|

Hadsten Kunstgræsbaneforening er nu en realitet

HSK Fodbold sætter nu alt ind for at få en kunstgræsbane i Hadsten realiseret. Initiativet støttes af en gruppe aktive borgere fra byens erhvervsliv samt Civic Hadsten.

Efter forhåndstilsagn fra Favrskov Kommune om økonomisk støtte til etablering af en kunstgræsbane ved baneanlægget på Bavnehøj på i alt 3,75 mio kr, sætter HSK Fodbold nu alt ind for at få projektet realiseret hurtigst muligt.

”Vi er først og fremmest super glade for kommunens støtte, da vores tilgang er at fodbold ikke alene skal være for alle – det skal det også være hele året. Vi har i dag en enkelt indendørsbane i Hadsten Idrætscenter, som vi deler med de traditionelle indendørssportsgrene, men dette er langt fra nok til at dække det voksende vinteridrætsbehov i området”, udtaler HSK Fodbolds bestyrelse.

I lighed med kunstgræsbanerne i Hinnerup og Hammel samt i overensstemmelse med DIF’s anbefalinger på området, har HSK Fodbold valgt at etablere en separat støtteforening, der skal stå for kunstgræsbanens etablering, drift og udlejning. Foreningen har fået navnet ”Hadsten Kunstgræsbaneforening” og blev etableret ved en stiftende generalforsamling tirsdag den 6 november 2018.

Bestyrelsen i den nye kunstgræsbaneforening er sammensat blandt en gruppe aktive borgere i Hadsten, der sammen repræsentanter byens erhvervsliv, støtteforeningen Civic Hadsten samt Hadsten Sports Klub. Ved bestyrelsens konstitueringsmøde blev posterne fordelt således:

• Hans Ole Steensig – Formand og sekretær
• Kristen S. Mark – Økonomi/Kasserer
• Jens Espensen – Teknisk ansvarlig
• Jacob Skovmand Christensen – Sportslig ansvarlig (ungdom)
• Martin Møller – Sportslig ansvarlig (senior)

I samarbejde med kunstgræsbaneforeningens tekniske rådgivere fra Sweco Danmark A/S, er den nystartede forening nu gået i dialog med kommunens miljøeksperter for at få fastlagt miljøkrav og indhentet godkendelser omkring udledning og rensning af regnvand fra kunstgræsbanen.

”Vi ser frem til at få de sidste aftaler og godkendelser på plads nu, så vi kan starte den reelle planlægning og projektering af kunstgræsbaneprojektet snarest”, siger kunstgræsbaneforeningens nye formand Hans Ole Steensig, ”Vores håb er, at den nye kunstgræsbane kan stå klar til vintersæsonen 2019/2020 med officiel åbning i begyndelsen af november 2019. Forudsætningen for det kommunale tilskud er, at vi selv er medfinansierende til projektet med minimum 1 mio. kr. og vi skal derfor i gang med at indsamle disse penge nu. Vi forventer at kunne indsamle hovedparten af pengene fra velgørende fonde, men håber også på støtte fra byens erhvervsdrivende og fra byens borgere generelt. Selve etableringen forventer vi at kunne gennemføre primært med brug af lokale entreprenører og håndværkere, så der er forhåbentlig en gensidig interesse i at få rejst den fornødne kapital”

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...