|

Gregers bliver 75 år.

Søndag den 27. juni

Gregers Petersen  – Hadsten

 

Gregers Petersen indehaver af GP ejendomme, der har fire kontorhuse der ligger i Hadsten midtby med ca. 30 kontorlejemål fylder 75 år.

 

Gregers har i mange år været særdeles initiativrig i Hadsten og har været med til at søsætte mange kulturelle aktiviteter og arrangementer i Hadsten.

Initiativer gennem årene fra Gregers Petersen:

 • Hadsten Forbruger Messer 1982 -1984 -1986 -2008 -2010 -2011

Gregers Petersen har været arrangør af en del forbrugermesser gennem tiden, ofte når en af de foreninger, han var med i, manglede økonomi, satte han en messe på benene, som gav et pænt overskud til henholdsvis: Hadsten Erhvervsråd – Hadsten Handel – Hadsten Bio – Kulturhus Sløjfen.

 • Erhvervsrådet for Hadsten Kommune 1982

I tiden omkring 1980erne skulle alle byer have et Erhvervsråd, Gregers Petersen var naturligvis med i initiativgruppen og blev valgt som den første formand med stor succes. De første to år skabte Erhvervsrådet over 40 nye virksomheder med over 400 arbejdspladser.

 • Hadsten Centret 1985

Gregers Petersen lavede de første tegninger til Hadsten Centret og var med i initiativgruppen til opkøb og bygning af Hadsten Centret, et butikscenter med 16 forretninger.

 • Modelbane Europa 1995

I 1995, hvor Nordeuropas største modelbane blev sat til salg, tog initiativ til indsamling økonomi og køb af modelbanen, og han har siden været formand for Fonden Modelbane Europa, der ejede banen frem til 1. september 2019 og erstattet af Foreningen Modelbane Europa. Gregers er forsat tilknyttet den nye forenings bestyrelse, og har betydning for, at vores modelanlæg kan udvikle sig og stadig være en attraktion for turister, der erfaringsmæssigt kommer fra hele landet – ja, nogle gæster finder også vej fra udlandet, Modelbane Europa drives af ca. 60 frivillige medlemmer og har 25 års jubilæum til august.

 • Hadsten Træf 2001

I 2001 tog Gregers Petersen initiativ til Hadsten Træf, der en gang om året samler nuværende og tidligere Hadsten Borgere til et uformelt træf, og det har været afholdt hvert år siden med ca. 200-300 deltagere.

 • Kvalitetsmarked 2002

Som i så mange andre byer begyndte handlen i Hadsten at stagnere. Gregers Petersen tog initiativ til et Kvalitetsmarked med telte i hovedgaden til at sælge produkter fra omegnens gårdbutikker, en succes der skabte større omsætning i byens butikker.

 

 • Østjysk Business Netværk 2006

Mange iværksættere har ofte svært ved at sælge sig selv og deres produkter. Der startede Gregers Petersen Østjysk Business Netværk, der skal træne nystartede virksomheder i salg. OJBN er forsat et fint Netværk.

 • Favrskov Revyen 2009

Som næstformand i Kulturhus Sløjfen, Hadsten, tog Gregers Petersen initiativ til Favrskov Revyen og den har nu været en stor succes hvert år siden.

 • Juletræ for Hadsten børn i ”Sløjfen” 2009

I samme periode som han var næstformand for Kulturhus Sløjfen, fandtes der ikke et juletræ for Hadstens børn. Det syntes Gregers Petersen var for dårligt, og han skaffede hurtigt sponsorer til julemand – juleposer – musik, og juletræet har været afholdt hvert år siden.

 • Nytårskur for Favrskov kommune 2010 + 11

Mange Kommuner har nytårskur, men ikke Favrskov Kommune. Det tog Gregers Petersen så initiativ til i 2010 og 2011, hvor erhvervslivet kan møde politikere og embedsmænd fra Favrskov Kommune. I de efterfølgende år er det så overtaget af Erhvervsrådet og Favrskov Kommune.

 • Årets Iværksætterkommune 2012

I 2000 tog Gregers Petersen initiativ til at starte sit eget iværksættercenter i Hadsten. ”Østjysk Iværksættercenter” det blev en succes, og han blev kåret til ”Årets Iværksætter kommune 2012”.

 • HadSTEN KUNST ”Stones by the River!” 2015

Hadsten har en smuk park, hvor Lilleåen løber i gennem. Her tog Gregers Petersen initiativ til en stenudstilling ”Stones by the River”, hvor stenkunstnere fra hele Danmark udstillede stenkunst i sommermånederne, en stor succes i 2015-16-17, men blev til sidst presset på økonomien og måtte stoppe, dog med et lille overskud til en stenfigur i den nye sportshal.

 • “Herreværelset” mødested for mænd 2019

Det nyeste initiativ er “Herreværelset”, et mødested for mænd. Gregers Petersen havde set en TV-udsendelse, hvor mænd fra Frederiksberg sad og talte om deres erhvervsliv m.m. Det syntes han også, vi manglede i Hadsten, så i samarbejde med ældresagen startede han i januar 2019 med 7 deltagere, og året efter til januar mødet var der 70 deltagere, nu genoptaget møderne efter Corona den 24. august.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Tirsdag 16. november 2021 er der valg til Favrskov Byråd, hvor der skal vælges 25 medlemmer ... læs mere
Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

I 1. halvår 2021 realiserede Vestjysk Bank et resultat efter skat på 724 mio. kr ... læs mere
Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd inviterer ... læs mere
Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Antallet af lejere til lejelejligheder er steget godt 10 pct. de sidste 10 år | Byggegrunde bliver revet væk under Corona | Parcelhuse sælges en måned hurtigere end sidste år ... læs mere
Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten stod færdig i april 2021 ... læs mere
Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Tirsdag d. 24. august sætter tre langbenede disko-gutter kulør og musik på Hadsten midtby ... læs mere
Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Af Simon Buus Olsen, KV-kandidat for Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370 Hadsten ... læs mere
DER MANGLER BORDE OG BÆNKE LANGS STIERNE I FAVRSKOV KOMMUNE

DER MANGLER BORDE OG BÆNKE LANGS STIERNE I FAVRSKOV KOMMUNE

Thomas Storm, Ravskærvej 65, Søften, Byrådsmedlem (V) i Favrskov Kommune ... læs mere
Byfest/store legedag i Lyngå

Byfest/store legedag i Lyngå

Dette fandt sted lørdag med bl.a. petanque-, stigegolf- og dart-turnering samt rundbold. Det helt store hit var dog at komme højt til vejrs og se Lyngå fra oven. Dagens overskud går til drift af Lyngå's legeplads - herunder forsikring, årlig ... læs mere
Loading...