|

Hjælp! Spred budskabet: Røde Kors Hjælpenetværk

Kære ReThinkers

Vi har lige nu én opgave, der er vigtigere end alle andre: Vi skal undgå, at for mange bliver smittet på én gang med corona-virus.

Det går allerede hurtigt, og vi har tænkt over hvorledes vi som ReThinkers bedst kan hjælpe, således vi bidrager med at afbøde og forsinke smitten i Danmark.

Det bedste råd vi kan give er at holde afstand, bliv mest muligt hjemme, bliv hjemme hvis du har symptomer – og vask din hænder tit og ofte!  Det hele er beskrevet her, og hermed en kæmpe opfordring til at følge de retningslinjer der løbende bliver givet af myndighederne.

Ønsker du at give en hånd som frivillig (i trygge rammer), så vil vi varmt anbefale, at du læser om Røde Kors Corona Hjælpenetværk nedenfor og tilbyder din hjælp derigennem – Røde Kors har etableret en professionel og målrettet indsats, og jo flere frivillige hjælpere vi kan kanalisere i denne retning jo bedre!

Er du i en anden situation og har brug for hjælp – eller kender du nogen som har brug for corona-hjælp? Så læs nedenfor hvorledes du, eller dem du kender, kan blive matchet med en frivillig hjælper. Lige nu tilbyder mange deres hjælp i velmenende Facebookgrupper, vores opfordring vil klart været at benytte Røde Kors Corona Hjælpenetværk – for de er gearet til at løse opgaven! Vi har en stor opgave med at nå ud til de borgere, som ikke kender Røde Kors Corona Hjælpenetværk, og som kunne have gavn og glæde af hjælpen – så hjælp os med at oplyse om denne mulighed.

Vi har en meget stor forpligtelse til at hjælpe de svageste i vores samfund, de mest sårbare, mennesker med kroniske sygdomme, kræftpatienter og de ældre. Af hensyn til dem må smitten ikke sprede sig. Hvis mange bliver smittet, kan kapaciteten på intensivafdelingerne ikke følge med. Sundhedspersonalet kan heller ikke følge med. Derfor er det vigtigt at vi alle tager dette alvorligt.

#DelDitFællesskab på afstand

  

 

Røde Kors Corona Hjælpenetværk

Corona-situationen udvikler sig dag for dag, time for time. Der er et stigende behov for hjælp til alle dem som enten er syge, i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med Corona-virus. Derfor har Røde Kors på nationalt plan åbnet for et Hjælpenetværk!
 

Vil du hjælpe?

Røde Kors har brug for frivillige hjælpere. Du skal min. være 18 år. Ring 3529 9660 eller udfyld formularen HER, så bliver du kontaktet hurtigst muligt. 

Der er faste procedurer og vejledninger for både dem, der gerne vil hjælpe og dem, der skal modtage hjælpen, så Røde Kors’ Hjælpenetværk ikke bidrager til yderligere smitterisiko. 

Vi følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder. 

 

 

 

 

Hjælp!
Spred budskabet: Røde Kors Hjælpenetværk

Lige nu er situationen således, at der er flere borgere i Danmark, som tilbyder at hjælpe, end der er borgere som giver udtryk for, at de har brug for hjælp. Det føles godt, og vidner om at vi er et dejligt land med indbyggere med et godt samfunds-sind og en stor social kapital!
Men årsagen skyldes flere forhold!
For det første udvikler tingene sig hurtigt, og lige nu er de frivillige hjælpere på forkant – set i lyset af den drastiske udvikling de seneste dage, så kan dette billede hurtigt vende.
En del af forklaringen findes også ved at de udsatte borgere endnu ikke kender til Røde Kors Hjælpernetværk, og derfor ikke benytter denne mulighed – her vil vi meget gerne have din hjælp, vil du hjælpe med at sprede budskabet om dette Hjælpenetværk?

Hvis man har brug for hjælp til indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål så er Røde Kors Hjælpernetvær det helt rigtige sted. Bemærk denne hjælp omfatter IKKE børnepasning! 

Du kan ringe 3529 9660 eller læse HER (og husk at trykke på “Jeg ønsker hjælp”):

Du kan få hjælp hvis:

✔ Du er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet.

✔ Du er særlig udsat fx pga. sygdom fx hjertekarsygdom, lungesygdom, nedsat immunforsvar og kræft og derfor har valgt at gå i selvisolation.

✔ Du er mistænkt for at være smittet og er derfor i hjemmekarantæne.

✔ Du er syg af Coronavirus og er derfor i hjemmekarantæne.

✔ Du på anden vis har brug for hjælp på grund af Coronasmitten.

Kan du svare ja til én af ovenstående, så ring eller skriv dig op via linket ovenfor, så kontakter Røde Kors Hjælpenetværk dig hurtigst muligt.

 

 

Region Midtjylland opruster

Corona-assistence søges. Normalt har vi ikke stillingsopslag i et ReThinker Nyhedsbrev – men situationen er absolut heller ikke helt normal. Region Midtjylland forudser, at de får brug for ekstra sundhedsfaglig arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med coronavirus.

Din hjælp kan være med til at gøre en stor forskel!

Derfor: Hvis du har lyst til og mulighed for at tilbyde din arbejdskraft på et af Region Midtjyllands hospitaler i den aktuelle corona-situation, så hører Region Midtjylland gerne fra dig.
Du er måske medicin- eller sygeplejerskestuderende, pensioneret sygeplejerske, læge, andet sundhedspersonale eller pædagog.
Det kan også være, du blot har forladt faget for en tid.

Du kan læse mere og registrere dig via linket. Der betales overenskomstmæssig løn for din indsats.

Link: www.assistance.rm.dk

Hjælp meget gerne med at sprede dette budskab.

 

PÅ GENSYN

Frivilligteamet på GeLinde
Anne-Sofie, Jens, Marianne, Camilla & Ulla

Mail: rethinkers@visitaarhus.com

Telefon til GeLinde: 27 15 97 87

>> Sådan finder du GeLinde

 ReThinkers – Visit Aarhus

Arrangementer og opgaver
NemTilmeld – Venma

Dette indlæg er videresendt af Carl.V.Buchwald, Bidstrup-Laurbjerg

 

Links:

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Loading...