|

Høj tillid til politiet i Østjylland – trygheden steget markant i Aarhus Vest

Østjyllands Politi oplyser

Langt størstedelen af østjyderne føler sig trygge i deres nabolag og samtidigt har de høj tillid til politiet. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse 2018, som også peger på en markant stigning i trygheden i Bispehaven, Gellerup og Toveshøj i forhold til sidste år.

Fodpatrulje i Aarhus Vest

Foto: Lars Aarø

Samlet set føler 86,5 procent af østjyderne sig trygge, hvilket ligger på samme niveau som sidste år. Samtidigt melder 86,1 procent, at de har tillid til Østjyllands Politi.   

“Vi er afhængige af borgernes tillid, så det betyder meget for os, at borgerne stoler så meget på os og påskønner det arbejde, vores medarbejdere laver hver dag. Undersøgelserne viser også, at borgerne efterspørger endnu mere synligt politi, og det er vi meget opmærksomme på både på vores store politistationer og på vores mange lokalstationer i Østjylland. I 2019 vil vi køre endnu mere ud med vores mobile politistation, og vi vil tilstræbe, at borgerne får os endnu mere at se på gaderne både i patruljebiler,  på cykler og til fods,” siger Helle Kyndesen. 

 

Kredsråd har fokus på synlighed

I Kredsrådet, der er et samarbejde mellem Østjyllands Politi og kommunerne i kredsen, er synligheden også et væsentligt parameter. 

“Det er rigtig godt at se, at vi i Østjylland har en høj grad af tillid til politiet, og at mange føler sig trygge. Det kræver en vedvarende indsats og et tæt samarbejde mellem kommune og politi. Det skal vi blive ved med at udvikle, samtidig med at vi sikrer, at politiet forbliver synligt og nært for både by- og landbefolkning,”  siger næstformand i Kredsrådet, Ole Bollesen, der også er borgmester i Syddjurs Kommune. 

 

Øget tryghed i Aarhus Vest

Den største udvikling i forhold til sidste års måling står den vestlige del af Aarhus for: 
I Bispehaven er trygheden steget markant fra 43,4 procent til 65 procent, og i Gellerupparken/Toveshøj er trygheden steget fra 52,9 procent til 63,4 procent. 

 

En udvikling der glæder politidirektøren. 

“Vores kerneopgave er at skabe tryghed, og det er et problem, hvis borgerne i bestemte områder er utrygge. Vi har i tæt samarbejde med Aarhus Kommune og boligforeningerne arbejdet hårdt for at øge trygheden i Aarhus Vest, som sidste år var hårdt ramt af en bandekonflikt. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at udviklingen går den rette vej. Men trygheden er stadig lavere end i resten af Østjylland, så vi fortsætter selvfølgelig vores målrettede arbejde,” siger Helle Kyndesen. 

 

Tilfreds borgmester

Også hos Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard, er der tilfredshed med undersøgelsens resultater.   

 

“Østjyllands Politi fortjener ros for en effektiv indsats i forbindelse med bandekonflikten og et fortrinligt samarbejde med Aarhus Kommune. Det gælder både i vores udsatte boligområder og i byen generelt. I fællesskab vil vi fortsat arbejde for at sikre, at alle kan bo og færdes trygt i hele Aarhus, og vi har nu og fremover et særligt fokus på at sikre øget tryghed i de store boligområder i Aarhus V,” siger borgmesteren.

Se hele målingen og Rigspolitiets pressemeddelelse om tallene. 

 

 

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

 

Hvordan er målingen foretaget? 

Tryghedsmålingen er foretaget af Dansk Statistik på vegne af Rigspolitiet. Den er lavet for hele landet ved at spørge 11.000 danskere om deres følelse af tryghed og om deres oplevelse af forskellige former kriminalitet.

Hvor valide er tallene? 

Resultaterne er generelt sikre. For så vidt angår spørgeskemaundersøgelsen, er den gennemført af Danmarks Statistik og er en repræsentativ stikprøve med et meget stort antal respondenter. Jo flere respondenter, der indgår i en analyse, jo mere sikre er de statistiske resultater. Stikprøven er repræsentativ i alle geografiske områder i undersøgelsen.

Trygheden ser ud til at være steget fra 83,1 til 86,1 procent i Østjylland, ligesom tilliden til politiet ser ud til at være faldet i Gellerupparken/Toveshøj med nogle procent. Hvorfor påstår I så, at det ligger på samme niveau som sidste år?

Undersøgelser, der er baseret på en stikprøve, er forbundet med statistisk usikkerhed.
Statistisk set er der ikke belæg for at sige, at trygheden generelt er steget, eller at tilliden i Aarhus Vest er faldet, selv om der er en numerisk forskel. 

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Stortalent skifter ligakontrakt ud med Hadsten Håndbold

Stortalent skifter ligakontrakt ud med Hadsten Håndbold

Den 20-årige højre back Anne Berggren, skifter fra den kommende sæson en ligakontrakt hos DM-favoritterne Team Esbjerg ud med Hadsten Håndbold ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat og tager partner med

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat og tager partner med

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet med Hadsten Håndbold for den kommende sæson, og ikke noget med det, tager de samarbejdspartneren Spar Invest med ind i klubben ... læs mere
DANMARKS BEFRIELSE

DANMARKS BEFRIELSE

For nogle år siden havde Kurt Villy en snak med Hans Gadeberg om dennes oplevelser i befrielsesdagene for nu 74 år siden. Læs den spændende beretning og se et par fine billeder her på PingvinNyt ... læs mere
Vi skal fastholde psykologhjælp til de unge

Vi skal fastholde psykologhjælp til de unge

Af Morten Bang, medlem af Favrskov byråd for Venstre ... læs mere
Sogneudflugt

Sogneudflugt

Vejerslev, Aidt og Thorsø menighedsråd har tilrettelagt en spændende  sognetur til tirsdag den 21. maj ... læs mere
Åbent hus på Radio Favrskov

Åbent hus på Radio Favrskov

Studierne er lavet om ... læs mere
På vegne af Hadsten Vandværk og Neder Hadsten Vandværk fremsendes nedenstående pressemeddelelse

På vegne af Hadsten Vandværk og Neder Hadsten Vandværk fremsendes nedenstående pressemeddelelse

  Fusion mellem de 2 Vandværker i Hadsten                  ... læs mere
Husk at sætte lys i vinduerne

Husk at sætte lys i vinduerne

I anledning af Befrielsesdagen den 4- maj 1945 ... læs mere
Loading...