|

Hoyer i Hadsten er Danish Exporter of the Year 2016

Hoyer har netop fået overrakt Eksportforeningens pris Danish Exporter of the Year. Virksomheden får blandt andet hæderen, fordi medarbejderne har skabt eksportvækst med et innovativt forretningskoncept, der sætter service samt kundernes behov og kultur i centrum.

Fra venstre: Mark Lerche, Head of Danish Marine Group, Eksportforeningen, Thomas Klausen, CEO, Hoyer, Ketil Vesterlund, CCO, Hoyer, Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen.

 
Ved overrækkelsen tager Hoyer plads i en fornem række af tidligere prismodtagere, der blandt andet tæller VIKING Life-Saving Equipment, DESMI, Hydra-Grene og Resolux.  

”Når vi kigger ned over listen af tidligere vindere, er det en eksklusiv gruppe af virksomheder, som vi bliver en del af. Anerkendelsen af vores arbejde med eksport betyder meget for os og gør medarbejderne stolte,” siger Thomas Klausen, CEO i Hoyer.

Prisen Danish Exporter of the Year uddeles hvert år blandt Eksportforeningens 570 medlemmer og gives til virksomheder, der har vist en innovativ tilgang til eksport, har oplevet markant fremgang over en årrække, og som har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport.

Løfter dansk eksport

Hoyer modtager blandt andet prisen som Danish Exporter of the Year på grund af stor eksportvækst. Siden 2010 er virksomhedens eksport vokset fra at udgøre 50 procent af omsætningen til i 2016 at være 75 procent. Virksomheden som helhed er vokset med 300 procent i samme periode. Derudover støtter Hoyer op om netværket i Eksportforeningen og bruger det aktivt i forretningsudviklingen.

”Hoyer har formået at skabe resultater med god forståelse for forretning, kunder og markeder. Samtidig deler virksomhedens medarbejdere gerne ud af deres erfaringer. Det er med til at løfte dansk eksport som helhed, fordi den videndeling hjælper andre virksomheder ud til nye segmenter og markeder. Hoyer er derfor en stærk vinder,” siger Ulrik Dahl, CEO i Eksportforeningen, der den 8. februar overrakte prisen til Hoyer.

Global og lokal

Hoyer store eksportvækst er skabt på basis af en forretningsmodel, som er bygget op om standardprodukter, der bliver tilpasset forskellige markeder i forhold til eksempelvis service og dokumentation. Det kræver stort kendskab til kulturer, som virksomheden får fra lokale medarbejdere.

”Du kan komme langt med salg fra Danmark, men vil du for alvor have succes, er det vigtigt med fast forankring ude på eksportmarkederne. Det kræver folk, der taler sproget og kender kulturen, fordi de har meget bedre forudsætninger for at forstå kundernes behov og ønsker,” siger Thomas Klausen, CEO i Hoyer.

Service skaber vækstgrundlag

Han fortæller, at det netop er virksomhedens evne til at sætte sig ind i kundernes situation i kombination med et højt serviceniveau, der er katalysator for virksomhedens eksportsucces.

”Der er mange, som sælger elektromotorer. Derfor er vores produkt ikke så væsentligt i kundernes beslutningsfase. Det betyder til gengæld rigtig meget, hvordan vi agerer, når kunderne ringer til os med spørgsmål og udfordringer. Service, hurtig respons og forståelse for kundernes situation er afgørende konkurrenceparametre her,” siger Thomas Klausen.


Fakta om Danish Exporter of the Year-prisen

Prisen gives til en virksomhed, der er kendetegnet ved:

  • Innovation mht. eksport og global afsætning.
  • Ekstraordinær vækst i eksporten.
  • Ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport.
  • At være foregangsmænd i forhold til at styrke Eksportforeningens netværk

Fakta om Eksportforeningen

  • Eksportforeningen repræsenterer cirka 570 danske små, mellemstore og store eksportvirksomheder.
  • Eksportforeningens medlemmer er grupperet i 13 netværk efter branche- og kundeinteresser i udlandet.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...