|

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med Dansk Folkeparti. Efter alt at dømme ender opgraderingen af rute 26 (Viborg-Aarhus), som fik tilført […]

Birgit Liin

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med Dansk Folkeparti. Efter alt at dømme ender opgraderingen af rute 26 (Viborg-Aarhus), som fik tilført en milliard kroner i denne aftale, netop i den omtalte syltekrukke og må vente mindst 4 år, før den igen ser dagens lys. Det er jo skidt for Favrskov.

Men I behøver ikke at være bekymrede for trinbrættet i Laurbjerg. Det kører på skinner. Projektet nåede at komme på finansloven inden regeringsskiftet, og det betyder, at samfulde 15 mio. kr. til stationsanlægget er frigivet og kan ødsles væk af Banedanmark til småting som perroner, hegn, rejsekortstandere og højttalere. Banedanmark er allerede i fuldt sving med arbejdet – så meget som man nu kan forvente af en statslig myndighed, der ikke har hurtighed som sit varemærke. Konkret sammenkobler man en sporsænkning under Hammelvej med selve stationsarbejdet. Planerne om at genere byens indbyggere, handlende og de gennemkørende bilister ved at holde Hammelvej i Laurbjerg lukket i halve og hele år for at kunne hæve broen er derfor nu også er lagt i graven.

Det er storsindet, at ’Sat på spidsen’ erkender at have taget så grueligt fejl ved have kaldt trinbrættet et
fatamorgana. Det er aldrig rart at måtte trække i land. I må på redaktionen trøste jer med, at I ikke lovede at æde en gammel hat, hvis trinbrættet blev til noget. Jeg har nemlig hørt, at gamle hatte er lidt seje i det.

Man skal dog bemærke, at et skilt, hvorpå der skal stå “Laurbjerg”, ikke er med i den statslige bevilling, og uden et Laurbjerg-skilt kan lokomotivføreren godt blive i tvivl om, hvor han skal standse. Måske får I så alligevel ret i, at toget ikke standser i Laurbjerg, selv om der er en station at standse ved. Jeg tror nu, at kommunen forbarmer sig og sponsorerer et skilt – og ellers har jeg nogle gamle brædder, som man snildt kan male bynavnet på.

Banedanmark fortalte på borgermødet den 24. juni, at anlægsarbejdet er færdigt i sommeren 2021, og at stationen tages i brug i december 2021 i forbindelse med køreplansskiftet. Jeg skal sørge for, at ‘Sat på spidsen’ får en invitation til indvielsen, som selvfølgelig vil blive fejret med pomp og pragt.

De bedste sommerhilsner

Birgit Liin
Trinbrætsaktivist og medlem af Favrskov Byråd for Venstre

Kommentar fra klummeredaktøren:
”Det glæder mig på Laurbjergs vegne, at jeg (måske) har taget så grueligt fejl. Jeg vil nu se trinbrættet, før jeg tør tro på, at det rent faktisk bliver en realitet. Ved indvielsen vil jeg så love at fortære en hat! Der bli’r en Napoleonshat…

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Det er sommer

Det er sommer

Ta `til sommersalg hos GADEBERG XL i Hadsten ... læs mere
Er du Fighter?

Er du Fighter?

Har du på et tidspunkt i dit liv hørt ordene "Du har kræft"? ... læs mere
UD I NATUREN (30)

UD I NATUREN (30)

Sommervarmen sætter sit præg mange steder DERUDE ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra Boligsiden.dk:

NYT fra Boligsiden.dk:

Boligsalget er for første gang i år lavere end sidste år ... læs mere
OK deler mange penge ud

OK deler mange penge ud

Mange penge til foreninger ... læs mere
Den rigtige beslutning

Den rigtige beslutning

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti - www.reneschneider.dk ... læs mere
Peermodul rykker nu ind på VIA University College Aarhus

Peermodul rykker nu ind på VIA University College Aarhus

Med et kompetencegivende peermodul på VIA har Favrskov Kommunes to peermedarbejdere nået en vigtig milepæl ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hans Gadeberg Plads under renovering

Hans Gadeberg Plads under renovering

Stor renovering af pladsen foran Sundhedshuset ... læs mere
Loading...