|

Husk Landsindsamling på søndag den 3. april

På søndag går omkring 30.000 mennesker på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse.

Indsamlerne banker på hos stort set alle husstande i Danmark, men kun hos halvdelen er der nogle hjemme. Kræftens Bekæmpelse i Favrskov opfordrer alle til at huske landsindsamlingen på søndag.

 

– Det er fantastisk, at så mange frivillige endnu en gang står klar til at bakke op om landsindsamlingen på søndag. Det er en enorm og meget vigtig støtte til hele Danmarks kamp mod kræft, siger Trine Porret Randahl Larsen, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

 Ellen-Margrethe Jacobsen

 

– Opbakningen i Favrskov er altid overvældende. Vi kommer rundt til stort set alle husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, bliver vi modtaget godt. Men ofte er det desværre sådan, at der kun er nogen hjemme, hos omkring halvdelen. Så i år håber vi, at endnu flere vil åbne dørene og støtte kampen mod kræft, siger Ellen-Margrethe Jacobsen der er en af de 4 indsamlingsledere i Favrskov kommune.
Er man ikke hjemme på indsamlingsdagen, er det muligt at støtte landsindsamlingen via SMS, MobilePay, Swipp og på indsamling.dk. Læs mere på www.indsamling.dk.

Lokale mobilepay numre

Sidste år kom der 900.000 kr. ind via Mobilepay, i 2014 var tallet 250.000, så der er tale om en eksplosiv stigning. Som noget helt nyt i år, har hver kommune fået et lokalt Mobilepaynummer. Det gør det muligt at se, hvor mange penge der kommer ind på denne måde i den enkelte kommune.

 

Landsindsamlingen gav sidste år 36,3 millioner kroner til kampen mod kræft. I  Favrskov blev der ved sidste års landsindsamling indsamlet 297.269 kr.

 

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 60 til forskning, 20 til patientstøttearbejde og 14 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 482.

Ugens naturbilleder nr. 482.

Vandet drager ofte - og specielt meget når en hedebølge rammer. Dette har givet anledning til fotos ved diverse søer og ikke mindst Gudenåen ... læs mere
Attraktiv storparcel til salg i Hammel

Attraktiv storparcel til salg i Hammel

På den nye boligudstykning Hvedebakken i Hammel sælger Favrskov Kommune en storparcel, hvor der kan opføres tæt-lav bebyggelse ... læs mere
Venstres næste træk: Skoleskak

Venstres næste træk: Skoleskak

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Fornuftigt halvårsregnskab fra Vestjysk Bank trods corona  ... læs mere
Kommentar til Eva Damsgaards læserbrev

Kommentar til Eva Damsgaards læserbrev

Af Grethe Villadsen Byrådsmedlem (A) Formand Social og Sundhedsudvalget ... læs mere
Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Loading...