|

HØJBJERG FOREDRAG AF LENE PORS

Den del af Hadsten Bibliotek, som der var afsat plads til, blev godt fyldt op, da Lene Pors i dag var på besøg for at fortælle om sin bog “I skyggen af Højbjerg”.

Lene Pors
 
 

Tekst og foto af Rudi Daugsch

 

Der fortælles jo ikke blot om faren, der de første år af Lenes liv, egentlig virker som en god far og så siden hen udvikler sig til en sand plage. Det er ikke kun gældende for Lene men også dennes mor. Samtidigt bliver faren viklet ind i et af de mest spektakulære mord i Danmark.

Højbjerg Mordet blev begået den 10. november 1967. Gerningsmanden er aldrig officielt fundet. Jørgen Peter Andersen, som er far til Lene Pors, kommer frem på manges læber, da den tidligere Se & Hør journalist Peer Kaae udgiver bogen “Maries Morder” i 2017. Her udpeges Jørgen Peter Andersen også kaldet “Repræsentanten” for den mest sandsynlige gerningsmand til drabet på Marie Lock-Hansen.

Lene Pors beskriver selv i sit foredrag faren som “en lille korpulent herre med små ben” som er 59 år gammel, da mordet begås. Det svarer ikke til det signalement, der kan læses andre steder i forbindelse med denne mordsag. Den eneste der med sikkerhed så morderen var Irma Frier Rasmussen, som kom hos Lock Hansens to gange om ugen som hushjælp.

Gerningsmanden skyder Irma Frier Rasmussen i underlivet, inden han forlader stedet. Peer Kaae gør alt for at miskreditere Irma Frier Rasmussens vidneudsagn i sin bog om sagen. Lene Pors gør i sit foredrag ikke gældende, at Irma Frier kommunikerer med Lissi Christensen i kælderen af villaen, hvorefter Lissi Christensen efter et øjeblik samler sig og søger ud på Oddervej gennem gavldøren.

Lene Pors fortæller godt nok, hvordan Irma Frier Rasmussen kravler ud på altanen. Det var hun godt nok i stand til. Hun fortæller heller ikke, at Irma Frier Rasmussen her kom i kontakt med naboens havemand Hans Sørensen. Endvidere så hun nogle cykelister ude på Oddervej, som politiet senere kom i kontakt med.

For at Peer Kaaes gerningsmand kan komme til at passe ind i historien, ja så er Irma Frier Rasmussen slet ikke i stand til at give et retvisende signalement af gerningsmanden! Den sidste tryllekunstner er ikke fundet endnu.

Det er jo meget godt at Jørgen Peter Andersen fra krigens tid er våbenkyndig. En Walther P38 var en meget brugt pistol. Hvordan får han fat i patronerne? Det er Geco 55 patroner.

Det er såmænd interessant at høre om en “Repræsentant”, der kaldes til mange samtaler i det firma han arbejder for, inden han i januar 1968 vælges ind i folketinget for det radikale venstre. Disse samtaler skyldes, at han ganske enkelt ikke passer sit arbejde. Hvad kan så køre rundt i sin firma bil og fordrive tiden med?

På side 165 og frem efter i sin bog skriver Lene Pors om den radikale lektor Harald Westergaard Andersen der overtager Jørgen Peter Andersens plads i folketinget ved valget i 1971. “Repræsentanten” opnår ikke genvalg. Westergaard Andersen gav sener overfor Lene Pors udtryk for, at hendes far i hans optik var et dobbelt menneske!

Der er noget der kunne tyde på et dobbelt liv for “Repræsentanten”, der aldrig havde penge. Altså, da han var “Repræsentant”. 

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Politiet søger rette ejermænd til tyvekoster

Politiet søger rette ejermænd til tyvekoster

Østjyllands Politi søger ejerne af nogle tyvekoster, der er fundet i forbindelse med en ransagning ... læs mere
Ingen krise: Rekordsalg af sommerhuse – og få tilbage på markedet

Ingen krise: Rekordsalg af sommerhuse – og få tilbage på markedet

Der er solgt rigtig mange sommerhuse i de første fire måneder af 2020, og udbuddet er tilmed på et meget lavt niveau. Læs her hvorfor, og hvad det kan betyde for priserne ... læs mere
ÉT SOGN, TRE KIRKER

ÉT SOGN, TRE KIRKER

Formand Hadsten Menighedsråd Annette Obelitz ... læs mere
Butikkerne i Søndergade i Hadsten er ved at gøre klar

Butikkerne i Søndergade i Hadsten er ved at gøre klar

Enkelte har ikke været lukket helt, men nu bli`r der meget mere liv ... læs mere
Støt børn og unge ramt af kræft

Støt børn og unge ramt af kræft

Når du køber Bamselotteriet online, støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte – målrettet børn og unge ... læs mere
Hurtig handel foretrækkes

Hurtig handel foretrækkes

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: KRIMISERIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Af Mette Nøhr, Bestyrelsesmedlem, Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
Information vedrørende opstart i HSK

Information vedrørende opstart i HSK

af Martin Kryger Ahrentsen ... læs mere
Ekspert: Brug ikke kælderen til børneværelse

Ekspert: Brug ikke kælderen til børneværelse

De fleste kældre egner sig ikke til børneværelser, advarer fagekspert i Videncentret Bolius. Læs, hvorfor du helst ikke skal lave børneværelse i kælderen ... læs mere
Bagspiller fra liga til Hadsten

Bagspiller fra liga til Hadsten

Af Simon Olsen, Pr. og Eventschef Simon Olsen, Hadsten Håndbold ... læs mere
Loading...