|

Høj tillid til politiet i Østjylland – trygheden steget markant i Aarhus Vest

Østjyllands Politi oplyser

Langt størstedelen af østjyderne føler sig trygge i deres nabolag og samtidigt har de høj tillid til politiet. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse 2018, som også peger på en markant stigning i trygheden i Bispehaven, Gellerup og Toveshøj i forhold til sidste år.

Fodpatrulje i Aarhus Vest

Foto: Lars Aarø

Samlet set føler 86,5 procent af østjyderne sig trygge, hvilket ligger på samme niveau som sidste år. Samtidigt melder 86,1 procent, at de har tillid til Østjyllands Politi.   

“Vi er afhængige af borgernes tillid, så det betyder meget for os, at borgerne stoler så meget på os og påskønner det arbejde, vores medarbejdere laver hver dag. Undersøgelserne viser også, at borgerne efterspørger endnu mere synligt politi, og det er vi meget opmærksomme på både på vores store politistationer og på vores mange lokalstationer i Østjylland. I 2019 vil vi køre endnu mere ud med vores mobile politistation, og vi vil tilstræbe, at borgerne får os endnu mere at se på gaderne både i patruljebiler,  på cykler og til fods,” siger Helle Kyndesen. 

 

Kredsråd har fokus på synlighed

I Kredsrådet, der er et samarbejde mellem Østjyllands Politi og kommunerne i kredsen, er synligheden også et væsentligt parameter. 

“Det er rigtig godt at se, at vi i Østjylland har en høj grad af tillid til politiet, og at mange føler sig trygge. Det kræver en vedvarende indsats og et tæt samarbejde mellem kommune og politi. Det skal vi blive ved med at udvikle, samtidig med at vi sikrer, at politiet forbliver synligt og nært for både by- og landbefolkning,”  siger næstformand i Kredsrådet, Ole Bollesen, der også er borgmester i Syddjurs Kommune. 

 

Øget tryghed i Aarhus Vest

Den største udvikling i forhold til sidste års måling står den vestlige del af Aarhus for: 
I Bispehaven er trygheden steget markant fra 43,4 procent til 65 procent, og i Gellerupparken/Toveshøj er trygheden steget fra 52,9 procent til 63,4 procent. 

 

En udvikling der glæder politidirektøren. 

“Vores kerneopgave er at skabe tryghed, og det er et problem, hvis borgerne i bestemte områder er utrygge. Vi har i tæt samarbejde med Aarhus Kommune og boligforeningerne arbejdet hårdt for at øge trygheden i Aarhus Vest, som sidste år var hårdt ramt af en bandekonflikt. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at udviklingen går den rette vej. Men trygheden er stadig lavere end i resten af Østjylland, så vi fortsætter selvfølgelig vores målrettede arbejde,” siger Helle Kyndesen. 

 

Tilfreds borgmester

Også hos Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard, er der tilfredshed med undersøgelsens resultater.   

 

“Østjyllands Politi fortjener ros for en effektiv indsats i forbindelse med bandekonflikten og et fortrinligt samarbejde med Aarhus Kommune. Det gælder både i vores udsatte boligområder og i byen generelt. I fællesskab vil vi fortsat arbejde for at sikre, at alle kan bo og færdes trygt i hele Aarhus, og vi har nu og fremover et særligt fokus på at sikre øget tryghed i de store boligområder i Aarhus V,” siger borgmesteren.

Se hele målingen og Rigspolitiets pressemeddelelse om tallene. 

 

 

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

 

Hvordan er målingen foretaget? 

Tryghedsmålingen er foretaget af Dansk Statistik på vegne af Rigspolitiet. Den er lavet for hele landet ved at spørge 11.000 danskere om deres følelse af tryghed og om deres oplevelse af forskellige former kriminalitet.

Hvor valide er tallene? 

Resultaterne er generelt sikre. For så vidt angår spørgeskemaundersøgelsen, er den gennemført af Danmarks Statistik og er en repræsentativ stikprøve med et meget stort antal respondenter. Jo flere respondenter, der indgår i en analyse, jo mere sikre er de statistiske resultater. Stikprøven er repræsentativ i alle geografiske områder i undersøgelsen.

Trygheden ser ud til at være steget fra 83,1 til 86,1 procent i Østjylland, ligesom tilliden til politiet ser ud til at være faldet i Gellerupparken/Toveshøj med nogle procent. Hvorfor påstår I så, at det ligger på samme niveau som sidste år?

Undersøgelser, der er baseret på en stikprøve, er forbundet med statistisk usikkerhed.
Statistisk set er der ikke belæg for at sige, at trygheden generelt er steget, eller at tilliden i Aarhus Vest er faldet, selv om der er en numerisk forskel. 

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Ældre Sagen

NYT fra Ældre Sagen

Mødested for mænd ... læs mere
Statsministeren har udskrevet valg!

Statsministeren har udskrevet valg!

Valgrygterne har længe floreret på Christiansborg. I søndags trykkede statsministeren på valgknappen ... læs mere
Rejser i Norden

Rejser i Norden

Det østjyske rejsebureau Rejs og oplev udbyder i år to rejser til vores nordiske nabolande. Anne Hansen Aamand, Hadsten, der er rejseleder fortæller, at der er store forskelle men og så lighedspunkter på Gotland og Island, der er to af ... læs mere
PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP...

PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP…

Kig med, når Kurt Villy bladrer i Hadstens første avis - dagbladet "Hadsten Folketidende" - og igen møder Gotfred Buch, byens matador indenfor tobakken ... læs mere
Loading...