|

JULENS FRISTELSER

-Er det pinligt at slå en prut, spørges der den 10. december. Bør man give sit telefonnummer til tykke piger? En diætist medvirker i dagens afsnit, så læs bare videre…

Kurt Villy Svendsen har fået for mange juleøl igen…

JULENS FRISTELSER

Findes der noget skønnere, end når sagkundskaben fortæller én, at man er – om end ikke normal – så dog ganske sund og velfungerende?

Når det tilmed sker i julen, hvor smagsløgene og fordøjelsessystemet yder den prægtige julemad mest mulig fyldest, kan det ikke undgå at stimulere gammelnissesindet.

Jeg læste engang i mit dagblad en mavestimulerende artikel – udgået fra selveste Ritzaus Bureau, hvilket garanterer sandhedsværdi, lødighed og journalistisk saglighed.

”Vi skal blive bedre til at slippe en vind” proklamerede overskriften, og de manende ord blev suppleret af Mette Borre, der er klinisk diætist og ekspert i irritabel tyktarm.

”Det er pinligt at slå en prut, men det bør vi danskere blive bedre til”, fortsatte hun fornøjet – man fristes til at sige fordøjet. Borre rimer tilmed på porre, hvilket i sig selv er luftforstærkende.

Gårsdagens opvarmede brunkål gjorde det bestemt ikke sværere at overholde diætistens gode råd, som afsluttes således: ”For de 80-90 procent af os, der ikke har irritabel tyktarm, er det nogle rigtig gode luftarter at få dannet og sluppet”.

Min gamle ven, Lars Madsen i Voldum, plejede at sige, at han kunne blive ganske harmdirrende, når han blev præsenteret for noget ophidsende og uventet. Nu er Madsen desværre død, så jeg må sætte mig i ensomhed og nøjes med at være tarmdirrende.

Det minder mig om en julesortering på Hadsten Posthus tilbage i tiden, hvor det sene aftenarbejde skred frem, medens julesneen dalede ned og lagde sig over den gamle stationsby. Pludselig bredte der sig en ganske speciel aroma i pakrummet.

-Er det dig, der har slået en prut, Lise, råbte jeg til den medhjælpende postarbejder.

Medens hendes rappe hænder ufortrødent fortsatte arbejdet med at lempe de tusindvis af julekort ind i reolsystemet, kiggede hun på mig med et skælmsk blik og svarede:
-Ja, KV. Det er mig. Men det var ikke kun én… 

Jo, hun var mig venligt stemt, den postarbejder, og dygtig var hun tilligemed. Derfor var jeg heller aldrig karrig med ros og venlige ord. Lidt kraftig var hun imidlertid, og naturligvis endte det med, at hun efter en uges julesortering prøvede at komme i lag med kontorpakmesteren.

Den 23. december om aftenen drak vi en kop kaffe sammen og nød et glas portvin til, og da det blev tid til opbrud, sagde jeg til hende: -Her er et telefonnummer, hvis du gerne vil se mig igen…

Med blussende kinder stønnede hun: -Det plejer ellers ikke at være manden, der giver sit telefonnummer væk…

-Det er heller ikke mit nummer, svarede jeg: -Det er til vægtvogterne…

Dagens fornemme serie julekort er endnu tre eksempler på Henrik Larsens fantastiske pen. Kunstneren H. Larsen fra Lolland og hans Gammelnisser holder jeg meget af.

Jeg håber,  læserne også nyder dem…

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VITAMIN BOOST uge 8

VITAMIN BOOST uge 8

af Erhvervschef Bente Nørgaard, Favrskov Kommune ... læs mere
Bobilen skulle altid holde over en rist!

Bobilen skulle altid holde over en rist!

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Af Journalist - Julie Trolle Boding BOLIUS ... læs mere
Muligheder for kviktest i uge 8

Muligheder for kviktest i uge 8

Bliv testet for corona uden tidsbestilling. Du bliver podet i næsen, og efter ca. en halv time bliver du ringet op, hvis testen er positiv for COVID-19 ... læs mere
Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Baglandet skal med, fremtidens fællesskaber skal diskuteres og de trafikale udfordringer kortlægges ... læs mere
Hadstens diplomat er gået bort

Hadstens diplomat er gået bort

En af Hadstens store erhvervsledere direktør Hans Gadeberg, er død kort tid før han blev 93 år ... læs mere
Kirken nytænker struktur

Kirken nytænker struktur

Af Erik Berthelsen, Thorsø ... læs mere
Hash i Hinnerup

Hash i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Region Midtjylland opretter i starten af marts et fast vaccinationssted i Hammel Idrætscenter, der skal fungere, indtil vaccinationerne er gennemført ... læs mere
Loading...