|

Harry flytter nu i ældrebolig

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

Af Jørgen Kjær

Der kommer jo en dag til os alle sammen – vi ved det jo godt. Der skal ryddes op, de gamle biler, motorcykler, reservedele med mere skal videre til nye ejere. Måske får vi selv mulighed for at rydde op, i andre tilfælde bliver det ens efterkommere, der klarer sagen.

Således så situationen også ud for den nu 84-årige Harry Højlund fra Vissing ved Hadsten. Han har været så heldig at få en dejlig ældrebolig i nabobyen efter en snes år i et lille hus i skoven, som var hans barndomshjem, og som han overtog efter sin moder, da hun døde. Og det var ikke bare et lille stråtækt bindingsværkshus, det var også rammen om hans samling af motorcykler og reservedele til disse. Han nåede gennem de 41 år, han samlede på motorcykler, at indlemme mange motorcykler i sin samling. En del er senere blevet solgt til en svoger, som restaurerede dem, men det var dog meget svært for Harry at sælge dem. I dag står der alligevel mere end 24 motorcykler tilbage i varierende stand i hans samling i det lille hus og værkstedet – eller skurene, som nogle nok nærmere vil kalde det, der i øvrigt er blevet udvidet ved knopskydning efterhånden som behovet for mere plads opstod.

Nogle af motorcyklerne er stadig køreklare, andre i mere eller mindre komplet stand samt dertil en masse stel, motorer og reservedele. Disse motorcykler og reservedele skal nu finde nye ejere.

Harry arbejdede en del år på den nærliggende Feltengård Losseplads, og der fik motorcykeldele ikke lov til at forsvinde i det store hul. Dem tog Harry med hjem – de skulle da ikke bare smides væk, og gennem årene fik han samlet et stort udvalg af reservedele til sine motorcykler. I sine unge år kørte Harry også selv meget på motorcykel, og i de senere år har han fulgt med i klassikerverdenen gennem blandt andet VeteranPosten og Touring Nyt.

 

Harrys interesse for motorcykler kommer ikke fra fremmede, idet hans far fra det lille hus i skoven gennem mange år reparerede motorcykler og biler for egnens befolkning, inden han kørte galt på en motorcykel og måtte opgive mekanikerfaget, da han fik ødelagt en arm. Han blev siden købmand i Randers. Der er stadig reservedele i original indpakning fra faderens tid, og Harry har gemt de lister faderen førte over de motorcykler, der havde været gennem hans hænder. Det var Indian, Harley Davidson, BSA og andre af datidens populære mærker og en sjælden THOR motorcykel fra 1922 er også på listen sammen med flere af datidens biler som Ford T med flere

Niels Peter Spangsberg Nielsen har fungeret som en slags svigersøn for Harry, idet han var gift med Harrys niece og er kommet hos Harry Højlund gennem mange år. Han har i tidens løb været med ude at hente mange af motorcyklerne sammen med Harry, han kender derfor de fleste. Niels Peter har nu lovet Harry, der ikke selv har børn, at hjælpe med at få motorcyklerne og reservedelene solgt, så de kommer i de rigtige hænder.

Niels Peter Spangsberg Nielsen fortæller, at der i skurene, som Harry har haft i 50 år, er flere gode Puch, MZ, NSU og andre spændende motorcykler, enkelte knallerter og reservedele, der skal sælges. Han kan træffes for nærmere aftale på tlf 93866637.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Vi skulle have haft det varmt her i juli iflg. DMI’s langtidsprognose ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...