|

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen.

Her ses Martin Harritz og lige bag ham til højre i billedet Mads Hoe.

Det blev til både en optur og en lille nedtur for de to Hadstengensere, da der blev afholdt motorløb i den forgangne weekend.

Den lille nedtur tilkom Martin Harritz, da han havde sat næsen op efter lidt mere end det blev til. Mekanisk svigt kostede ham to heat ud af tre.

Mads Hoe stod for opturen denne gang.

Formel 5 køres sammen med Formel 4 feltet, så der er en generelplacering og så er der placeringen i Formel 5 de kører om. Formel 5 er knap så hurtige. Mig bekendt snakker vi ca. 1/10 del pr. omgang, så det kan være svært at slutte helt i top i det generelle resultat.

Mads Hoe i sin Formel 5, forfulgt af en Formel 4. Forskellen på bilerne ses tydeligt.
Resultatet af tidtagningen. Harritz og Hoe har sat mange Formel 4 til vægs.

Efter tidtagningen havde de to fra Hadsten placeret sig rigtig flot i feltet. Mads Hoe havde kørt sig til en startplads som nr. 2 på gridden, og Martin Harritz som nr. 4, begge havde en Formel 4 foran sig. Men skæbnen ville at Martin Harritz ikke dukkede op på hans startplacering bag målstregen, da løbet skulle i gang. Han holdt stadig ved pitudkørslen med et motorproblem. Det var et problem med at gasspjældet satte sig fast og dermed blev motoren ved med at give fuld gas. Dette skete et utal af gange, så til sidst måtte de opgive at komme ud til heatet. Men Mads Hoe var klar.  Mads Hoe kørte et godt og stabilt 1. heat og blev nr. 8 generelt, men vandt Formel 5.

Til heat 2 vender man startplaceringer om for de otte første placerede i heat 1. Da Mads Hoe blev nr. 8 i første heat, skulle han dermed starte som nr. 1.  Da Martin Harritz slet ikke kom til start i første heat, måtte han ned bagerst i feltet, med en startplacering som nr. 14. Så er der godt nok langt op til Mads Hoe der holder forrest.

Der var en del dramatik i dette heat, bl.a en Formel 4 der slog nogle kolbøtter, dog uden at køreren kom noget til. I slutningen af løbet kom der safetycar på banen, da en Formel 4 var kørt af banen for enden af langsiden. Inden dette skete havde Martin Harritz kørt sig nogle placeringer op, og Mads Hoe havde tabt nogle placeringer.  Desværre endte heatet kørende bag safetycar. Generelt blev Hoe en flot nr. 4 og Harritz en flot nr. 7. Deres Formel 5 resultat blev en sejr til Mads Hoe foran Martin Harritz, så en etter og toer til Hadsten var i hus.

Martin Harritz under tidtagningen.

Til heat 3 er startplaceringer fordelt efter placeringerne af de to første heat. Dvs at Mads Hoe starter som nr. 4 og Martin Harritz som nr. 12. Det blev et heat hvor skæbnen igen spillede Martin Harritz et puds. Det kunne sagtens være endt værre end det gjorde. For enden af langsiden på 9. omgang, hvor farten er ca. 190 km/t, trådte Harritz på bremsen, og pludselig satte gasspjældet sig fast igen, så motoren kørte for fulde omdrejninger. En farlig situation for enden af langsiden med ca. 190 km/t. Med forhjulene blokeret og nogle baghjul der stadig får alle motorkræfterne overført, var det kun sandfanget og dækmuren der kunne stoppe bilen, men til alt held var sandfanget nok og Harritz undgik den frygtede dækmur!  Så det årlige budget på ca. 150.000,- kr holder stadig, der skal dog lige fjernes nogle kilo sand fra bilen, inden den igen er køreklar.

Mads Hoe viser med rigtig god kørsel, at han kan køre næsten lige op med Formel 4 feltet. Han har igennem alle hans heats udfordret Formel 4`erne med mange nærkampe. I heat 3 besætter han 4. pladsen generelt, og vinder Formel 5 klassen. Så tre heat sejre til Mads Hoe i Formel 5 klassen bliver dagens resultat.

Dagens pokal og en 1. plads til Mads Hoe.

I den samlede stilling i Danmarksmesterskabet ligger Martin Harritz og Mads Hoe nu på en delt 1. plads.

Næste afdeling af DM i Formel 4/5 køres om 4 uger på Ring Djursland ved Tirstrup.

Pingvinnyt.dk ønsker Mads Hoe tillykke med det flotte resultat.

/Richard Torp Jensen

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VIGTIGT MØDE I RANDERS

VIGTIGT MØDE I RANDERS

På Bøgevej ser vi nærmere på Villa "Vesta", og så mindes Kurt Villy en tid, hvor postmesteren besad en vis autoritet ... læs mere
Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre...

Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre…

På landsplaner 10. forretning i detailhandlen er lukket siden 2008 ... læs mere
Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

For mange kræftpatienter venter for længe på behandling ... læs mere
Loading...