|

HJÆLP – jeg sidder fast i ”systemet” – hvad gør jeg?

Læserbrev af Susanne Kirkegaard Enevoldsen, Hadsten


Mange mennesker klager over vores samfund. Jeg må være en af dem.
 
Kom til skade på mit arbejde den 8. februar 2010. Skaden er erkendt som arbejdsskade, da jeg faldt en morgen foran min arbejdsplads. De havde glemt, at rydde sne og salte. Jeg endte med en dobbelt ankelskade = brud i begge sider, samt et stykke af skinnebenet bagtil var slået itu. Det endte med en operation med skruer i begge sider af anklen, og skinnebenet kan der ikke gøres noget ved.
 
Jeg gik næsten to år på sygedagpenge, og blev afprøvet i forskellige IKKE fodbelastende jobs.
Det 1. var et computerkursus. Godt kursus- hvis man kunne gå op på fjerde sal med en dårlig ankel.
Det 2. var i Netto som kassedame, men efter en ny regel hos Dansk Supermarked, måtte mennesker i praktik ikke sidde ved kassen. Så herefter måtte jeg fylde varer op på hylder. Ikke fodbelastende sagde Favrskov kommune.
3. praktikplads var hos Scan Choko. De tog nogenlunde hensyn i starten. 3 timer om dagen skulle jeg tage forskellige prøver af deres slik sortiment. Dejligt job – hvis man ikke skulle rende rundt på de lange gange og finde de forskellige vare numre. Ikke fodbelastende, sagde Favrskov kommune.
4. praktikplads var på en kro, hvor jeg kunne sidde ned og hjælpe med regnskaber. Denne praktikplads, hjalp mig med at få en revalidering indenfor regnskab, som har tiltrukket mig altid. Det endte med et 26 ugers kursus i Århus som revisorassistent til den nette sum af 100.000 kr. Yes Yes Yes – min fremtid var sikret – indtil den dag, jeg fik af vide, at kurset var aflyst pga. manglende tilmelding.
 
Jeg kontaktede Favrskov kommune igen, med spørgsmålet – HVAD GØR VI NU LILLE DU? Jeg fik et svar, der sparkede det hele væk under mig. De sagde – du har fået tilkendt en revalidering, men kurset er aflyst, så derfor kan du ikke få en ny revalidering.
 
Nå måtte jeg sige. HVAD SÅ NU? Det betyder, at du nu er for rask til at få sygedagpenge fra kommunen – du må raskmelde dig hos din fagforening.
 
Det gjorde jeg så, men fagforeningen sagde at jeg skulle stå til rådighed for alt arbejde 37 timer om ugen. Jeg måtte meddele fagforeningen, at det kunne jeg ikke pga. min ankelskade.
 
Så sagde fagforeningen, at så kunne jeg stå til rådighed som deltid på 30 timer om ugen. Jeg måtte igen sige nej, da lægerne har sagt, at jeg kun må have ankelbelastende arbejde højst fire timer dagligt med et antal pauser hvor mit ben kan komme opad.
 
Nu er situationen sådan, at jeg ikke får sygedagpenge fra det offentlige, jeg kan ikke få alm. dagpenge, da jeg ikke kan stå nok til rådighed for arbejdsmarkedet, men jeg kan søge kontanthjælp. Nej det kan jeg heller ikke, fordi jeg er gift med Ole, så han har forsørgerpligt over mig.
 
Hvordan fa’en får man pludselig én indtægt til at betale det hele? Min advokat har anket sagen hos beskæftigelsesankenævnet, men der er en gennemsnitlig behandlingstid på 10 måneder. Vi er bankerot inden da. Den eneste udvej er en skilsmisse. KAN DET VIRKELIG VÆRE DET DANMARK VI LEVER I? JEG FORSTÅR DET IKKE.
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VIGTIGT MØDE I RANDERS

VIGTIGT MØDE I RANDERS

På Bøgevej ser vi nærmere på Villa "Vesta", og så mindes Kurt Villy en tid, hvor postmesteren besad en vis autoritet ... læs mere
Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre...

Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre…

På landsplaner 10. forretning i detailhandlen er lukket siden 2008 ... læs mere
Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

For mange kræftpatienter venter for længe på behandling ... læs mere
Loading...