|

Hvorfor skal gamle motorkøretøjer egentlig bevares?

GODT SPØRGSMÅL -som MOTOR-REDAKTØREN Jørgen Kjær, Hadsten gerne svarer på

Hos Bonderøven Frank Eriksen 

Af Jørgen Kjær

Hvorfor er det egentlig så vigtigt, at gamle motorkøretøjer bevares, og hvorfor er det vigtigt, at de kan anvendes på fremtidens veje? Hvorfor er en Toyota Aygo værd at bevare, når den bliver 30 år gammel? Hvorfor skal vi have nedsat vægtafgift og andre særregler?

Disse og andre lignende spørgsmål bliver Motorhistorisk samråd ofte mødt med, når der skal forhandles og træffes aftaler med politikere, myndigheder og andre steder. Vi har naturligvis rigtig mange – og gode – argumenter for dette, og vi møder generelt stor forståelse for bevarelsen af denne kultur- og transportarv.

Men hvorfor mener lige netop du, at det er værd at ofre titusindvis af kroner og tusindvis af timer på at bevare, restaurere og vedligeholde de gamle motorkøretøjer, som af mange måske kun betragtes som en bunke gammelt jern, der burde være skrottet for længst?

Det vil Motorhistorisk Samråd gerne høre nærmere om. Skriv derfor dine argumenter og send dem i en mail til mhs@motorhistorisk.dk.

Smedemester Eigil hansen ser ud som om han gjort en god handel

Gælder din forsikring?

Mange forsikringer for klassiske køretøjer forudsætter medlemskab af en veterankøretøjsklub, og i flere tilfælde at klubben er medlem af Motorhistorisk Samråd. Hvis du skifter klub, du melder dig ud af din klub, din klub bliver nedlagt eller din klub af en eller grund ikke længere er medlem af Motorhistorisk Samråd, bør du sikre dig, at forudsætningerne for din forsikring af det klassiske køretøj stadig er til stede.

Bliver en klubs konto hacket?

Efter gældende regler er en klubs konto i en bank ikke umiddelbart forsikret eller dækket mod tab, hvis den skulle blive ”hacket” og pengene forsvinder. Motorhistorisk Samråd arbejder på at tegne en fælles forsikring, der dækker tabet ved ”hacking” og lignede, for de tilsluttede klubber. Der følger mere nyt om dette i et af de næste Nyhedsbreve!

Gemmer der sig en webmaster derude?

Motorhistorisk Samråd er i gang med at omlægge hjemmesiden og opdatere den i forhold til de ønsker bestyrelsen og medlemmerne måtte have. I den forbindelse efterlyses en webmaster med baggrund i klassikermiljøet. Så har du en webmaster gemt i maven, bedes du kontakte foreningens sekretariat, der kan fortælle lidt mere om, hvad vi forestiller os. Ligeledes bedes du, hvis du har forslag eller specielle ønsker til hjemmesiden og dens indhold, sende en mail til sekretariatet om dette.

Vil I høre mere?

Motorhistorisk Samråd tilbyder alle klubber et besøg, hvor vi – enten sekretariatslederen eller et bestyrelsesmedlem – kan fortælle om Samrådets arbejde og de mange forskellige regler, der er gældende for klassiske køretøjer. Vi tilbyder også et specielt foredrag om tidstypiske nummerplader. Michael Deichmann fortæller om hvordan tidstypiske nummerplader bestilles, og ved besøget kan man aftale at prøve at køre en bestilling igennem.

Med venlig hilsen

Jørgen Kjær

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VIGTIGT MØDE I RANDERS

VIGTIGT MØDE I RANDERS

På Bøgevej ser vi nærmere på Villa "Vesta", og så mindes Kurt Villy en tid, hvor postmesteren besad en vis autoritet ... læs mere
Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre...

Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre…

På landsplaner 10. forretning i detailhandlen er lukket siden 2008 ... læs mere
Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

For mange kræftpatienter venter for længe på behandling ... læs mere
Loading...