|

Hvordan takler vi Midttrafiks besparelser?

Midttrafik skal spare, og det vil ramme Favrskov i 2020. Så vi har tid til at diskutere hvordan vi takler besparelser. Enhedslisten har et forslag – ja, faktisk hele fire

Peder Meyhoff

 

Midttrafik står over for store besparelser. Og det vil også ramme Favrskov. Umiddelbart er det dog lidt held i uheld, for besparelserne vil først ramme os i 2020. Vi har altså tid til at diskutere og beslutte hvordan vi takler besparelserne. Og her må byrådet på banen.

Det nytter ikke at trygle Region Midt om flere penge. Regionen kan ikke selv kræve skat op og er helt afhængig af finansiering fra staten (læs: regeringen). En mulighed er derfor at appellere til regeringen om at øge regionernes budget, gerne med penge målrettet den kollektive trafik uden for de store byer. Vi kan også håbe på at en kommende ny regering vil hjælpe den kollektive trafik og ikke kun sænke afgifterne på de store biler, således som den nuværende regering har gjort.

Men det er også nødvendigt se på forholdet mellem indtægter og udgifter i den kollektive trafik. Det handler ikke (kun) om at spare, men (også) om at bruge pengene smartere og på den måde få flere passagerer og dermed flere indtægter.

Enhedslisten ved ikke hvad der bedst at gøre. Og det ved byrådet heller ikke. Der er brug for at inddrage brugerne af den kollektive trafik – og de potentielle brugere. Vi vil derfor foreslå at byrådet sætter gang i forsøg med at inddrage borgerne i udviklingen af en smartere kollektiv trafik der kan give flere passagerer. Skal det være med mindre busser, skal det være en optimering af Flex-trafik, landsbybusser, lokale GoMore-ordninger eller?

Der er mange steder i kommunen hvor den kollektive trafik er for dårlig, men man kunne fx lave disse forsøg rettet mod fire meget forskellige transportbehov:

1. Voldum. Hvordan kan Voldum mest effektivt kobles på hovednettet? Altså hvordan bliver borgerne i Voldum kørt til og fra de blå busser samt også skole og gymnasium.

2. Rute 111. Ruten er lukningstruet pga. af for få passagerer. Hvordan kan udgifterne sænkes uden at passagertallet falder?

3. Landsbyklyngen Favrskov4ren (Laurbjerg, Houlbjerg, Granslev og Bøstrup). Hvordan kan beboerne her køres til og fra de større byer i kommunen?

4. Vestkommunen. Hvordan kan en kørsel her organiseres, så det bliver lettere for de unge at komme til/fra det lokale gymnasium eller andre relevante ungdomsuddannelser. Og hvordan kan der skabes bedre forbindelse mellem Ulstrup og Hammel?

Vi foreslår derfor at byrådet tager initiativ til et analysearbejde – sammen med brugerne – der kan munde ud i flere passagerer for nogenlunde samme penge som i dag.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Bedre indeklima og et mindre el-forbrug bliver resultatet, når Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel får nyt tagbelægning og ventilationssystem ... læs mere
NYT fra Favrskov Kommune

NYT fra Favrskov Kommune

Borgerservice river skrankerne ned ... læs mere
Loading...