|

Her er det nye håndværkerfradrag for 2016 og 2017

BoligJobordningen fortsætter som normalt i 2015. I 2016 og 2017 ændres den, så den bliver mere ’grøn’. Læs, hvad du kan få fradrag for i 2016 og 2017.

Af:· Journalist Kim Gregersen

Det ’gamle’ håndværkerfradrag fortsætter i 2015

I 2015 kan du få fradrag for præcis de samme ting som i BoligJobordningen som i 2014. Det fremgår af den politiske aftale som Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet har indgået.

Du kan få fradrag på op til 15.000 kr. pr. person for arbejdslønnen til både arbejde, du har fået udført i 2015, og for arbejde, der udføres resten af 2015. Betingelsen er, at arbejdet står på listen over ydelser, der giver servicefradrag.

Husk, at du skal have dokumentation for arbejdet og din betaling. Derfor skal du gemme kvitteringerne, for det arbejde du har fået udført.

Den politiske aftale bliver senere udmøntet i en lovændring. Når loven er vedtaget -formentlig i september – kan du ca. 2 uger ændre din forskudsopgørelse, så du kan få et større fradrag de sidste tre måneder af året.

Ca. i midten af februar 2016 kan du til årsopgørelsen for 2015 indberette dit fradrag i et særligt modul.

LÆS OGSÅ: BoligJobordningen: 4 trin til håndværkerfradrag

Kilde: Skat

Den nuværende BoligJobordning fortsætter i 2015, og i 2016 og 2017 kommer der en ny og mere ’grøn’ BoligJobordning.

Det har et politisk flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Alternativet og De Konservative besluttet.

SE TEMA: Håndværkerfradrag

Nyt håndværkerfradrag skal støtte energiforbedringer og klima

Den nye BoligJobordning i 2016 og 2017 skal understøtte den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen og kommer til at bestå af 2 ting:

1.     Et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer og/eller klimatilpasning.

2.     Et fradrag på 6.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til serviceydelser – fx rengøring, børnepasning og havearbejde. Dette arbejde behøver altså ikke være ’grønt’, fradraget skal modvirke sort arbejde.

I alt kan der altså fradrages 18.000 kr. pr. person pr. år.

Man skal være over 18 år for at kunne få fradraget. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst. Skal børn over 18 år i en husstand have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Det skal betales elektronisk, enten til håndværkeren eller til forældrene.

Hvad kan du få håndværkerfradrag for i 2016 og 2017?

I 2016 og 2017 bliver det altså ikke længere muligt at få fradrag for arbejde, der ikke kategoriseres som energiforbedring, klimatilpasning eller øget bæredygtighed. Det er ikke endeligt besluttet, hvilke ting du ikke længere kan få fradrag for, men det kunne fx være maling.

Ifølge Finansministeriet kan du med BoligJobordningen i 2016 og 2017 få fradrag for lønudgifter ved en række energiforbedringer af boligen som isolering og udskiftning af tag, udskiftning af vinduer og døre, isolering af ydervægge, installation af solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, fjernvarmeunits, varmeanlæg, visse varmepumper og varmestyringsanlæg.

Ved klimatilpasning kan du få fradrag for lønudgifter til installation eller forbedring af afløbs- og vandinstallationer, kloakarbejder på egen grund, udskiftning af kloakrør, fornyelse og etablering af dræn, udskiftning af opsamlingstank, nedsivningsanlæg, regnvandsfaskiner, rodzoneanlæg og minirensningsanlæg.

LÆS OGSÅ: Håndværkerfradrag – det kan du få fradrag for

Endelig fradragsliste klar i efteråret 2015

Samtidig kommer der flere nye, grønne forbedringer på listen over ting, du kan få fradrag for i 2016 og 2017. Hvilke ting du vil kunne få og ikke få håndværkerfradrag for, bliver afgjort i efteråret 2015, hvor politikerne i forbindelse med finansloven 2016 laver en detaljeret aftale.

BoligJobordningen forventes at koste statskassen ca. 1,1 milliarder kr. i 2015 og ca. 0,8 milliarder kr. i 2016 og 2017.

LÆS OGSÅ: Værd at vide om BoligJobordningen

Flere penge til private udlejningsbyggerier

I forbindelse med den nye BoligJobordning afsættes der også yderligere penge til ordningen for energibesparende initiativer i private udlejningsbyggerier. Ordningen bliver desuden udvidet, så man også kan få tilskud til initiativer vedrørende klimatilpasninger.

Tilskuddene kan ske efter aftale mellem ejere og et flertal af lejerene om energibesparende arbejder eller arbejder vedrørende klimatilpasninger.

Kilde: Finansministeriet

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 2. marts afholder Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Vi har brug for dig til at fremstille ting til basaren i Sognegården ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 405.

Ugens naturbilleder nr. 405.

Er du også blevet ramt af en spirende forårsfornemmelse? Vejr og temperatur passer ikke helt til vintermåneden februar, men det føles nu meget rart ... læs mere
Tillykke Hadsten Bio

Tillykke Hadsten Bio

Svar til formanden for Hadsten Bio Lars Kristensen ... læs mere
Send Syrien-krigerne til Guantánamo.

Send Syrien-krigerne til Guantánamo.

PingvinNyt har modtaget dette fra Michael Nedersøe, byrådsmedlem i Horsens og folketingskandidat i Favrskov for Dansk Folkeparti Søndermarksvej 12D, Sejet 8700 Horsens Mobil 25388281 ... læs mere
Husejere trodser ekstremt vejr: Kun et fåtal bekymrer sig om klimasikring

Husejere trodser ekstremt vejr: Kun et fåtal bekymrer sig om klimasikring

Blot en femtedel af danske husejere bekymrer sig over, om deres bolig er tilstrækkeligt sikret mod oversvømmelse ved skybrud og stormflod, viser en undersøgelse fra Bolius og Realdania ... læs mere
Boliggrundene på Hørbakken i Hinnerup er nu i 2. budrunde

Boliggrundene på Hørbakken i Hinnerup er nu i 2. budrunde

Favrskov Kommune gennemfører anden budrunde frem til 12. marts 2019 ... læs mere
Hadsten Varmeværk idriftsætter solcelleanlæg.

Hadsten Varmeværk idriftsætter solcelleanlæg.

Hadsten Varmeværk har netop idriftsat en solcelleanlæg der er monteret på taget af bygningen Toftegårdsvej 30 i Hadsten ... læs mere
Sløjfen ver. 2.0

Sløjfen ver. 2.0

Deltag i årets brugermøde for Hadsten Kulturhus Sløjfen ... læs mere
Loading...