|

Kirken og Klimaet på Højskolen

Frank Iversen Formand Vissing Menighedsråd 4059 0280 Hoelvej2@live.dk

Jesper Theilgaard

Hadsten Storpastorat, der er en del af Folkekirken afvikler under Klimaugerne Favrskov 2020 to gratis foredrag på og i et samarbejde med Hadsten Højskole.
Klimaet er også på den kirkelige dagsorden. Dette initiativ er Hadsten Storpastorats første bidrag i klimakampen. Biskopperne i Danmark har på deres seneste bispemøde, der blev holdt primo januar, besluttet at Folkekirken skal være med, når resten af Danmark skal reducere udledningen af CO2 inden 2030.

  Simon Elsborg Nygaard

Hadsten Storpastorat ønsker med dette initiativ at høre nogle fagfolk om deres arbejde med klimaproblematikken. Som kirke er det nemlig vores opgave at skabe et rum for at tale om hvad bekymringerne, uenighederne og ansvaret for vores klima gør ved os som samfund og som mennesker. Det første foredrag afvikles den 31. marts. Under overskriften ”Psykologien og klimaet – en nøgle til bæredygtig livsstil” vil ph.d i bæredygtighedspsykologi, Simon Elsborg Nygaard fortælle om, hvordan han i sin forskning undersøger muligheden bæredygtig trivsel, altså hvordan man kan have en bæredygtig livsstil, der samtidig fremmer den enkeltes trivsel, eller i hvert fald ikke påvirker den negativt. Han undersøger hvordan psykologien kan bruges ind i arbejdet med bæredygtighed, fx i forhold til at skabe motivation, meningsfuldhed og adfærdsændringer.

Det andet foredrag er den 2. april, hvor tidligere vejrvært hos DR, Jesper Theilgaard med sit ”Klimaforedrag” tager fat på de mange myter, der er om klimaet, og de mange forskellige opfattelser af, hvad klimaændringer og global opvarmning er. Det gælder både den videnskabelige baggrund, konsekvenserne og de nødvendige tiltag for at imødegå konsekvenserne.

Med Jesper Theilgaards baggrund i at formidle vejret gennem mere end 40 år, ser han det nu som en væsentlig opgave at formidle viden om de klimaændringer, der er i gang i øjeblikket. For som han siger: ”Der skal handles nu, hvis ikke klimaændringerne skal skabe mere kaos i verden, end der allerede er”.
Begge foredrag starter kl. 19.00 og billetter kan afhentes på Kirkekontoret, Kirkevej 5, Hadsten fra den 2. marts.

Kontaktperson Hadsten Storpastorat:
Frank Iversen Formand Vissing Menighedsråd 4059 0280 Hoelvej2@live.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
På vej hjem fra månen?

På vej hjem fra månen?

De Radikales leder, Morten Østergaard, åbner for at udskyde deadline for en klimaaftale i lyset af corona-epidemien ... læs mere
Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Tandlæge Hanne Lillelund Olsen fortæller til PingvinNyt følgende ... læs mere
Færdselsuheld vedHammel

Færdselsuheld vedHammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

"Nedlukningen af Danmark" forlænges til 13. april ... læs mere
Brændende kærlighed til plejecentrene

Brændende kærlighed til plejecentrene

Louise og Jacob Jepsen afleverer de farvestrålende blomster på Tinghøj i Hammel. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Next slide ... læs mere
Vi savner en KRAMMER - gør du også?

Vi savner en KRAMMER – gør du også?

- så SPAR OP på en KRAMMER-KONTO ... læs mere
Loading...