|

HØJBJERG FOREDRAG AF LENE PORS

Den del af Hadsten Bibliotek, som der var afsat plads til, blev godt fyldt op, da Lene Pors i dag var på besøg for at fortælle om sin bog “I skyggen af Højbjerg”.

Lene Pors
 
 

Tekst og foto af Rudi Daugsch

 

Der fortælles jo ikke blot om faren, der de første år af Lenes liv, egentlig virker som en god far og så siden hen udvikler sig til en sand plage. Det er ikke kun gældende for Lene men også dennes mor. Samtidigt bliver faren viklet ind i et af de mest spektakulære mord i Danmark.

Højbjerg Mordet blev begået den 10. november 1967. Gerningsmanden er aldrig officielt fundet. Jørgen Peter Andersen, som er far til Lene Pors, kommer frem på manges læber, da den tidligere Se & Hør journalist Peer Kaae udgiver bogen “Maries Morder” i 2017. Her udpeges Jørgen Peter Andersen også kaldet “Repræsentanten” for den mest sandsynlige gerningsmand til drabet på Marie Lock-Hansen.

Lene Pors beskriver selv i sit foredrag faren som “en lille korpulent herre med små ben” som er 59 år gammel, da mordet begås. Det svarer ikke til det signalement, der kan læses andre steder i forbindelse med denne mordsag. Den eneste der med sikkerhed så morderen var Irma Frier Rasmussen, som kom hos Lock Hansens to gange om ugen som hushjælp.

Gerningsmanden skyder Irma Frier Rasmussen i underlivet, inden han forlader stedet. Peer Kaae gør alt for at miskreditere Irma Frier Rasmussens vidneudsagn i sin bog om sagen. Lene Pors gør i sit foredrag ikke gældende, at Irma Frier kommunikerer med Lissi Christensen i kælderen af villaen, hvorefter Lissi Christensen efter et øjeblik samler sig og søger ud på Oddervej gennem gavldøren.

Lene Pors fortæller godt nok, hvordan Irma Frier Rasmussen kravler ud på altanen. Det var hun godt nok i stand til. Hun fortæller heller ikke, at Irma Frier Rasmussen her kom i kontakt med naboens havemand Hans Sørensen. Endvidere så hun nogle cykelister ude på Oddervej, som politiet senere kom i kontakt med.

For at Peer Kaaes gerningsmand kan komme til at passe ind i historien, ja så er Irma Frier Rasmussen slet ikke i stand til at give et retvisende signalement af gerningsmanden! Den sidste tryllekunstner er ikke fundet endnu.

Det er jo meget godt at Jørgen Peter Andersen fra krigens tid er våbenkyndig. En Walther P38 var en meget brugt pistol. Hvordan får han fat i patronerne? Det er Geco 55 patroner.

Det er såmænd interessant at høre om en “Repræsentant”, der kaldes til mange samtaler i det firma han arbejder for, inden han i januar 1968 vælges ind i folketinget for det radikale venstre. Disse samtaler skyldes, at han ganske enkelt ikke passer sit arbejde. Hvad kan så køre rundt i sin firma bil og fordrive tiden med?

På side 165 og frem efter i sin bog skriver Lene Pors om den radikale lektor Harald Westergaard Andersen der overtager Jørgen Peter Andersens plads i folketinget ved valget i 1971. “Repræsentanten” opnår ikke genvalg. Westergaard Andersen gav sener overfor Lene Pors udtryk for, at hendes far i hans optik var et dobbelt menneske!

Der er noget der kunne tyde på et dobbelt liv for “Repræsentanten”, der aldrig havde penge. Altså, da han var “Repræsentant”. 

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Glædelig december – glædelig jul

Glædelig december – glædelig jul

HØST er udkommet og Redaktør Rikke Møller Antvorskov har indledt med følgende indlæg ... læs mere
4 Færdselsuheld + spirituskørsel

4 Færdselsuheld + spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
SCT. PAULS KIRKE FYLDER RUNDT

SCT. PAULS KIRKE FYLDER RUNDT

Så blev det Sct. Pauls Kirkes 100-års fødselsdag, og Kurt Villy fandt i gemmerne et helt specielt julemærke. Kan I huske det? ... læs mere
Kirkernes aktivitetskalender

Kirkernes aktivitetskalender

Favrskov Sogn december og januar måned ... læs mere
JUUL PÅ PINGVINNYT

JUUL PÅ PINGVINNYT

PingvinNyt vil denne "Black Friday" give læserne et ekstra godt tilbud: Husk, at fra søndag d. 1. december serveres der særdeles lækkert "Juulekræs" her på siden :-) ... læs mere
Indbrud på Søndergade i Hadsten

Indbrud på Søndergade i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ny handicappolitik i høring

Ny handicappolitik i høring

Byrådet har nu sendt forslaget til handicappolitik 2020-2023 i høring hos Handicaprådet og Ældrerådet, og høringsfristen er 11. december 2019 ... læs mere
Thorsø Kirke - "og så lige ind til jul"

Thorsø Kirke – “og så lige ind til jul”

Seniorarrangement Igen i år holder kirken det hyggelige advents arrangement for seniorer i Thorsø ... læs mere
Loading...