|

Jubilæumskoncert med sangforeningen

Hadsten Sangforening havde inviteret til gratis jubilæumskoncert.

Hadsten Sangforening havde en velbesøgt jubilæumskoncert i Sløjfen lørdag eftermiddag.

 

Foto:    Rudi Daugsch

 

Lilleåsalen var fyldt til sidste plads, da Hadsten Sangforening havde 125 års jubilæumskoncert lørdag eftermiddag i Sløjfen.

Publikum fik, hvad de gik efter. Et overflødighedshorn af glade toner sunget med præcision. De 39 sangere bliver ledet af Vibeke Møllgaard Hansen, der styrer dem med en venlig, men bestemt hånd.

Repertoiret var bredt sammensat af nogle af sangforeningens højdepunkter.

Den første sang var I østen stiger solen op. Dramaet ”Elverskud” skrevNiels W. Gade i 1854, 40 år før Hadsten Sangforening blev grundlagt 14.oktober 1894.Fra begyndelsen af korets historie har denne sang, så vidt vides, stået på korets program som et ønsket og værdsat nummer.

Hadsten Sangforenings formand Finn N. Hansen på talerstolen

 

Ny lyd og bassang

Der var sat et professionelt lydanlæg op. Det gav sangene stor dybde og fylde til publikums store tilfredshed.Efter ”Elverskud” fulgte der tre musicalsange inden dagens gæst gjorde in entre.

Sangkoret har en ven, bassanger Ove Mynderup, der har givet koret lektioner i sang. Når nu foreningen har eget nyrenoveret sangerhus, 39 flotte fyre i jakkesæt og en dygtig kvindelig dirigent, hvad giver et kor så sig selv i gave.

Bassanger Ove Mynderup

 

Man ringer til en ven!

Ove Mynderup, der var sponseret af EDC mæglerne i Hadsten-Hinnerup, gjorde sin entre som Pavarotti mens han sang O sole mio.

Derefter sluttede han sig sammen med sangforeningen til en række kendte sange fra Old man river over Jerusalem til Mozarts Das klinget so Herlich, der samtidig blev benyttet, da sangerne syngende forlod scenen for at lede publikum ind i Sløjfens café, hvor der var gratis jubilæumsbobler til alle.

Let musik, anekdoter og russisk antræk

Efter pausen havde sangforeningen valgt fire sange af korets lyse og lette numre.Med Når lygterne tændes, Papirklip, Side by Side og When the Saints.

Konferencier Ove Rosenkvist fortalte løst og fast om sangene.

 

Konferencier Ove Rosenkvist bandt numrene sammen med oplysninger om komponist og forfatter, men også små anekdoter om numrene. Som da bassen Ove Mynderup igen sluttede sig til koret i et russisk antræk. Her fløjtede konferencien første linie af sangen Moskvanætter, der er pausesignal i Radio Moskva.Næste sang Kalinka, blev også opført med russisk tøj og noget der lignede en tevarmer på hovedet.

Koncerten sluttede med I skovens dybe stille ro og den livsbekræftende sang: En dejlig Dag, inden bas og kor igen forlod scenen til Mozarts sang, Det klinger så herligt.

En fin koncert, der blev kvitteret med stående bifald af publikum.

 

Jubilæumsfest

Om aftenen mødtes sangerne med fruer til fest i sangens hus over en tre retters menu. Der var flere muntre sang og musikindslag under festen.

Julekoncert

Næste gang man kan høre Hadsten Sangforening er ved årets julekoncert i den nyrestaurerede Sct. Pauls Kirke mandag 2. december 19.30. Her  medvirker Hadsten blandede Kor og organist Steen Hansen, og så er sangforeningens jubilæumsfest slut.

 

,

.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

SOMMERTID ER FORBI. URET & HAVEMØBLER ER STILLET TILBAGE – BRUG DIN VILJESTYRKE TIL VandringMedForandring - og hold fast i at komme ud hver dag

SOMMERTID ER FORBI. URET & HAVEMØBLER ER STILLET TILBAGE – BRUG DIN VILJESTYRKE TIL VandringMedForandring – og hold fast i at komme ud hver dag

Af økonomi- & erhvervscoach, certificeret arbejdslystkonsulent Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRE SAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRE SAGEN

Ældre Sagen i Hadsten inviterer til et spændende foredrag ... læs mere
Sundhedscafè den 13. november kl. 19 – 21 om Sclerose

Sundhedscafè den 13. november kl. 19 – 21 om Sclerose

Favrskov Sundhedscenter, Hovvej 76, 8370 Hadsten ... læs mere
NAVNENYT:

NAVNENYT:

Alternativt regionsrådsmedlem skifter job ... læs mere
Til alle patientforeninger, interesseorganisationer, og sociale fællesskaber med mere i Favrskov Kommune.

Til alle patientforeninger, interesseorganisationer, og sociale fællesskaber med mere i Favrskov Kommune.

Lørdag 14. marts 2020 kl. 10-15 i Sundhedshuset, Østergade 3, 8370 Hadsten ... læs mere
100 år er ingen alder - for en kirke

100 år er ingen alder – for en kirke

Af Formand for Hadsten Menighedsrådet Annette Obelitz ... læs mere
”Do you speak Polish”?

”Do you speak Polish”?

Et historisk underskud i Nordens største bank i 3. kvartal 2019 på over 3 mia. kr. betyder, at banken vil flytte næsten 6.000 arbejdspladser til Polen ... læs mere
Enhedslisten i Favrskov er chokeret over at genåbningen af Laurbjerg Station er sat i bero

Enhedslisten i Favrskov er chokeret over at genåbningen af Laurbjerg Station er sat i bero

Der kommer alligevel ikke noget trinbræt i Laurbjerg foreløbig. Enhedslistens trafikordfører kæmpede forgæves for at holde fast i genåbningen, men han kunne ikke vinde opbakning. Men Enhedslisten fortsætter kampen for at få trinbrættet genåbnet ... læs mere
Seminar om strategi for Fritids- og Idrætsområdet

Seminar om strategi for Fritids- og Idrætsområdet

Af tjoh Favrskov Kommune arbejder på en ny strategi for Fritids- og Idrætsområdet, og vi har brug for din hjælp! ... læs mere
Endnu en brandstation indviet i Favrskov Kommune

Endnu en brandstation indviet i Favrskov Kommune

Modelbane Europa har indviet ny brandstation på det store tyske anlæg. Herfra vil brandbiler i fuld udrykning køre ud og slukke ildebrand ... læs mere
Besøgrekord ved FamilieMessen 2019 i Hadsten

Besøgrekord ved FamilieMessen 2019 i Hadsten

Søndag d. 27/10 blev den årlige FamilieMesse i Hadsten afholdt af de 3 foreninger i det gamle HSK. 70 udstillere stod klar kl. 10:00 i vestjyskBANK Arena, foyeren, på 1. sal og med Mini-Bazar i Hal 2 ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE:

PRESSEMEDDELELSE:

Nyt erhvervsforum skal være med til at synliggøre og udvikle Favrskov til gavn for nuværende og eventuelle nye virksomheder ... læs mere
Loading...