|

Hadbjerg Skole udvalgt som digital demonstrationsskole

Undervisningsministeriet har peget på Hadbjerg Skole som en af de 21 skoler, der frem til 2015 skal være digital demonstrationsskole. Det falder godt i tråd med, hvad vi ellers laver på skolen, og vi er meget glade for at være udvalgt, siger skolens viceskoleleder Morten Tværmose Andersen.

Foto: Hadbjerg Skole

Fotograf :  Kim Liholm

Regeringen og KL har afsat 500 millioner kroner, der skal være med til at øge anvendelsen af it i folkeskolen. Frem til 2015 bliver 26 af de 500 millioner kroner brugt på forsøg på 21 digitale demonstrationsskoler. Forsøgene på skolerne skal være med til at give mere viden om, hvordan it understøtter elevernes læring, og hvordan lærerne kan udnytte potentialet i it bedst muligt.

Det digitale læringsmiljø er på plads

Skolerne er fordelt over hele landet, og de skal samarbejde med universiteter og professionshøjskoler om at skabe it-baserede undervisningsforløb. Fire temaer er udpeget, og Hadbjerg Skole er en af de seks skoler, der skal arbejde med temaet ”Inklusion og undervisningsdifferentiering i digitale læringsmiljøer”.

Hadbjerg Skole har selv ansøgt om at blive en af de 21 skoler. Morten Tværmose Andersen, viceskoleleder på Hadbjerg Skole, er yderst tilfreds med valget.

– Det falder godt i tråd med meget af det, vi laver på skolen. Der er bærbare computere eller iPads til næsten alle elever på skolen. Alle specialklasseeleverne har både en bærbar computer og en iPad. Vi har et velfungerende trådløst netværk og interaktive tavler eller projektorer i alle klasse, så de tekniske forudsætninger er gode. Udfordringen for folkeskolerne er at blive klogere på de didaktiske muligheder i forhold til inklusion og differentiering. Den bedste måde at lære noget nyt på er ved at prøve det af i et professionelt samarbejde med eksperter og andre skoler, og det får vi mulighed for i dette projekt, lyder det fra Morten Tværmose Andersen.

Nysgerrige på Hadbjerg Skole

Hadbjerg Skole nøjes ikke kun med at prøve de digitale muligheder af i dette projekt, for som Morten Tværmose Andersen siger det, så er de nysgerrige på skolen. Hadbjerg Skole deltager i et kommunalt udviklingsprojekt om inklusion på 4. årgang, og de får også viden via en KMD-læringsplatform med fokus på øget undervisningsdifferentiering. Desuden deltager skolen i et it-projekt for udskolingselever, der har problemer både i faglige og sociale fællesskaber.

– Jo mere vi professionelle lærer om undervisningsdifferentiering og inklusion i digitale miljøer, jo bedre er vi rustede til at optimere elevernes læring og trivsel. Og det er jo netop hovedformålet: At nå så langt som muligt både fagligt og socialt med eleverne, understreger Morten Tværmose Andersen.

Hadbjerg Skole skal i gang med indholdet i projektet efter nytår. Samarbejdspartneren bliver Aarhus Universitet, og John Klesner, skolernes it-konsulent i Favrskov Kommune, bliver også en del af projektet.
– Projektet falder rigtig godt i tråd med den kommunale strategi, og vi forventer, at erfaringerne fra Hadbjerg Skole kan indgå i arbejdet på de øvrige skoler i kommunen, siger John Klesner.

 

Publiceret: 05-09-2013

Email til redaktør: Dorthe Lerche

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Loading...