|

Jubilæumskoncert med sangforeningen

Hadsten Sangforening havde inviteret til gratis jubilæumskoncert.

Hadsten Sangforening havde en velbesøgt jubilæumskoncert i Sløjfen lørdag eftermiddag.

 

Foto:    Rudi Daugsch

 

Lilleåsalen var fyldt til sidste plads, da Hadsten Sangforening havde 125 års jubilæumskoncert lørdag eftermiddag i Sløjfen.

Publikum fik, hvad de gik efter. Et overflødighedshorn af glade toner sunget med præcision. De 39 sangere bliver ledet af Vibeke Møllgaard Hansen, der styrer dem med en venlig, men bestemt hånd.

Repertoiret var bredt sammensat af nogle af sangforeningens højdepunkter.

Den første sang var I østen stiger solen op. Dramaet ”Elverskud” skrevNiels W. Gade i 1854, 40 år før Hadsten Sangforening blev grundlagt 14.oktober 1894.Fra begyndelsen af korets historie har denne sang, så vidt vides, stået på korets program som et ønsket og værdsat nummer.

Hadsten Sangforenings formand Finn N. Hansen på talerstolen

 

Ny lyd og bassang

Der var sat et professionelt lydanlæg op. Det gav sangene stor dybde og fylde til publikums store tilfredshed.Efter ”Elverskud” fulgte der tre musicalsange inden dagens gæst gjorde in entre.

Sangkoret har en ven, bassanger Ove Mynderup, der har givet koret lektioner i sang. Når nu foreningen har eget nyrenoveret sangerhus, 39 flotte fyre i jakkesæt og en dygtig kvindelig dirigent, hvad giver et kor så sig selv i gave.

Bassanger Ove Mynderup

 

Man ringer til en ven!

Ove Mynderup, der var sponseret af EDC mæglerne i Hadsten-Hinnerup, gjorde sin entre som Pavarotti mens han sang O sole mio.

Derefter sluttede han sig sammen med sangforeningen til en række kendte sange fra Old man river over Jerusalem til Mozarts Das klinget so Herlich, der samtidig blev benyttet, da sangerne syngende forlod scenen for at lede publikum ind i Sløjfens café, hvor der var gratis jubilæumsbobler til alle.

Let musik, anekdoter og russisk antræk

Efter pausen havde sangforeningen valgt fire sange af korets lyse og lette numre.Med Når lygterne tændes, Papirklip, Side by Side og When the Saints.

Konferencier Ove Rosenkvist fortalte løst og fast om sangene.

 

Konferencier Ove Rosenkvist bandt numrene sammen med oplysninger om komponist og forfatter, men også små anekdoter om numrene. Som da bassen Ove Mynderup igen sluttede sig til koret i et russisk antræk. Her fløjtede konferencien første linie af sangen Moskvanætter, der er pausesignal i Radio Moskva.Næste sang Kalinka, blev også opført med russisk tøj og noget der lignede en tevarmer på hovedet.

Koncerten sluttede med I skovens dybe stille ro og den livsbekræftende sang: En dejlig Dag, inden bas og kor igen forlod scenen til Mozarts sang, Det klinger så herligt.

En fin koncert, der blev kvitteret med stående bifald af publikum.

 

Jubilæumsfest

Om aftenen mødtes sangerne med fruer til fest i sangens hus over en tre retters menu. Der var flere muntre sang og musikindslag under festen.

Julekoncert

Næste gang man kan høre Hadsten Sangforening er ved årets julekoncert i den nyrestaurerede Sct. Pauls Kirke mandag 2. december 19.30. Her  medvirker Hadsten blandede Kor og organist Steen Hansen, og så er sangforeningens jubilæumsfest slut.

 

,

.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Loading...