|

Hoyer i Hadsten er Danish Exporter of the Year 2016

Hoyer har netop fået overrakt Eksportforeningens pris Danish Exporter of the Year. Virksomheden får blandt andet hæderen, fordi medarbejderne har skabt eksportvækst med et innovativt forretningskoncept, der sætter service samt kundernes behov og kultur i centrum.

Fra venstre: Mark Lerche, Head of Danish Marine Group, Eksportforeningen, Thomas Klausen, CEO, Hoyer, Ketil Vesterlund, CCO, Hoyer, Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen.

 
Ved overrækkelsen tager Hoyer plads i en fornem række af tidligere prismodtagere, der blandt andet tæller VIKING Life-Saving Equipment, DESMI, Hydra-Grene og Resolux.  

”Når vi kigger ned over listen af tidligere vindere, er det en eksklusiv gruppe af virksomheder, som vi bliver en del af. Anerkendelsen af vores arbejde med eksport betyder meget for os og gør medarbejderne stolte,” siger Thomas Klausen, CEO i Hoyer.

Prisen Danish Exporter of the Year uddeles hvert år blandt Eksportforeningens 570 medlemmer og gives til virksomheder, der har vist en innovativ tilgang til eksport, har oplevet markant fremgang over en årrække, og som har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport.

Løfter dansk eksport

Hoyer modtager blandt andet prisen som Danish Exporter of the Year på grund af stor eksportvækst. Siden 2010 er virksomhedens eksport vokset fra at udgøre 50 procent af omsætningen til i 2016 at være 75 procent. Virksomheden som helhed er vokset med 300 procent i samme periode. Derudover støtter Hoyer op om netværket i Eksportforeningen og bruger det aktivt i forretningsudviklingen.

”Hoyer har formået at skabe resultater med god forståelse for forretning, kunder og markeder. Samtidig deler virksomhedens medarbejdere gerne ud af deres erfaringer. Det er med til at løfte dansk eksport som helhed, fordi den videndeling hjælper andre virksomheder ud til nye segmenter og markeder. Hoyer er derfor en stærk vinder,” siger Ulrik Dahl, CEO i Eksportforeningen, der den 8. februar overrakte prisen til Hoyer.

Global og lokal

Hoyer store eksportvækst er skabt på basis af en forretningsmodel, som er bygget op om standardprodukter, der bliver tilpasset forskellige markeder i forhold til eksempelvis service og dokumentation. Det kræver stort kendskab til kulturer, som virksomheden får fra lokale medarbejdere.

”Du kan komme langt med salg fra Danmark, men vil du for alvor have succes, er det vigtigt med fast forankring ude på eksportmarkederne. Det kræver folk, der taler sproget og kender kulturen, fordi de har meget bedre forudsætninger for at forstå kundernes behov og ønsker,” siger Thomas Klausen, CEO i Hoyer.

Service skaber vækstgrundlag

Han fortæller, at det netop er virksomhedens evne til at sætte sig ind i kundernes situation i kombination med et højt serviceniveau, der er katalysator for virksomhedens eksportsucces.

”Der er mange, som sælger elektromotorer. Derfor er vores produkt ikke så væsentligt i kundernes beslutningsfase. Det betyder til gengæld rigtig meget, hvordan vi agerer, når kunderne ringer til os med spørgsmål og udfordringer. Service, hurtig respons og forståelse for kundernes situation er afgørende konkurrenceparametre her,” siger Thomas Klausen.


Fakta om Danish Exporter of the Year-prisen

Prisen gives til en virksomhed, der er kendetegnet ved:

  • Innovation mht. eksport og global afsætning.
  • Ekstraordinær vækst i eksporten.
  • Ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport.
  • At være foregangsmænd i forhold til at styrke Eksportforeningens netværk

Fakta om Eksportforeningen

  • Eksportforeningen repræsenterer cirka 570 danske små, mellemstore og store eksportvirksomheder.
  • Eksportforeningens medlemmer er grupperet i 13 netværk efter branche- og kundeinteresser i udlandet.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Lyngå tog skraldet på 14. år.

Lyngå tog skraldet på 14. år.

Søndag blev der samlet affald over hele landet - også i Lyngå. I år blev Lyngå befriet for 80 kilo affald samt 164 dåser. Herunder en lille opgørelse over hvad der er indsamlet gennem årene ... læs mere
Veloverstået generalforsamling i Favrskov Erhvervsråd

Veloverstået generalforsamling i Favrskov Erhvervsråd

Erhvervsrådets generalforsamling, der blev afholdt hos Juhl Bach Holding A/S på Delta i Søften, var en pæn succes ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
I syv sind: Hvad stiller vi op med psykiatrien?

I syv sind: Hvad stiller vi op med psykiatrien?

Folketingskandidaterne Iben Sønderup (S) og Charlotte Green (K) kom til lyttemøde hos SIND Favrskov ... læs mere
Kørte for stærkt

Kørte for stærkt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vil du samle ind for Kræftens Bekæmpelse søndag d. 7. april?

Vil du samle ind for Kræftens Bekæmpelse søndag d. 7. april?

Overalt i landet vil tusindvis af frivillige bruge et par timer af deres søndag på at samle ind til kræftsagen. Du kan også støtte op om denne vigtige sag som indsamler tilmelde dig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling ... læs mere
Hvorfor er luftsolvarme mod radon og fugt så særlig godt?

Hvorfor er luftsolvarme mod radon og fugt så særlig godt?

I Klimaugen er der mulighed for at høre om de nye anlæg fra SolarVenti i Thorsø, som billigt og effektivt kan holde kældre og huse fri for farlig radon og fugt – vel at mærke på én gang ... læs mere
Påskeoptakt i Thorsø Kirke søndag d. 14. april kl. 19,00

Påskeoptakt i Thorsø Kirke søndag d. 14. april kl. 19,00

Sangerinde Tina Lynderup og pianist Lene Jensen – begge fra Videbæk – kommer på besøg og giver en aften i kirken med påskeforberedelse gennem sang og musik ... læs mere
MÅNEDENS KLUMME.

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer ... læs mere
Forårskoncert med Hadsten Sangforening

Forårskoncert med Hadsten Sangforening

Hadsten Sangforening har i mange år inviteret til forårskoncert. Det sker også i år, nemlig mandag den 8. april kl. 1930 i Sløjfen, Hadsten ... læs mere
Loading...