|

Hjemmeplejen er klædt på til coronakrisen

Godt nyt om hjemmeplejen

  • Mundbind og kittel er nogle af de værnemidler, der kan komme i brug hos hjemmeplejen. Men håndspritten er det vigtigste at have lige ved hånden for Mette Gravgaard og hendes kolleger.

De ansatte i hjemmeplejen ligner sig selv, når de besøger borgerne i en tid med coronavirus. Men håndspritten er hele tiden inden for rækkevidde, og værnemidler som mundbind og kitler er også klar, hvis der bliver brug for dem.

Mette Gravgaard arbejder som akutsygeplejerske i hjemmeplejen i Favrskov. Når hun i disse dage besøger borgerne i deres hjem, ligner hun helt sig selv. Hun har hverken mundbind eller beskyttelsesdragt på. Men hun har en håndsprit hængende ved hoften, så den hele tiden er inden for rækkevidde. Det samme har alle hendes kolleger, der kommer hos borgerne til daglig.

– Vi ser ud, som vi plejer, når vi besøger borgerne. Sprit er vores vigtigste middel til at undgå at sprede smitte med coronavirus. Alle os i hjemmeplejen er enormt opmærksomme på god hygiejne, og vi skifter tøj i løbet af dagen, hvis der er brug for det. Vi holder også god afstand til hinanden, så vi ikke kan smitte hinanden, siger Mette Gravgaard.

Hjemmeplejen i Favrskov hjælper hver dag ældre med vigtige plejeopgaver. Mange af dem har kroniske sygdomme, hvilket gør dem ekstra sårbare, hvis de skulle blive smittet med coronavirus. De kroniske sygdomme giver ofte nogle af de samme symptomer som coronavirus, og derfor er plejepersonalet særligt opmærksomme på, hvis der er noget, der ændrer sig hos borgeren – fx nyopstået hoste eller feber. I det tilfælde skal en læge vurdere, om borgeren kan være smittet, og så tager plejepersonalet værnemidler som mundbind og kitler i brug.

Udgangspunktet for hjemmeplejen er at mindske smitterisikoen mest muligt, så værnemidlerne også skal mindst muligt i brug. Men hvis der er påvist COVID-19 hos en borger, er det nødvendigt at anvende både beskyttelsesbriller og kraftige masker. Hvornår de forskellige værnemidler skal i brug, har ledelsen på ældreområdet lavet en vejledning til medarbejderne om ud fra Sundhedsstyrelsens vejledning.

– Vores vigtigste opgave er, at borgerne ikke bliver smittet. Men det er naturligvis også vigtigt, at vores personale ikke bliver smittet, og i vejledningen kan medarbejderne se, hvornår de skal finde værnemidlerne frem. Det vil være sjældent, man ser os med ansigtsmasker og mundbind, men vi har de nødvendige værnemidler og bruger dem, når det er nødvendigt. Men håndsprit og god hygiejne er vores vigtigste redskaber. Og jeg kan se, at medarbejderne virkelig gør sig umage, for der bliver brugt rigtig meget sprit lige nu – og det skal de have ros for, siger distriktsleder Lene Gravgaard.

Dato:23. marts 2020

Senest opdateret:

23. marts 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Loading...