500 malkekøer og Danish Crown i Holsted ... læs mere
Mand havde hash og knojern i bilen

Mand havde hash og knojern i bilen

En 27-årig mand blev natten til onsdag kl. 00.58 anholdt, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ud for Ødum ... læs mere
Legende børn i sprogfitnesscenter

Legende børn i sprogfitnesscenter

Parker, biblioteker og haller omdannes den 10. maj til livlige sprogfitnesscentre, når ca. 10.000 børn fra hele landet deltager i Sprogfitness 2019 ... læs mere
Listeria i grønkålsprodukter

Listeria i grønkålsprodukter

Tilbagerukne Fødevarer ... læs mere
annonce : Vælgermøde:  KLIMA & GRØN OMSTILLING.

annonce : Vælgermøde:  KLIMA & GRØN OMSTILLING.

Alternativet Favrskov inviterer hermed til vælgermøde, mandag den 6. maj, kl. 19-21.30 på Hinnerup Bibliotek & Kulturcenter.   ... læs mere
Hvornår bliver Folketingsvalget udskrevet?

Hvornår bliver Folketingsvalget udskrevet?

Hvor længe vil statsministeren nøle med at trykke på den berømte valgknap? ... læs mere
Loading...