|

Gratis oplæg om børns digitale trivsel

Et samarbejde mellem Team Rotary Favrskov og Børns Vilkår gør det nu muligt at tilbyde tre gratis oplæg i Hinnerup, Hadsten og Hammel om børn og unges digitale trivsel.

  • Børn med iPads

    Børn og unge mennesker har et digitalt liv, og for forældrene kan det være en god idé at finde ud af, hvad det betyder.

Bag Team Rotary Favrskov står Rotary-klubberne i Hammel, Hadsten og Hinnerup. Klubberne bidrager til mange humanitære projekter både lokalt, nationalt og globalt.

Team Rotary Favrskov har blandt andet et samarbejde med Børns Vilkår, og det er netop det samarbejde, der nu giver forældrene til elever i 3. – 10. klasse i Favrskov Kommune en særlig mulighed for at blive klogere på, hvordan de kan hjælpe deres barn eller unge menneske med digital trivsel i hverdagen.

Møderne foregår 8. april kl. 17-19 i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, 6. maj kl. 18-20 i Sløjfen i Hadsten og 14. maj kl. 18-20 i InSide i Hammel. Børns Vilkår holder et oplæg om børns digitale liv og giver et indblik i de dilemmaer og problemstillinger, der kan opstå, når børn og unge bevæger sig på de sociale medier. Og lige så vigtigt, så byder Børns Vilkår også ind med gode råd til, hvordan man kan hjælpe sit barn. 

Jesper Tikiøb, medlem af Hadsten Rotary og med i styregruppen i Team Rotary Favrskov, glæder sig over det gode tilbud til forældre i Favrskov Kommune.

– Vi er en frivillig, humanitær organisation, der med vores indsats er med til at genere penge til eksempelvis Børns Vilkår, som vi har en aftale med. De tre oplæg i Hadsten, Hammel og Hinnerup er en måde, Børns Vilkår kan give lidt tilbage. Deres medarbejdere har et stort indblik i børn og unges digitale liv fra forskning, deres arbejde på landets skoler og ikke mindst fra samtalerne på Børnetelefonen, så for forældrene er der i høj grad noget at komme efter, siger Jesper Tikiøb.

Med kontakten til Børns Vilkår og de tre oplæg i Favrskov Kommune rækker Rotary-foreningerne ud i lokalsamfundet og byder sig hjælpende til, og den hjælp er Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, rigtig glad for:
– Jeg er overbevist om, at mange forældre er interesserede i deres børns digitale trivsel, men de ved ikke helt, hvor de skal begynde, hvad de skal være opmærksomme på, og hvad deres rolle er.

Det kan de blive meget klogere på ved at lytte til oplægget. Så det er et højaktuelt emne, Børns Vilkår byder ind med her i samarbejde med Team Rotary Favrskov.   

Dato:21. marts 2019

Senest opdateret:

21. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hvor svært kan det være?

Hvor svært kan det være?

Hver fjerde ældre sygehuspatient bliver genindlagt kort tid efter udskrivelsen. Men et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitetshospital viser, at man både kan halvere antallet af genindlæggelser og samtidig forkorte de ældres indlæggelsestid ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi ... læs mere
Socialdemokratisk minister trækker stikket på Favrskov-skoles frihedsprojekt

Socialdemokratisk minister trækker stikket på Favrskov-skoles frihedsprojekt

Af Birgit Liin, byrådsmedlem og borgmesterkandidat for Venstre i Favrskov, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 429.

Ugens naturbilleder nr. 429.

Idag kommer du med til Grenå og omegn på dage med skønt sommervejr ... læs mere
Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

I de kommende måneder sætter Favrskov Kommune nye projekter i søen, der skal få flere til at køre i elbil og på elcykel ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
annonce : TAG PROPPEN AF

annonce : TAG PROPPEN AF

Besøg vinhandler Peter Aschelund i Søndergade i Hadsten og få et godt tilbud ... læs mere
Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

I perioden fra fredag den 21. juni til og med tirsdag den 30. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel ... læs mere
Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Landmænd kan nu søge om til tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden ... læs mere
Indvielse af Røde Kors PLUS EN - mere genbrug af byggematerialer

Indvielse af Røde Kors PLUS EN – mere genbrug af byggematerialer

Kom til indvielsen lørdag den 10. august klokken 10.00. Borgmesteren klipper den røde snor, der er kaffe og kage og mulighed for at være kreativ ... læs mere
Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Den 15. august åbner udstilling fra Galleri V58 i Uhresalen hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Loading...