|

Historien om Højbjerg Mordet fortsætter

Bogen med den aldrig før sete vinkel på begivenhederne i 1967, som forfatteren Peer Kaae i de seneste dage har kunnet fejre en massiv mediedækning af efter udgivelsen, synes at have en alvorlig lækage i sin argumentation

Tekst af Rudi Daugsch:

På side 180 i bogen redegør forfatteren, at Oscar Lock-Hansen i 1960 købte grunden Hestehavevej 2b i Højbjerg, det er her Marie Lock-Hansen blev dræbt, af læge Anker Aggerbo.

Ved nærmere research omkring salget af grunden viser det sig, at Oscar Lock-Hansen købte den af Århus Kommune. Skødet er dateret den 4. december 1958.

Læge Anker Aggebo afgår ved døden den 29. november 1977.

Da det jo ifølge forfatteren til bogen med den helt nye vinkel på sagen, er læge Anker Aggebo der har solgt grunden til Oscar, så er der i 1967 stadig nogle pantebreve eller i det mindste et pantebrev, som Anker Aggebo er involveret i.

Da ægtepagten oprettes hos advokatfirmaet Storm Mortensen i 1967, hvor Marie Lock-Hansen skal overtage villaen og grunden, ja, så overgår pantebrevene til hende. Dem vil Marie indfri, hvis hun kan komme overens med kreditorerne.

Blandt kreditorerne er jo læge Anker Aggebo. Han fortæller sin søn Jens Aggebo, at nu vil Marie blive ejer af pantebrevene på Hestehavevej 2b.

Da Jens Aggebo jo ikke kan holde tæt, så passerer dennes viden videre til vennen og kassereren for ”Århus Kunstforening af 1847” repræsentanten Jørgen Peter Andersen. I denne forening er Jens Aggebo formand.

Repræsentant Jørgen Peter Andersen, der jo af forfatteren fremstilles som en parallel til Robert Louis Stevensons hovedperson i romanen ”Dr. Jekyll & Mr. Hyde”, bliver så gal, at han i sin sorte mappe opbevarer en pistol Walther P-38, da han den 10. november 1967 kl. 10.50 ringer på døren til Hestehavevej 2b i Højbjerg.

At Oscar Lock-Hansen har købt grunden Hestehavevej 2b af Århus Kommune, kan vel egentlig ikke ødelægge historien. Den er blot fuldkommen utroværdig.

Da ægtepagten udarbejdes i 1967 står Århus Kommune som fjerde prioritet med et pantebrev:

4) Pantebrev til Århus Kommune, 6%, opr. kr. 15.232,-, nu uaflyst nedbragt til kr. 1.904,-

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...