|

Her er det nye håndværkerfradrag for 2016 og 2017

BoligJobordningen fortsætter som normalt i 2015. I 2016 og 2017 ændres den, så den bliver mere ’grøn’. Læs, hvad du kan få fradrag for i 2016 og 2017.

Af:· Journalist Kim Gregersen

Det ’gamle’ håndværkerfradrag fortsætter i 2015

I 2015 kan du få fradrag for præcis de samme ting som i BoligJobordningen som i 2014. Det fremgår af den politiske aftale som Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet har indgået.

Du kan få fradrag på op til 15.000 kr. pr. person for arbejdslønnen til både arbejde, du har fået udført i 2015, og for arbejde, der udføres resten af 2015. Betingelsen er, at arbejdet står på listen over ydelser, der giver servicefradrag.

Husk, at du skal have dokumentation for arbejdet og din betaling. Derfor skal du gemme kvitteringerne, for det arbejde du har fået udført.

Den politiske aftale bliver senere udmøntet i en lovændring. Når loven er vedtaget -formentlig i september – kan du ca. 2 uger ændre din forskudsopgørelse, så du kan få et større fradrag de sidste tre måneder af året.

Ca. i midten af februar 2016 kan du til årsopgørelsen for 2015 indberette dit fradrag i et særligt modul.

LÆS OGSÅ: BoligJobordningen: 4 trin til håndværkerfradrag

Kilde: Skat

Den nuværende BoligJobordning fortsætter i 2015, og i 2016 og 2017 kommer der en ny og mere ’grøn’ BoligJobordning.

Det har et politisk flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Alternativet og De Konservative besluttet.

SE TEMA: Håndværkerfradrag

Nyt håndværkerfradrag skal støtte energiforbedringer og klima

Den nye BoligJobordning i 2016 og 2017 skal understøtte den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen og kommer til at bestå af 2 ting:

1.     Et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer og/eller klimatilpasning.

2.     Et fradrag på 6.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til serviceydelser – fx rengøring, børnepasning og havearbejde. Dette arbejde behøver altså ikke være ’grønt’, fradraget skal modvirke sort arbejde.

I alt kan der altså fradrages 18.000 kr. pr. person pr. år.

Man skal være over 18 år for at kunne få fradraget. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst. Skal børn over 18 år i en husstand have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Det skal betales elektronisk, enten til håndværkeren eller til forældrene.

Hvad kan du få håndværkerfradrag for i 2016 og 2017?

I 2016 og 2017 bliver det altså ikke længere muligt at få fradrag for arbejde, der ikke kategoriseres som energiforbedring, klimatilpasning eller øget bæredygtighed. Det er ikke endeligt besluttet, hvilke ting du ikke længere kan få fradrag for, men det kunne fx være maling.

Ifølge Finansministeriet kan du med BoligJobordningen i 2016 og 2017 få fradrag for lønudgifter ved en række energiforbedringer af boligen som isolering og udskiftning af tag, udskiftning af vinduer og døre, isolering af ydervægge, installation af solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, fjernvarmeunits, varmeanlæg, visse varmepumper og varmestyringsanlæg.

Ved klimatilpasning kan du få fradrag for lønudgifter til installation eller forbedring af afløbs- og vandinstallationer, kloakarbejder på egen grund, udskiftning af kloakrør, fornyelse og etablering af dræn, udskiftning af opsamlingstank, nedsivningsanlæg, regnvandsfaskiner, rodzoneanlæg og minirensningsanlæg.

LÆS OGSÅ: Håndværkerfradrag – det kan du få fradrag for

Endelig fradragsliste klar i efteråret 2015

Samtidig kommer der flere nye, grønne forbedringer på listen over ting, du kan få fradrag for i 2016 og 2017. Hvilke ting du vil kunne få og ikke få håndværkerfradrag for, bliver afgjort i efteråret 2015, hvor politikerne i forbindelse med finansloven 2016 laver en detaljeret aftale.

BoligJobordningen forventes at koste statskassen ca. 1,1 milliarder kr. i 2015 og ca. 0,8 milliarder kr. i 2016 og 2017.

LÆS OGSÅ: Værd at vide om BoligJobordningen

Flere penge til private udlejningsbyggerier

I forbindelse med den nye BoligJobordning afsættes der også yderligere penge til ordningen for energibesparende initiativer i private udlejningsbyggerier. Ordningen bliver desuden udvidet, så man også kan få tilskud til initiativer vedrørende klimatilpasninger.

Tilskuddene kan ske efter aftale mellem ejere og et flertal af lejerene om energibesparende arbejder eller arbejder vedrørende klimatilpasninger.

Kilde: Finansministeriet

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...