|

indbrud i Østjylland

Østjyllands Politi oplyser

Flere borgere i Østjylland har haft ubudne gæster over påsken, end de havde sidste år. I dagene skærtorsdag til 2. påskedag har borgerne i år anmeldt 57 indbrud i private hjem, hvilket er 11 indbrud mere end året før. Heraf dækker de fem af indbrudene blandt andet over tyveri fra private hjem, der fra i år bliver kategoriseret som indbrud i politiets systemer.

– Jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkedes at bringe antallet af påskeindbrud ned. Vi oplever generelt, at antallet af indbrud falder, men at der er nogle perioder, som kan betegnes som højsæson. I løbet af påsken har vi haft en målrettet indsats, hvor vi har patruljeret i de områder, som er særligt ramt af indbrud. Det har givet et par anholdelser og kan have bidraget til, at vi holder tallene på nogenlunde samme niveau som sidste år. Men jeg havde gerne set, at vi havde bragt tallene ned, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

Det er særligt i Aarhus og Randers, at tyvene har huseret. Her er der anmeldt henholdsvis 38 og 15 indbrud i påskedagene.

– Påskeindbrudene er i høj grad et ‘storby’-fænomen, da de særligt centrerer sig om Randers og Aarhus. Derudover kan vi se, at det især er villakvartererne, der har været ramt, og at det er flere huse i samme kvarter. Derfor giver det også rigtig god mening, at man allierer sig med naboerne, når man skal ud, så der altid er øjne og ører på vejen. Så vi anbefaler, at man får tilmeldt sig nabohjælp, hvis man ikke allerede har gjort det, siger Gert Bisgaard.

Overordnet set er indbrudtallene dalende. Ser man på en gennemsnitsuge, blev der sidste år begået ca. 58 indbrud om ugen i hele Østjyllands politikreds. Året før var tallet ca. 65 indbrud, og fem år tidligere ca. 82 indbrud. Det er et fald på knap 30 pct. i løbet af fem år.

Er din husstand ikke allerede tilmeldt nabohjælp, kan du gøre det her.

 

_______________________________________________________________________________________________

Østjyllands Politikreds er en af 12 politikredse i Danmark og dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø kommuner.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld ved Hadsten

Færdselsuheld ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Farlig medicin stjålet fra ambulance

Farlig medicin stjålet fra ambulance

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
PÅ AFHOLDSHOTELLET

PÅ AFHOLDSHOTELLET

Hadsten tages under kyndig og kærlig behandling af en handelsrejsende, en børstenbinder...og Kurt Villy ... læs mere
Detailhandlere: I skal yde bedre service!

Detailhandlere: I skal yde bedre service!

Hverken butikscentre eller strøggader har det godt her i kommunen. Værst ser det ud i Hammel og i Hadsten. I Hinnerup går det (endnu) lidt bedre. Både i Hammel og i Hadsten har butikscentrene stået som tomme ’spøgelsescentre’ lige siden ... læs mere
Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling 2018

Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling 2018

Omkring 300 frivillige indsamlere opnåede et rigtigt flot resultat i Favrskov søndag den 8. april. I hele kommunen blev der i alt samlet kr. 317.300 ind til kampen mod kræften, hvilket er et marginalt bedre resultat i forhold til sidste ... læs mere
VOLDUMDRENG I KRIG

VOLDUMDRENG I KRIG

Et af de mere kendte billeder fra 9. april 1940 har relation til Clausholm ved Voldum ... læs mere
Aldrig mere ”En 9 april”

Aldrig mere ”En 9 april”

Af Herluf Nydam Jensen ... læs mere
Verdenskrigen set i børnehøjde.

Verdenskrigen set i børnehøjde.

Af arkitekt Ove Rosenkvist, Hadsten ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Manglende dansk allergenmærkning på Pringles ... læs mere
Spirituskørsel i Hadsten

Spirituskørsel i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

På søndag går danskerne på gaden for en god sag ... læs mere
Loading...