|

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

Nu skal vi hygge! Fra 1. til og med 24. december afholder vi Julekalender, hvor du kan vinde præmier til en værdi af 50.000 kroner. Jo flere dage du deltager, jo større er dine chancer for at vinde. 

Deltag her

 

Huspriserne er fra 3. kvartal 2017 til 3. kvartal steget i alle landsdele, mest på Bornholm og mndst i København byFoto: Colourbox

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg – fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 3. kvartal 2018
Højeste pris i 3. kvartal 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

De nyeste tal fra 3. kvartal 2018 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 3,6 procent siden samme tidspunkt sidste år. Lejlighedspriserne steg ‘kun’ med 3,1 procent, og det er første gang i lang tid, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder.

Samtidig er huspriserne på det næsthøjeste niveau nogensinde. Kun i 2. kvartal 2007 var de en anelse højere.

Fagekspert i boligøkonomi i Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et godt stykke fra toppen i 2007.

– Siden medio 2007 har inflationen udgjort 17 procent, så opgjort i reale priser er der tale om et prisfald i samme størrelsesorden, anfører han.

Huspriser går op i hele landet

Huspriserne stiger over hele landet – de er steget i 77 kommuner, mens 20 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Frederikshavn kan notere sig for den største husprisstigning det seneste år – her er huspriserne gået op med 27 procent – den store stigning kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt. Ellers ligger de største stigninger meget spredt ud over landet. I Lolland og Langeland Kommuner er huspriserne steget med 20,6 procent det seneste år. I yderligere 11 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Vesthimmerlands, Jammerbugt, Mariagerfjord og Norddjurs Kommuner, hvor de er gået ned med 11-14 procent.

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger dog, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2007, hvor huspriserne toppede.

– Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i Københavns omegn er steget med 16 procent ligger priserne på Vest- og Sydsjælland stadig 22 procent under niveauet i 2007, anfører han.

Huspriser stiger mest på Bornholm

Kigger man på landsdele, er huspriserne igen steget mest på Bornholm, hvor de på et år er steget med 11,4 procent, langt mere end de næste på listen, Fyn og Københavns omegn. Huspriserne er ikke faldet i nogen landsdele, men det nærmer sig nulvækst i København by, hvor huspriserne blot er steget med 0,4 procent.

 1. Bornholm: 11,4 %
 2. Fyn: 6,1 %
 3. Københavns omegn: 5,4 %
 4. Østsjælland: 5,3 %
 5. Vest- og Sydsjælland: 4,7 %
 6. Østjylland: 3,9 %
 7. Nordjylland: 3,0 %
 8. Sydjylland: 2,7 %
 9. Vestjylland: 2,6 %
 10. Nordsjælland: 1,3 %
 11. København by: 0,4 %

Huse koster 10 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 3. kvartal 2018 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 24. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 33.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 47.793 og 42.042 kr. pr. kvadratmeter i 3. kvartal 2018. Gennemsnitsprisen på landsplan er 13.640 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 10 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Morsø Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og på Mors er henholdsvis 4.841 og 5.154 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 9,9 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 702.000 kr.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Det gik ikke for Tom Møller Kjeldsen, men Søren Bøgeskov fik flot placering

Det gik ikke for Tom Møller Kjeldsen, men Søren Bøgeskov fik flot placering

Cimbern Rally Tyskland 2019 - MinirallySyd mesterskab 2019 - Autoplus Dansk Super Rally 2019 (DM1) ... læs mere
Skarpsindige Uffe!

Skarpsindige Uffe!

Med usædvanligt klarsyn har Alternativets stifter og leder indset, at hans statsministerdrømme forbliver i drømmeverdenen ... læs mere
Rundt om Frijsenborg – Gå for hjertet!

Rundt om Frijsenborg – Gå for hjertet!

Kom tæt på Frijsenborg og de historiske omgivelser, når Hjerteforeningens Lokalkomité i Favrskov og Favrskov Kommune inviterer til hjertesund gåtur i parken ... læs mere
Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Salen var fyldt af unge mennesker under uddannelse, da ni politikere stille op til 1½ times debat på Den jydske Haandværkerskole. Eleverne der repræsenterede alle skolens uddannelsesretninger både inden for eud- og eux-uddannelserne, var velforberedte med spørgsmål til politikerne ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 415.

Ugens naturbilleder nr. 415.

Velkommen til skønne maj, måneden hvor skoven bliver rigtig grøn ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Forskere forfølger fedtet ... læs mere
Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Det er et lille team med begrænsede midler, så et flot flot resultat! ... læs mere
Til Peder Meyhoff

Til Peder Meyhoff

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 30. april 2019 ... læs mere
Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører Sofie Ladekjær tager endnu en sæson i Hadsten Håndbold, der bliver hendes 5. sæson i Hadsten trøjen ... læs mere
FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

Tag med LMO Kvæg på faglig ekskursion torsdag den 9. maj 2019. Vi skal besøge landets største mælkeproducent med 3.500 malkekøer og Danish Crown i Holsted ... læs mere
Mand havde hash og knojern i bilen

Mand havde hash og knojern i bilen

En 27-årig mand blev natten til onsdag kl. 00.58 anholdt, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ud for Ødum ... læs mere
Loading...