|

Idrætsleder vil i byrådet for Venstre

31-årige Simon Buus Olsen håber på at komme i byrådet i Favrskov Kommune for Venstre, ved det kommende kommunalvalg i 2021.

 

Han stillede også op til KV17, hvor det dog var for Liberal Alliance som nummer 3 på listen. I den mellemliggende periode har han dog skiftet parti.

Simon er til daglig ansat i Hadsten Kultur- & Idrætscenter og i Hadsten Håndbold i to deltidsstillinger. Siden han var 14 år, har han været frivillig træner, leder, bestyrelsesmedlem og aktør i idrætslivet i og omkring Hadsten.

Først i ØHG/Høst IF, senere i HSK Fodbold og i dag er han godt nok ansat i Hadsten Håndbold, men bruger de fleste af hans vågne timer på klubben, med mange interessetimer til følge. Han er arrangør af Familiemessen i Hadsten, Comedy Night og for nylig arrangerede han et foredrag med Daniel Rye der trak 550 gæster. Det er blot nogle få af de ting han beskæftiger sig med i sit nuværende virke, der kunne også nævnes Børneløbet i Hadsten midtby, medlem af styregruppen bag Stafet For Livet i Hadsten, foredrag med Mads Hansen og Thomas Grønnemark, del af arrangørgruppen bag Hadsten Bierfest og meget mere. ”Jeg er vel ret beset en iværksætter der mangler modet til at gå hele vejen selv indenfor eventbranchen.

Men nu har jeg fået et job, hvor jeg kan få lov at være ”iværksætter” i jobbet. Jeg har en enorm frihed og tillid fra bestyrelsen i klubben til at prøve nogle ting af. Så kan jeg glæde mig over at jeg med overskuddet fra de forskellige ting, kan være med til at udvikle håndbolden i Hadsten og omegn for børn, unge og voksne”, fortæller Simon. I efteråret 2019 søgte Simon også midler til at opstarte et Lykkeliga hold med base i Favrskov. Her fik han 75.000 kr. fra Favrskov Kommunes §18 midler til et 3-årigt projekt heromkring. ”Jeg brænder for at vi skal kunne rumme alle i vores klub i

Hadsten Håndbold og netop LykkeLiga er så fantastisk et initiativ, at det måtte vi da bare have. Lige nu har vi nok haft 20 forskellige børn med udviklingshandicap til vores træninger, og målet er mellem 60-75 skal have været aktiveret i projektet hen over 3 år”, forklarer Simon.

Foreningslivet er vores guld Generelt brænder Simon meget for foreningslivet i Favrskov, via hans mange år i og omkring det selv. ”Jeg elsker foreningslivet, fordi det er båret af lyst, energi og frivillighed. Ingen får noget for det de gør rundt omkring på baner, i haller eller i bestyrelseslokalet – de gør det af ren lyst til at gøre en forskel for andre mennesker.

Meget smukkere bliver det jo ikke. I mine øjne er foreningslivet vores guld og noget vi ikke kan værdsætte nok”, mener Simon.
Simon mener dog ikke vi tager ordentligt vare på foreningslivet generelt i Danmark, men heller ikke i Favrskov Kommune. ”Jeg oplever ofte at mange frivillige i foreningerne, løber hovedet mod muren, når de skal navigere rundt i bureaukrati, som ofte virker uigennemtænkt. Regler og love, som er lavet for at ramme de få, men rammer alle. Vi skal huske på det faktum at være frivillig også handler om frihed. Når man er frivillig, er man ikke bundet så meget af en chef eller koncerns bestemmelser, man har et større manøvrerum.

Men vi er ved at udvande det sjove ved at være frivillig, fordi man løber panden mod muren for ofte” nævner Simon, før han dog også roser visse initiativer i Favrskov. ”Cecilie og Frivilligcenter Favrskov er en gave til foreningslivet. Det har været med til at sætte endnu mere fokus på det at være frivillig i en forening, at blive en del af et fællesskab.

Men vi skal turde at ville det endnu mere, fordi det har en masse afledte effekter også, som jeg slet ikke tror vores byrådspolitikere tænker over. Igennem foreningslivet, får vi folk tættere på fællesskaber, på rutiner, på forpligtelser som i sidste ende kan munde ud i at arbejdsløse, finder arbejde. Sundheden kan blive bedre, fordi foreningslivet er noget specielt, hvad end man er aktiv udøver eller frivillig. Blot 2 eksempler ud af mange, afledte effekter vores foreningsliv har for vores borgere”, forklarer han.

