|

Hvorfor skal gamle motorkøretøjer egentlig bevares?

GODT SPØRGSMÅL -som MOTOR-REDAKTØREN Jørgen Kjær, Hadsten gerne svarer på

Hos Bonderøven Frank Eriksen 

Af Jørgen Kjær

Hvorfor er det egentlig så vigtigt, at gamle motorkøretøjer bevares, og hvorfor er det vigtigt, at de kan anvendes på fremtidens veje? Hvorfor er en Toyota Aygo værd at bevare, når den bliver 30 år gammel? Hvorfor skal vi have nedsat vægtafgift og andre særregler?

Disse og andre lignende spørgsmål bliver Motorhistorisk samråd ofte mødt med, når der skal forhandles og træffes aftaler med politikere, myndigheder og andre steder. Vi har naturligvis rigtig mange – og gode – argumenter for dette, og vi møder generelt stor forståelse for bevarelsen af denne kultur- og transportarv.

Men hvorfor mener lige netop du, at det er værd at ofre titusindvis af kroner og tusindvis af timer på at bevare, restaurere og vedligeholde de gamle motorkøretøjer, som af mange måske kun betragtes som en bunke gammelt jern, der burde være skrottet for længst?

Det vil Motorhistorisk Samråd gerne høre nærmere om. Skriv derfor dine argumenter og send dem i en mail til mhs@motorhistorisk.dk.

Smedemester Eigil hansen ser ud som om han gjort en god handel

Gælder din forsikring?

Mange forsikringer for klassiske køretøjer forudsætter medlemskab af en veterankøretøjsklub, og i flere tilfælde at klubben er medlem af Motorhistorisk Samråd. Hvis du skifter klub, du melder dig ud af din klub, din klub bliver nedlagt eller din klub af en eller grund ikke længere er medlem af Motorhistorisk Samråd, bør du sikre dig, at forudsætningerne for din forsikring af det klassiske køretøj stadig er til stede.

Bliver en klubs konto hacket?

Efter gældende regler er en klubs konto i en bank ikke umiddelbart forsikret eller dækket mod tab, hvis den skulle blive ”hacket” og pengene forsvinder. Motorhistorisk Samråd arbejder på at tegne en fælles forsikring, der dækker tabet ved ”hacking” og lignede, for de tilsluttede klubber. Der følger mere nyt om dette i et af de næste Nyhedsbreve!

Gemmer der sig en webmaster derude?

Motorhistorisk Samråd er i gang med at omlægge hjemmesiden og opdatere den i forhold til de ønsker bestyrelsen og medlemmerne måtte have. I den forbindelse efterlyses en webmaster med baggrund i klassikermiljøet. Så har du en webmaster gemt i maven, bedes du kontakte foreningens sekretariat, der kan fortælle lidt mere om, hvad vi forestiller os. Ligeledes bedes du, hvis du har forslag eller specielle ønsker til hjemmesiden og dens indhold, sende en mail til sekretariatet om dette.

Vil I høre mere?

Motorhistorisk Samråd tilbyder alle klubber et besøg, hvor vi – enten sekretariatslederen eller et bestyrelsesmedlem – kan fortælle om Samrådets arbejde og de mange forskellige regler, der er gældende for klassiske køretøjer. Vi tilbyder også et specielt foredrag om tidstypiske nummerplader. Michael Deichmann fortæller om hvordan tidstypiske nummerplader bestilles, og ved besøget kan man aftale at prøve at køre en bestilling igennem.

Med venlig hilsen

Jørgen Kjær

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...