|

Har Banedanmark en skjult dagorden?

Af Anders G. Christensen (V). Folketingskandidat i Favrskovkredsen og Byrådsmedlem i Favrskov Kommune

Anders G. Christensen

I starten af oktober måned afholdt Banedamark orienteringsmøder ved tre baneoverkørsler i Favrskov Kommune, som skal ombygges, som følge af at hastigheden skal sættes op på jernbanen. Ved de tre møder ved Haarvad, i Svejstrup/Lerbjerg og ved Bidstrup var der mødt borgere og lodsejere op for at høre om nedlæggelsen af baneoverkørslerne, og nok så vigtigt: Hvordan disse overkørsler skal erstattes med broer. 

Kort efter disse møder modtog Favrskov Kommune en skrivelse fra Banedanmark, hvor de spurgte kommunen om behovet for at etablere broer de tre steder.
Det er meget overraskende, at Banedanmark nu pludselig kommer med en nødvendighedsanalyse, som de angiveligt har lavet parallelt med processen med VVM og orienteringsmøder.

Når nødvendighedsanalysen nærlæses, kan man se, at det specielt er broanlægget ved Bidstrup, de har kig på for at se, om denne bro kan undværes og overkørslen på Bidstrupvej blot kan lukkes.

Jeg synes, det er uacceptabelt, at Banedanmark kører sådan et mummespil.

Specielt set i lyset af, at der er lavet VVM i 2017, og at der er vedtaget et beslutningsgrundlag i Folketingets Transport- og Bygningsudvalg i maj 2018, samt at der, som nævnt, har været tre orienteringsmøder, uden at Banedanmark har fortalt, at de vil lukke overkørslerne ved Haarvad, Lerbjerg og Bidstrup.

I forbindelse med broanlægget ved Bidstrup har ejeren af Bidstrup Gods, Geert de Lichtenberg foreslået en alternativ løsning, som formentlig er billigere og syner knap så meget i landskabet. Den har Banedanmark ikke ønske at realitetsvurdere.

Med hensyn til den løsning med et meget synligt og stort broanlæg vest for Lerbjerg, som Banedanmark har foreslået som erstatning for overkørslen i Svejstrup/Lerbjerg, så vil den have stor indvirkning på samfærdslen mellem de to landsbyer. Hvis Banedanmark nu agter ikke at lave erstatningsanlæg for overkørslen i Lerbjerg, så vil det være ødelæggende for de to landsbyer.

Det er derfor min klare holdning, at Banedanmark må finde ind på sporet igen og stå ved det, de har sagt på de tre orienteringsmøder med afsæt i den proces, der er vedtaget, og så lave de tre broanlæg.

Hvis ikke det sker, så vil jeg – og jeg er ret sikker på, at hele byrådet er med mig – sætte alt ind på at sikre, at Banedanmark kommer til at lave broanlæggene ved Haarvad, i Svejstrup/Lerbjerg og ved Bidstrup.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nu kan du søge om at blive domsmand

Nu kan du søge om at blive domsmand

Du skal sende ansøgning frem inden den 17. februar 2019 ... læs mere
Indbrud i Granslev

Indbrud i Granslev

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Litterær lørdagsquiz - med et strejf af jul

Litterær lørdagsquiz – med et strejf af jul

Lørdag d. 8. december kl. 10.30 er sidste chance i år for at deltage i Hadsten Biblioteks underholdende litterære lørdagsquiz ... læs mere
Julekoncert i Retroworld, Lerbjerg

Julekoncert i Retroworld, Lerbjerg

Med Miriam Mandipira og bandet venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner! ... læs mere
BØRNENE VED KILDEN

BØRNENE VED KILDEN

Den 5. december tager vi med skomagerdatteren Mathea fra Søndergade og besøger Hadsten Afholdshotels køkkenregioner, hvor Annine Egestad regerer ... læs mere
Voldum får besøg af Madcirkus

Voldum får besøg af Madcirkus

Et madcirkus med fællesspisning kommer til Voldum torsdag 13. og fredag 14. december ... læs mere
Anders G. Christensen bliver formand i Sundhedshuset Hadsten A/S

Anders G. Christensen bliver formand i Sundhedshuset Hadsten A/S

Byrådsmedlem og folketingskandidat for Venstre er blevet ny formand for selskabet bag SUNDHEDSHUSET HADSTEN A/S ... læs mere
Orgelbrus og korsang i Sct. Pauls Kirke

Orgelbrus og korsang i Sct. Pauls Kirke

Mandag inviterede Hadstens to voksenkor, Hadsten Sangforening og Hadsten blandede Kor,til en velbesøgt julekoncert ... læs mere
Hadstens børn leger håndbold

Hadstens børn leger håndbold

Det startede med to håndboldtossede veninder, der savnede hallen, der savnede fælleskab og savnede foreningsliv. I dag er det 100 glade børn, der hver lørdag fylder vestjyskBANK Arena ... læs mere
5 biler involveret i sammenstød

5 biler involveret i sammenstød

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
JULEMÆRKE NUMMER 50

JULEMÆRKE NUMMER 50

Det er den 4. december, og dagens jubilæumsjulemærke bringer os omkring Lerbjerg ... læs mere
Loading...