|

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer.

Foto : Peter Andersen

 

 Danskerne vasker typisk deres vinduer hver tredje måned, viser ny undersøgelse.

 
 

 

Flere end hver tredje dansker vasker vinduerne i deres bolig hver tredje måned. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Bolius i november 2018.  

Undersøgelsen viser også, at godt hver femte dansker vasker vinduerne enten månedligt eller hvert halve år, mens kun 2 procent svarer, at de aldrig vasker vinduerne. 

Vinduer tæt på hav og trafik bliver lettere beskidte

Hvor ofte man vasker vinduer afhænger bl.a. af, om man kan leve med at se på snavs på vinduet, eller om man ikke ænser det, og af din boligtype. Bor man i villa eller parcelhus vasker man oftere vinduer, end hvis man bor i etageejendom, viser undersøgelsen. Det er dog ikke så svært at vaske vinduer i en etageejendom, som det lyder. Siden 1982 har nye vinduer i etageejendomme skullet kunne pudses og vaskes indefra. 

Ifølge Bolius’ rengøringsekspert Anne Grete Rasmussen (Fru Grøn), afhænger boligens placering også af, hvor mange gange man finder skraber, indvasker og viskestykker frem.  

Hvis dine vinduer fx befinder sig under et halvtag eller i et fredeligt område, i en skov eksempelvis, bliver de ikke så let beskidte. Hvis du bor nær havet, er det en anden sag, og så er du nødt til at vaske vinduerne lidt oftere, fordi saltet i luften gør, at vinduerne lettere bliver beskidte. Det samme gælder, hvis du bor tæt på travl trafik.  

Det skader ikke at have snavsede vinduer. Det er kun, hvis der er meget dug og kondens på ruderne, at det skal fjernes, for det kan gøre vinduesrammer og sprosser af træ våde, så der dannes skimmelsvamp og i værste fald rådskader.

Sådan pudser du vinduer som en professionel

Solens placering afslører beskidte vinduer 

Bolius’ rengøringsekspert mener også, at folks lyst til at vaske vinduer styres af lyset. 

– I marts, når foråret begynder, og i oktober, når efteråret begynder, så står solen på en anden vinkel, som gør, at det tydeligere ses, at vinduerne er beskidte. Så tænker mange nok, at det er på tide at få vasket vinduerne, fordi lyset gør en opmærksom på det, siger Anne Grete Rasmussen. 

Bolius’ YouGov-undersøgelse viser også, at kvinder og mænd vasker vinduerne i boligen lige ofte, men unge vasker sjældnere end ældre. Det kan skyldes, at ældre har mere overskud i hverdagen end børnefamilier, men Anne Grete Rasmussen mener også, at især unge ofte kan se det som en sur pligt at skulle vaske vinduerne. Men det behøver det ikke at være.   

– Det kan være meget afslappende og afstressende at vaske vinduerne, og så er det også god motion, fordi du bruger musklerne, når du pudser vinduer, siger Fru Grøn. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

De fleste familier er sendt hjem og opholder sig i boligen næsten døgnet rundt på grund af coronavirus. Det lægger pres på indeklimaet. Læs, hvad du kan gøre ... læs mere
EU’s afmagt!

EU’s afmagt!

Godt at nationalstaten er trådt i karakter. Tænk hvis vi skulle vente på, at EU-landene skulle trække på samme hammel… ... læs mere
Kørsel på ulovlig knallert

Kørsel på ulovlig knallert

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Byrådsmøde via Skype gik godt

Byrådsmøde via Skype gik godt

Normalt begynder alle byrådsmøder i Favrskov Kommune med en sang. Det indslag var droppet på gårsdagens byrådsmøde, der på grund af corona-nedlukningen for første gang foregik som et video-møde via Skype ... læs mere
Peer-linjen rækker ud til de psykisk sårbare

Peer-linjen rækker ud til de psykisk sårbare

Corona-situationen har lukket Danmark ned, og det kan mærkes mange steder. De psykisk sårbare kan ikke benytte deres normale tilbud, og mange har svært ved at sidde alene ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 460.

Ugens naturbilleder nr. 460.

Inden længe takker marts 2020 af og søndag skal vi stille tiden en time frem. Ønsketænkning i disse tider, kunne være, at tiden skulle stilles to måneder frem. Men vi må ikke tabe modet og huske på, at vi fortsat ... læs mere
Dreng truede jævnaldrende med kniv

Dreng truede jævnaldrende med kniv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Besked fra Favrskov Revyen

Besked fra Favrskov Revyen

ang. aflysning og ny tid ... læs mere
Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
Loading...