|

Hurtig handel foretrækkes

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten


Jørgen Kjær

 

Den nye Chevrolet Styleline de Luxe blev i danske medier præsenteret som en billig vogn i Amerika, men en eftertragtet kostbarhed i Danmark. Den dumpede nemlig i 1950 ned i efterkrigsårenes kaos på det danske bilmarked. Det var svært at få tilladelse til i det hele taget at købe en bil, og lykkedes det, sandsynligvis på grund af et dokumenteret samfundsvigtigt kørselsbehov, måtte man finde pungen frem, og selv om man måske havde en rig onkel i Amerika, blev der kun importeret et mindre antal biler fra USA og Canada i 1950 og 1951. I 1950 drejede det sig om blot 297 eksemplarer og i 1951 steg det til 428 biler. Selv om der blev holdt biludstillinger i Danmark i 1950 var salgstallene ikke store. I Forum blev der således afholdt en biludstilling i 1950, der nærmest blev et tilløbsstykke med over 167.000 gæster – men de fleste kiggede på biler, de hverken havde råd til eller mulighed for at købe. En Chevrolet Styleline kunne virkelig få mundvandet til at løbe hos det bilhungrende Danmark. Det er ikke lykkedes at få oplyst hvor mange af omtalte Chevrolet Styleline de Luxe, der blev solgt i Danmark i 1950/51, men det har sikkert været et meget lille tal, og den blev derved den eftertragtede kostbarhed i Danmark.

Men sådan er det ikke mere – heldigvis måske – nu kan man købe sig de biler, man har råd og lyst til, og dermed kommer en Chevrolet Styleline De Luxe fra 1951 også inden for rækkevidde for entusiasten, der gerne vil have en trods forholdsvis store produktionstal alligevel lidt ualmindelig amerikanerbil på vore breddegrader, og det mange forstår ved en rigtig amerikanerbil – måske ophavet til det, man kalder et dollargrin. For Anders Matzen har netop sat en flot Chevrolet Styleline Deluxe 2103 fra 1951 til salg. Chevrolet Styleline DeLuxe 2103 er en 4-dørs sedan, der i 1951 blev fremstillet i 380.270 eksemplarer. Den aktuelle bil er importeret fra Texas i nyere tid.

-Den kører og starter fantastisk, og den er yderst pålidelig trods alderen, fortæller Anders Matzen.

Bilen har naturligvis historiske nummerplader, og det er en bil, der virkelig vækker opsigt, har Anders Matzen erfaret.

Bilen kan leveres i hele Danmark – eventuel nysynet til den vist fornuftige pris på pris på 89.900 kr. Eller bedste bud, lyder det fra sælger, idet hurtig handel foretrækkes!

Anders Matzen har trods sine kun 24 år gennem mange år haft en stor interesse og dermed tilegnet sig en del viden inden for veteran- og specialbiler.

-Siden jeg fik kørekortet i 2014 har jeg ejet over 20 veteranbiler. Alt fra en lille Volvo 544 fra 1960 til en Mercedes W126 SEL fra 1984. Jeg er netop flyttet fra Jylland til hovedstaden for at læse min kandidatgrad. Desværre må jeg i den forbindelse afgive lidt af min hobby, idet kombinationen mellem Københavns pulserende byliv og muligheden for parkering af veteranbiler er et dårligt match.

-Det er også i denne forbindelse, at jeg er nødsaget til at sælge denne fine Chevrolet Styleline De Luxe fra 1951. Det der skiller denne vogn fra andet, jeg har ejet gennem årene, er alderen. En 50’er bil har en helt særlig charme over sig – både historisk såvel som de kendetegnende former.

-Denne Chevrolet er med den klassiske række 6 ”Blue Flame” motor, og den er med manuel gearing. Bilen har senest fået renoveret kabinen i lysbrune farver, og fremstår rigtig flot. I samme forbindelse er alle bilens kromdele blevet udskiftet til nyt. Der er dog stadig nogle enkelte ting på bilen, der bør forbedres – heraf fortjener bilen en ny lak. Alt i alt fremstår bilen dog rigtig flot, slutter Anders Matzen, der kan træffes på tlf. 30 34 54 55 eller mail: anders_matzen@hotmail.com

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...