|

Hjemmeplejen er klædt på til coronakrisen

Godt nyt om hjemmeplejen

  • Mundbind og kittel er nogle af de værnemidler, der kan komme i brug hos hjemmeplejen. Men håndspritten er det vigtigste at have lige ved hånden for Mette Gravgaard og hendes kolleger.

De ansatte i hjemmeplejen ligner sig selv, når de besøger borgerne i en tid med coronavirus. Men håndspritten er hele tiden inden for rækkevidde, og værnemidler som mundbind og kitler er også klar, hvis der bliver brug for dem.

Mette Gravgaard arbejder som akutsygeplejerske i hjemmeplejen i Favrskov. Når hun i disse dage besøger borgerne i deres hjem, ligner hun helt sig selv. Hun har hverken mundbind eller beskyttelsesdragt på. Men hun har en håndsprit hængende ved hoften, så den hele tiden er inden for rækkevidde. Det samme har alle hendes kolleger, der kommer hos borgerne til daglig.

– Vi ser ud, som vi plejer, når vi besøger borgerne. Sprit er vores vigtigste middel til at undgå at sprede smitte med coronavirus. Alle os i hjemmeplejen er enormt opmærksomme på god hygiejne, og vi skifter tøj i løbet af dagen, hvis der er brug for det. Vi holder også god afstand til hinanden, så vi ikke kan smitte hinanden, siger Mette Gravgaard.

Hjemmeplejen i Favrskov hjælper hver dag ældre med vigtige plejeopgaver. Mange af dem har kroniske sygdomme, hvilket gør dem ekstra sårbare, hvis de skulle blive smittet med coronavirus. De kroniske sygdomme giver ofte nogle af de samme symptomer som coronavirus, og derfor er plejepersonalet særligt opmærksomme på, hvis der er noget, der ændrer sig hos borgeren – fx nyopstået hoste eller feber. I det tilfælde skal en læge vurdere, om borgeren kan være smittet, og så tager plejepersonalet værnemidler som mundbind og kitler i brug.

Udgangspunktet for hjemmeplejen er at mindske smitterisikoen mest muligt, så værnemidlerne også skal mindst muligt i brug. Men hvis der er påvist COVID-19 hos en borger, er det nødvendigt at anvende både beskyttelsesbriller og kraftige masker. Hvornår de forskellige værnemidler skal i brug, har ledelsen på ældreområdet lavet en vejledning til medarbejderne om ud fra Sundhedsstyrelsens vejledning.

– Vores vigtigste opgave er, at borgerne ikke bliver smittet. Men det er naturligvis også vigtigt, at vores personale ikke bliver smittet, og i vejledningen kan medarbejderne se, hvornår de skal finde værnemidlerne frem. Det vil være sjældent, man ser os med ansigtsmasker og mundbind, men vi har de nødvendige værnemidler og bruger dem, når det er nødvendigt. Men håndsprit og god hygiejne er vores vigtigste redskaber. Og jeg kan se, at medarbejderne virkelig gør sig umage, for der bliver brugt rigtig meget sprit lige nu – og det skal de have ros for, siger distriktsleder Lene Gravgaard.

Dato:23. marts 2020

Senest opdateret:

23. marts 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Så kommer Kim Larsen til Hadsten

Så kommer Kim Larsen til Hadsten

Så er billetsalget til Kim Larsen Tribute Nigth startet ... læs mere
To alt for hurtige knallerter beslaglagt

To alt for hurtige knallerter beslaglagt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få dit sundhedskort på mobilen

Få dit sundhedskort på mobilen

Du kan allerede få dit kørekort på mobilen, og nu er det også muligt at få dit sundhedskort samme sted ... læs mere
UD I NATUREN (24)

UD I NATUREN (24)

Velkommen til juni og dermed sommer og sol🌞Kom med på tur - bl.a. til Pøt Mølle Sø ... læs mere
Fuldstændigt uacceptabelt, at Favrskov Gymnasium ikke fik lov til at optage alle elever fra Favrskov

Fuldstændigt uacceptabelt, at Favrskov Gymnasium ikke fik lov til at optage alle elever fra Favrskov

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Skal du bygge nyt ?

Skal du bygge nyt ?

Hos Gadeberg har vi det du har brug for ... læs mere
Læserbrev Favrskov. Frokostordning 

Læserbrev Favrskov. Frokostordning 

af Lone Glarbo, Venstre, medlem af Favrskov Byråd ... læs mere
Kviktest i Hammel

Kviktest i Hammel

Fra i morgen, mandag 31. maj 2021, er det muligt at få en kviktest i Hammel ... læs mere
Loading...