|

Hurtigvoksende grønne områder giver udfordringer

Anders G. Christensen Græs og ukrudt har haft gode vækstbetingelser, hvilket har gjort det svært at holde de grønne områder og græsrabatter i skak i Favrskov. Men nu er der sat ekstra ressourcer ind på opgaveløsningen, så der i løbet af de følgende måneder igen er styr på kvaliteten. Favrskov Kommunes grønne områder vedligeholdes af […]

Anders G. Christensen
Græs og ukrudt har haft gode vækstbetingelser, hvilket har gjort det svært at holde de grønne områder og græsrabatter i skak i Favrskov. Men nu er der sat ekstra ressourcer ind på opgaveløsningen, så der i løbet af de følgende måneder igen er styr på kvaliteten.

Favrskov Kommunes grønne områder vedligeholdes af OKNygaard, men der har været lidt udfordringer med at holde væksten nede hen over sommeren 2019.

Favrskov Kommune har derfor været i dialog med OKNygaard, og der er fuld gang i opretning af problemerne, så de grønne områder igen bliver vedligeholdt i overensstemmelse med den kontrakt og kvalitetsbeskrivelse, der er indgået.

Direktør Kim Aaskov fra OKNygaard anerkender, at der har været udfordringer med at opretholde den ønskede kvalitet for de kommunale områder og beklager:

– Vi har haft en god og konstruktiv dialog med de driftsansvarlige i kommunen; der er fremlagt en handlingsplan, og vi er i fuld gang med opretning af det forsømte, så områderne igen kommer på rette niveau, siger direktør Kim Aaskov.

Anders G. Christensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over, at arealerne igen vedligeholdes til det i kontrakten aftalte niveau efter dialogen med OKNygaard.

– Det her handler først og fremmest om trafiksikkerhed, men selvfølgelig også om at passe godt på vores kønne grønne områder. Derfor glæder det mig, at vi har haft en god dialog med OKNygaard, og at der nu hurtigst muligt rettes op på områderne igen, siger Anders G. Christensen.

Vedligehold af grønne områder har i Favrskov været udliciteret til private leverandører siden 1. april 2012, og OKNygaard har haft opgaven siden 1. april 2018. OKNygaard vedligeholder græsarealer, græsrabatter og beplantning i byerne. Grønne områder klippes og vedligeholdes efter en aftale, der blandt andet tager højde for trafiksikkerheden.

Oplever du som borger områder, der mangler vedligehold, kan du skrive til vejdrift@favrskov.dk eller benytte app’en ”BorgerTip”.

Dato:15. august 2019

Senest opdateret:

15. aug 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Loading...