|

HJÆLP – jeg sidder fast i ”systemet” – hvad gør jeg?

Læserbrev af Susanne Kirkegaard Enevoldsen, Hadsten


Mange mennesker klager over vores samfund. Jeg må være en af dem.
 
Kom til skade på mit arbejde den 8. februar 2010. Skaden er erkendt som arbejdsskade, da jeg faldt en morgen foran min arbejdsplads. De havde glemt, at rydde sne og salte. Jeg endte med en dobbelt ankelskade = brud i begge sider, samt et stykke af skinnebenet bagtil var slået itu. Det endte med en operation med skruer i begge sider af anklen, og skinnebenet kan der ikke gøres noget ved.
 
Jeg gik næsten to år på sygedagpenge, og blev afprøvet i forskellige IKKE fodbelastende jobs.
Det 1. var et computerkursus. Godt kursus- hvis man kunne gå op på fjerde sal med en dårlig ankel.
Det 2. var i Netto som kassedame, men efter en ny regel hos Dansk Supermarked, måtte mennesker i praktik ikke sidde ved kassen. Så herefter måtte jeg fylde varer op på hylder. Ikke fodbelastende sagde Favrskov kommune.
3. praktikplads var hos Scan Choko. De tog nogenlunde hensyn i starten. 3 timer om dagen skulle jeg tage forskellige prøver af deres slik sortiment. Dejligt job – hvis man ikke skulle rende rundt på de lange gange og finde de forskellige vare numre. Ikke fodbelastende, sagde Favrskov kommune.
4. praktikplads var på en kro, hvor jeg kunne sidde ned og hjælpe med regnskaber. Denne praktikplads, hjalp mig med at få en revalidering indenfor regnskab, som har tiltrukket mig altid. Det endte med et 26 ugers kursus i Århus som revisorassistent til den nette sum af 100.000 kr. Yes Yes Yes – min fremtid var sikret – indtil den dag, jeg fik af vide, at kurset var aflyst pga. manglende tilmelding.
 
Jeg kontaktede Favrskov kommune igen, med spørgsmålet – HVAD GØR VI NU LILLE DU? Jeg fik et svar, der sparkede det hele væk under mig. De sagde – du har fået tilkendt en revalidering, men kurset er aflyst, så derfor kan du ikke få en ny revalidering.
 
Nå måtte jeg sige. HVAD SÅ NU? Det betyder, at du nu er for rask til at få sygedagpenge fra kommunen – du må raskmelde dig hos din fagforening.
 
Det gjorde jeg så, men fagforeningen sagde at jeg skulle stå til rådighed for alt arbejde 37 timer om ugen. Jeg måtte meddele fagforeningen, at det kunne jeg ikke pga. min ankelskade.
 
Så sagde fagforeningen, at så kunne jeg stå til rådighed som deltid på 30 timer om ugen. Jeg måtte igen sige nej, da lægerne har sagt, at jeg kun må have ankelbelastende arbejde højst fire timer dagligt med et antal pauser hvor mit ben kan komme opad.
 
Nu er situationen sådan, at jeg ikke får sygedagpenge fra det offentlige, jeg kan ikke få alm. dagpenge, da jeg ikke kan stå nok til rådighed for arbejdsmarkedet, men jeg kan søge kontanthjælp. Nej det kan jeg heller ikke, fordi jeg er gift med Ole, så han har forsørgerpligt over mig.
 
Hvordan fa’en får man pludselig én indtægt til at betale det hele? Min advokat har anket sagen hos beskæftigelsesankenævnet, men der er en gennemsnitlig behandlingstid på 10 måneder. Vi er bankerot inden da. Den eneste udvej er en skilsmisse. KAN DET VIRKELIG VÆRE DET DANMARK VI LEVER I? JEG FORSTÅR DET IKKE.
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kvindedagen i Langå – 10 års jubilæum fejres med stort program

Kvindedagen i Langå – 10 års jubilæum fejres med stort program

Langå – det eneste sted i Østjylland (bortset fra Aarhus), hvor Kvindernes Kampdag markeres ... læs mere
MIDTTRAFIK gør det besværligt for ældre

MIDTTRAFIK gør det besværligt for ældre

Betaling ved kørsel med Flexture ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Herrelandsholdet succes med VM-guldet i januar måned har skabt den ventede vækst i medlemstallene i håndbold Danmark ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Favrskov Forsyning er i fuld gang med at køre skraldespande og containere ud til de kommunale bygninger ... læs mere
Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Med et resultat efter skat i 2018 på 296 mio. kr. mod 163 mio. kr. i 2017, en omkostningsprocent, der fra 2017 til 2018 er nedbragt fra 53,3 til 52,9, og et nedskrivningsbehov, der er faldet fra 270 mio. kr ... læs mere
RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

Forretningsoverdragelse i Hadsten ... læs mere
4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning ... læs mere
Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

PingvinNyt har modtaget dette indlæg fra Kirsten Andersen, Medlem af bestyrelsen i Hadsten Bio ... læs mere
”Julen” står for døren!

”Julen” står for døren!

Men pakker de politiske partier gaverne lidt for pænt ind? ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...