|

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

Nu skal vi hygge! Fra 1. til og med 24. december afholder vi Julekalender, hvor du kan vinde præmier til en værdi af 50.000 kroner. Jo flere dage du deltager, jo større er dine chancer for at vinde. 

Deltag her

 

Huspriserne er fra 3. kvartal 2017 til 3. kvartal steget i alle landsdele, mest på Bornholm og mndst i København byFoto: Colourbox

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg – fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 3. kvartal 2018
Højeste pris i 3. kvartal 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

De nyeste tal fra 3. kvartal 2018 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 3,6 procent siden samme tidspunkt sidste år. Lejlighedspriserne steg ‘kun’ med 3,1 procent, og det er første gang i lang tid, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder.

Samtidig er huspriserne på det næsthøjeste niveau nogensinde. Kun i 2. kvartal 2007 var de en anelse højere.

Fagekspert i boligøkonomi i Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et godt stykke fra toppen i 2007.

– Siden medio 2007 har inflationen udgjort 17 procent, så opgjort i reale priser er der tale om et prisfald i samme størrelsesorden, anfører han.

Huspriser går op i hele landet

Huspriserne stiger over hele landet – de er steget i 77 kommuner, mens 20 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Frederikshavn kan notere sig for den største husprisstigning det seneste år – her er huspriserne gået op med 27 procent – den store stigning kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt. Ellers ligger de største stigninger meget spredt ud over landet. I Lolland og Langeland Kommuner er huspriserne steget med 20,6 procent det seneste år. I yderligere 11 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Vesthimmerlands, Jammerbugt, Mariagerfjord og Norddjurs Kommuner, hvor de er gået ned med 11-14 procent.

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger dog, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2007, hvor huspriserne toppede.

– Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i Københavns omegn er steget med 16 procent ligger priserne på Vest- og Sydsjælland stadig 22 procent under niveauet i 2007, anfører han.

Huspriser stiger mest på Bornholm

Kigger man på landsdele, er huspriserne igen steget mest på Bornholm, hvor de på et år er steget med 11,4 procent, langt mere end de næste på listen, Fyn og Københavns omegn. Huspriserne er ikke faldet i nogen landsdele, men det nærmer sig nulvækst i København by, hvor huspriserne blot er steget med 0,4 procent.

 1. Bornholm: 11,4 %
 2. Fyn: 6,1 %
 3. Københavns omegn: 5,4 %
 4. Østsjælland: 5,3 %
 5. Vest- og Sydsjælland: 4,7 %
 6. Østjylland: 3,9 %
 7. Nordjylland: 3,0 %
 8. Sydjylland: 2,7 %
 9. Vestjylland: 2,6 %
 10. Nordsjælland: 1,3 %
 11. København by: 0,4 %

Huse koster 10 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 3. kvartal 2018 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 24. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 33.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 47.793 og 42.042 kr. pr. kvadratmeter i 3. kvartal 2018. Gennemsnitsprisen på landsplan er 13.640 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 10 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Morsø Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og på Mors er henholdsvis 4.841 og 5.154 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 9,9 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 702.000 kr.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...