Erhvervslivet og iværksætteri skal på dagsordenen igen I 2019 lå Favrskov nummer 17 på Dansk Industris rangliste over erhvervsklima i landets kommuner, mens man i Favrskov lå markant under landsgennemsnittet af antallet af nye virksomheder pr. borger. Det er et fokusområde som Simon vil arbejde med fremover at få på dagsordenen i Favrskov.

”Vi skal have et langt større fokus på vores erhvervsklima generelt i Danmark. Det er dem der skaber arbejdspladser, vækst og velstand til samfundet, som gør at vi har råd til vores velfærd. Jeg synes fokus er blevet alt for meget på at udskamme dem der tjener penge, fremfor at rose dem for deres initiativ og handlekraft, der skaber arbejdspladser til vores borgere. I Favrskov må det være en ambition at vi skal ligge nummer 1 en dag på den liste”, mener Simon.

Han brænder specielt for iværksættere og håber Favrskov igen kan komme i betragtning til Årets Iværksætterkommune som man vandt i 2012. ”Vi skal have genskabt de rigtig gode forhold vi havde dengang. Vi formåede at have rigtig mange iværksættere der udsprang fra Favrskov. Endda på bagkanten af en finanskrise, som ramte hele landet meget, formåede vi at være de bedste til at fremme lysten til iværksætteri. Det skal vi tilbage til. Det virker ikke som om der er politisk vilje til at støtte ordentligt op omkring det Favrskov Erhvervsråd laver og gerne vil lave mere af, er min fornemmelse. I øvrigt prekært nok, når vores borgmester har siddet i bestyrelsen, altså indtil nu i hvert fald”, udtaler Simon.

Han mener alle forudsætningerne er til at Favrskov kan være en vækstmotor for Østjylland, både indenfor erhvervslivet generelt, men også mere fokuseret imod iværksætteri. ”Vi ligger op ad Danmarks næststørste vækstmotor, vi ligger op ad E45, tæt på havne og lufthavne. Vi har masser af ting der taler til fordel for at etablere sig i netop Favrskov. Men det kræver også en vision og en strategi, som skal komme efter politisk vilje, hvor det skal prioriteres”, udtaler Simon.

Andre områder Simon vil fokusere på er børn og skole, samt en realistisk klimapolitik hvor han synes dommedagsprofetierne får for let spil. ”Jeg synes der mangler realisme i tingene. Vi glemmer måske hvad fossile brændsler faktisk har gjort af godt for menneskeheden. Over de sidste 25 år har det eksempelvis løftet 1,25 milliarder mennesker ud af fattigdom, sikret dem rent drikkevand og langt bedre kloakering. Flere lære at skrive og læse og langt flere får en uddannelse, ligesom flere piger/kvinder har fået langt bedre vilkår i verdenen. Hvis vi fjerne fossile brændsler i morgen, uden at have en erstatning, sender vi de mennesker tilbage i ekstrem fattigdom og det er jo næppe nogens hensigt

. Og her mener jeg at alt for få, faktisk får fortalt, hvad godt vi har fået skabt ud af fossile brændsler. Men vi er jo alle enige om at vi skal sikre vores planets fremtid. Jeg appellerer blot til at vi lige slår koldt vand i blodet først”, slutter Simon af.

Fakta om Simon: – Bor alene i ejerlejlighed i Hadsten – Født og opvokset i Hadbjerg, hvor han gik i folkeskole til og med 9. klasse – 10. klasse blev taget på Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole – Gik på Randers Håndbold College i kombination med HHX uddannelse – Uddannet Serviceøkonom med speciale i Sport & Event Management – Bachelor i Marketing fra Staffordshire University (i deres lokaler i Barcelona) – Uddannet UEFA licens fodboldtræner
– Tidligere været ansat hos SuperBest Hadsten, Coop Danmark, GLS og Randers HK før han startede i HKIC og Hadsten Håndbold – Spiller selv både fodbold, håndbold og dyrker crossfit i sin fritid

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Loading...