|

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer.

Foto : Peter Andersen

 

 Danskerne vasker typisk deres vinduer hver tredje måned, viser ny undersøgelse.

 
 

 

Flere end hver tredje dansker vasker vinduerne i deres bolig hver tredje måned. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Bolius i november 2018.  

Undersøgelsen viser også, at godt hver femte dansker vasker vinduerne enten månedligt eller hvert halve år, mens kun 2 procent svarer, at de aldrig vasker vinduerne. 

Vinduer tæt på hav og trafik bliver lettere beskidte

Hvor ofte man vasker vinduer afhænger bl.a. af, om man kan leve med at se på snavs på vinduet, eller om man ikke ænser det, og af din boligtype. Bor man i villa eller parcelhus vasker man oftere vinduer, end hvis man bor i etageejendom, viser undersøgelsen. Det er dog ikke så svært at vaske vinduer i en etageejendom, som det lyder. Siden 1982 har nye vinduer i etageejendomme skullet kunne pudses og vaskes indefra. 

Ifølge Bolius’ rengøringsekspert Anne Grete Rasmussen (Fru Grøn), afhænger boligens placering også af, hvor mange gange man finder skraber, indvasker og viskestykker frem.  

Hvis dine vinduer fx befinder sig under et halvtag eller i et fredeligt område, i en skov eksempelvis, bliver de ikke så let beskidte. Hvis du bor nær havet, er det en anden sag, og så er du nødt til at vaske vinduerne lidt oftere, fordi saltet i luften gør, at vinduerne lettere bliver beskidte. Det samme gælder, hvis du bor tæt på travl trafik.  

Det skader ikke at have snavsede vinduer. Det er kun, hvis der er meget dug og kondens på ruderne, at det skal fjernes, for det kan gøre vinduesrammer og sprosser af træ våde, så der dannes skimmelsvamp og i værste fald rådskader.

Sådan pudser du vinduer som en professionel

Solens placering afslører beskidte vinduer 

Bolius’ rengøringsekspert mener også, at folks lyst til at vaske vinduer styres af lyset. 

– I marts, når foråret begynder, og i oktober, når efteråret begynder, så står solen på en anden vinkel, som gør, at det tydeligere ses, at vinduerne er beskidte. Så tænker mange nok, at det er på tide at få vasket vinduerne, fordi lyset gør en opmærksom på det, siger Anne Grete Rasmussen. 

Bolius’ YouGov-undersøgelse viser også, at kvinder og mænd vasker vinduerne i boligen lige ofte, men unge vasker sjældnere end ældre. Det kan skyldes, at ældre har mere overskud i hverdagen end børnefamilier, men Anne Grete Rasmussen mener også, at især unge ofte kan se det som en sur pligt at skulle vaske vinduerne. Men det behøver det ikke at være.   

– Det kan være meget afslappende og afstressende at vaske vinduerne, og så er det også god motion, fordi du bruger musklerne, når du pudser vinduer, siger Fru Grøn. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elgaard er tilfreds med årets revy

Elgaard er tilfreds med årets revy

Favrskov Revyen har rykket ud for sidste gang i år, og folkene bag kan med egne ord ikke være andet end tilfredse. Der har været tæt på fuldt hus alle fire aftener i Sløjfen ... læs mere
DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...