|

Johnny Cash udstilling på Memphis Mansion i Randers.

Da PingvinNyts udsendte medarbejder til formiddag besøgte Henrik Knudsen på Memphis Mansion i Randers, spurgte denne om jeg kendte nogen større Johnny Cash fan end Alex Damsted, fordi det gjorde han ikke. Til det kunne jeg kun svare, at den person havde jeg heller aldrig mødt.

June – Johnny og Alex

 

På vej hjem fra Randers kom jeg til at tænke på de mange gange, jeg havde været til pressemøde til SCC Country Festivallen i Silkeborg for lokalradioen i Hadsten sammen med Alex Damsted. Ved flere lejligheder hørte jeg nogle af de andre i flokken, inden vi blev lukket ind, tale om Alex. Han var fuldstændig Johnny Cash tosset, sagde de. Det var der nok ingen grund til at protestere imod.

Efter Alex Damsteds bortgang sidste år, stod hans efterladte med en kæmpe pladesamling. I over 35år samlede Alex på Johnny Cash plader, og alt hvad der fulgte med som første prioritet. Allerede da Alex var levende, havde Henrik Knudsen forsøgt at overtage Johnny Cash samlingen, men Alex ville ikke sælge.

For nogle måneder siden blev Henrik enig med de efterladte arvinge om at overtage samlingen.

I denne måned Juli har Memphis Mansion en Johnny Cash udstilling, hvor nogle af pladerne og nogle effekter fra samlingen kan ses sammen med nogle af Henriks egne ting.

Johnny Cash og June Carter Cash og Alex

Da Johnny Cash den 23. juni 1994 skulle optræde på Midtfyns Festivalen i Ringe, henvendte Alex sig til festtival ledelsen for at møde Johnny Cash. Det fik han blankt afslag på. Derpå skrev Alex et brev til Johnny Cash Management i USA. Svar brevet befinder sig i en glasmontre på Memphis Mansion udstillingen, sammen med et billede af Alex, Johnny Cash og June Carter Cash. Et billede taget af Henrik Knudsen, der sammen med Stig Ulrichsen også var back-stage.

Derudover nåede Alex at møde Johnny Cash på Wembley Arena London. The Highwaymen var en konstelation af Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristoffersen og Willie Nelson. De eksisterede som gruppe i tiden 1985 til 2002. De gav koncert i Valby Hallen den 2. april 1992, hvor Alex var blandt publikum.

Først i halvfemserne var Alex og undertegnede studieværter på Radio Randers, som lå i en baggård på Adelgade. Alex lavede selvfølgelig også country udsendelse på denne radio. I forbindelse med country udsendelserne havde han haft flere besøg af en engelsk country sanger Jimmy Dobro bosiddende i Hamburg, hvor denne havde sin egen gruppe. Det kom til flaske sig helt perfekt, da Jimmy Dobro skulle være opvarmning til The Highwaymen koncerten i Hamburg nogle dage efter koncerten i Valby.

Alex Damstedt

Klokken 09 på koncert dagen ringede vi på hos manageren for Jimmy Dobro. Herefter gik det slag i salg. Vi kom back-stage. På et tidspunkt havde vi fundet ned på scenen. Her stod alle guitarerne stillet op. Alex var hurtig og tog Waylons guitar op på knæet. Jeg tog et billede.- se herover

Alex fik guitaren på plads. Interessant kunne selvfølgelig også være et billede med Willies guitar ”Trigger”. I det samme, som Alex ville tage dette klenodie i hånden gik en dør op. Lydchefen og dennes stab gjorde deres entre på scenen. Alex spurgte denne, om vi måtte tage et billede med ”Trigger” i hænderne? Lydchefen svarede, at hvis vi så meget som rørte en af guitarene, så skulle han personligt sørge for, at vi blev smidt vandret ud af hallen!

Foreløbig er der kun Johnny Cash udstilling i Juli måned. Ind til videre er Henrik Knudsen tilfreds med besøgs tallet. Han har ”igen” vilde planer, nemlig med at opføre en kopi af det originale SUN studie i Memphis i forbindelse med sit kommende 30 års jubilæum med ELVIS. Her vil SUN kunstnerene så blive repræcenteret. Heriblandt Johnny Cash.

I denne måned juli og i den efterfølgende august måned har Henrik rundvisning hver dag klokken 12. Det er kun på ELVIS delen der er rundvisning.

God fornøjelse

Rudi Daugsch

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



Byens VVS køber alle billetter til PokalBRAG!

Byens VVS køber alle billetter til PokalBRAG!

D. 22/8 åbnes dørene op i vestjyskBANK Arena i Hadsten til Santander Cup 1/8-finale, når Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer tager imod de forsvarende pokalmestre fra Team Esbjerg ... læs mere
HSK slår Manchester City

HSK slår Manchester City

af formand for fodbolden i HSK Gert Jensen ... læs mere
3 indbrud i Favrskov

3 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Brand i Hinnerup

Brand i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
PingvinNyt holder kun delvist ferielukket - vi skal nemlig på badeferie på sydpolen, hvortil internetforbindelsen er perfekt

PingvinNyt holder kun delvist ferielukket – vi skal nemlig på badeferie på sydpolen, hvortil internetforbindelsen er perfekt

Hadsten-Pingvinnyt bliver dog løbende opdateret døgnet rundt som sædvanligt - måske i et lidt langsommere tempo. Men send til os, som du plejer, så tager vi os af det ... læs mere
Friluftsskak 2018

Friluftsskak 2018

Lige siden Lilleåmarkedet for mere end 25 år siden startede har Hadsten Skakklub været en trofast deltager ... læs mere
Ønsketænkning

Ønsketænkning

Svært at ønske sig noget bedre - --- og dog er det bedre at få det opstillet i egen have ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjylllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld på Motorvejen ved Hinnerup

Færdselsuheld på Motorvejen ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Masser af nybyggeri Favrskov

Masser af nybyggeri Favrskov

Blandt andet nybyggerkvarteret Flegebakken i Hadsten er populært ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklareret indhold af hasselnødder i Vienetta Chocolate is ... læs mere
Loading...