|

Hadbjerg Skole udvalgt som digital demonstrationsskole

Undervisningsministeriet har peget på Hadbjerg Skole som en af de 21 skoler, der frem til 2015 skal være digital demonstrationsskole. Det falder godt i tråd med, hvad vi ellers laver på skolen, og vi er meget glade for at være udvalgt, siger skolens viceskoleleder Morten Tværmose Andersen.

Foto: Hadbjerg Skole

Fotograf :  Kim Liholm

Regeringen og KL har afsat 500 millioner kroner, der skal være med til at øge anvendelsen af it i folkeskolen. Frem til 2015 bliver 26 af de 500 millioner kroner brugt på forsøg på 21 digitale demonstrationsskoler. Forsøgene på skolerne skal være med til at give mere viden om, hvordan it understøtter elevernes læring, og hvordan lærerne kan udnytte potentialet i it bedst muligt.

Det digitale læringsmiljø er på plads

Skolerne er fordelt over hele landet, og de skal samarbejde med universiteter og professionshøjskoler om at skabe it-baserede undervisningsforløb. Fire temaer er udpeget, og Hadbjerg Skole er en af de seks skoler, der skal arbejde med temaet ”Inklusion og undervisningsdifferentiering i digitale læringsmiljøer”.

Hadbjerg Skole har selv ansøgt om at blive en af de 21 skoler. Morten Tværmose Andersen, viceskoleleder på Hadbjerg Skole, er yderst tilfreds med valget.

– Det falder godt i tråd med meget af det, vi laver på skolen. Der er bærbare computere eller iPads til næsten alle elever på skolen. Alle specialklasseeleverne har både en bærbar computer og en iPad. Vi har et velfungerende trådløst netværk og interaktive tavler eller projektorer i alle klasse, så de tekniske forudsætninger er gode. Udfordringen for folkeskolerne er at blive klogere på de didaktiske muligheder i forhold til inklusion og differentiering. Den bedste måde at lære noget nyt på er ved at prøve det af i et professionelt samarbejde med eksperter og andre skoler, og det får vi mulighed for i dette projekt, lyder det fra Morten Tværmose Andersen.

Nysgerrige på Hadbjerg Skole

Hadbjerg Skole nøjes ikke kun med at prøve de digitale muligheder af i dette projekt, for som Morten Tværmose Andersen siger det, så er de nysgerrige på skolen. Hadbjerg Skole deltager i et kommunalt udviklingsprojekt om inklusion på 4. årgang, og de får også viden via en KMD-læringsplatform med fokus på øget undervisningsdifferentiering. Desuden deltager skolen i et it-projekt for udskolingselever, der har problemer både i faglige og sociale fællesskaber.

– Jo mere vi professionelle lærer om undervisningsdifferentiering og inklusion i digitale miljøer, jo bedre er vi rustede til at optimere elevernes læring og trivsel. Og det er jo netop hovedformålet: At nå så langt som muligt både fagligt og socialt med eleverne, understreger Morten Tværmose Andersen.

Hadbjerg Skole skal i gang med indholdet i projektet efter nytår. Samarbejdspartneren bliver Aarhus Universitet, og John Klesner, skolernes it-konsulent i Favrskov Kommune, bliver også en del af projektet.
– Projektet falder rigtig godt i tråd med den kommunale strategi, og vi forventer, at erfaringerne fra Hadbjerg Skole kan indgå i arbejdet på de øvrige skoler i kommunen, siger John Klesner.

 

Publiceret: 05-09-2013

Email til redaktør: Dorthe Lerche

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.MESTER JAKOB - MESTER JAKOB - sover du -- nej nej tværtimod

MESTER JAKOB – MESTER JAKOB – sover du — nej nej tværtimod

BAGERMESTER JAKOB OVERGAARD åbnede i weekenden sit nye BAGERI og BAGER- FORRETNING I DET NYE SUNDHEDSHUS i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Affaldssorteringen kan stadig blive bedre i Favrskov ... læs mere
Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Hadsten Sangforening kan i år fejre 125 års jubilæum.

Hadsten Sangforening kan i år fejre 125 års jubilæum.

Dagen er den 14. oktober. Dagen er den 14. oktober. Det lidt usædvanlige jubilæum vil blive markeret på forskellig måde ... læs mere
Socialdemokratiet er imod det frie valg

Socialdemokratiet er imod det frie valg

Charlotte Green, Medlem af Favrskov Byråd for Det konservative Folkeparti ... læs mere
Ochratoxin A i rosiner

Ochratoxin A i rosiner

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
Hvem vandt kornvægten

Hvem vandt kornvægten

Så er korndyngen afleveret og vejet, og resultatet blev 600 tons og 450 kilo. Tak til alle der deltog i gætteriet, der var stor spredning, den der var tættest var købmand Niels Mortensen, der var købmand i Lyngå i rigtig ... læs mere
Hadsten Lokalarkiv henter fra gemmerne: Galten Mølle

Hadsten Lokalarkiv henter fra gemmerne: Galten Mølle

Hadsten og Omegns Folkeblad bragte d. 30. april 1980 en artikel om Galten Mølle, der havde fået luft under vingerne igen. Artiklen fortæller om møllen og ejernes historie fra den blev bygget i 1878 og om den restaureringen der p.t ... læs mere
Loading...