|

Klimauger i Favrskov

– vi redder lidt af verden!

 

 Klimauger Favrskov 2020 for 4. gang!

 

 Vi bliver nød til at tage udfordringerne op!  

 Hvad kan vi gøre i Favrskov?

Vores klode, menneskeheden og naturen er faktisk truet af de klimaforandringer, som et umådeholdent forbrug har bidraget til. Flere nationer og samfund ønsker at bidrage til en bæredygtig omstilling. En ændring til gavn for vores børn og for vores børnebørn. Til gavn for den natur og de naturresurser som vi alle bruger og lever af. Så lad os gøre noget for at mindske risikoen og konsekvenserne for voldsomme klimaforandringer.

Med klimaugerne vil vi bidrage til en fælles forståelse. Det nytter og vi kan!   

Den enkelte borger i Favrskov skal kunne se sig selv i sammenhængen. Vi kan alle gøre noget, og vi kan, må og vil gøre mere for at det vil nytte.

Vi må også hjælpe politikerne i Favrskov og på Christiansborg til at gå foran. De skal indføre fælles tiltag, der kan rykke.

Det nytter faktisk. Vi er allerede kommet et lille stykke i Danmark, men der er fortsat et godt stykke vej til målet.

Men da vi har en af de største klimabelastninger pr. indbygger, betyder det også, at vi har et ansvar at gøre mere end andre.

Danmark har i Paris forpligtet sig til at holde den globale opvarmning på 1,5 eller højst 2 gr. set i forhold til 1990. Klimaloven fra 2019 fastholder, at vi skal nedbringe udledning af klimagasser med 70 % inden 2030 og at vi skal være klimaneutrale i 2050.

Hvordan?

Deltage i den inspirerende klimakorkoncert, der åbner Favrskov Klimauger. Følg med i de mange spændende foredrag, debatter og åbenthus-arrangementer, der er planlagt i klimaugerne, uge 13 og 14.

Hent program og plakat på bibliotekerne i Favrskov

Initiativgruppen for Klima Favrskov. 

——————————————————-

                  Faktaark om KlimaFavrskov:

 

Favrskov Klimauger støttes økonomisk af Favrskov kommune. Initiativgruppen for KlimaFavrskov koordinerer aktiviteterne og udarbejder program. Alle er velkomne til at deltage i initiativgruppen og til at bidrage med aktiviteter. De aktive kommer fra AOF, Bofællesskabet Overdrevet, Danmarks Naturfredningsforening, Den jydske Håndværkerskole, EEC-power, Elbilforeningen FDEL, Enhedslisten, Favrskov Forsyning, Favrskov Gymnasium, Gudenåkoret, Favrskov Kommune, Hadsten Blandede Kor, Hadsten Højskole, Hadsten Sangforening, Hadsten Storpastorat, Hadsten Varmeværk, Hinnerup Fjernvarme, Kreaktivkoret, Skafferiet, Socialdemokratiet i Favrskov, Solar Venti, Venstre i Favrskov, Vestas , , , samt mange andre aktører. De bidrager alle med arrangementerne i ugerne.

Ud over de arrangementer, der annonceres i programmet, gennemfører initiativgruppen også en række ekskursioner for skolebørn til såkaldte klima-hotspots finansieret af Skoleforvaltningen. Her kan de ældste elever opleve en stor vindmølle, se og lugte til et biogasanlæg og mærke på et solvarmeanlæg. Desuden kan de måle tørvelaget i en afvandet mose, der nu ønskes genetableret som vådområde. Fortsat dyrkning vil betyde af kulstoffet forsvinder og bidrager til CO2-belastningen.

Igen i år afholdes filmkonkurrence for skolebørn. Emnet er :Sådan ønsker vi at klimaet takles!. Der bliver fremvisning og prisuddeling i biografen i Hadsten. Sidste år var resultatet mange flotte film.

 

Program løbeseddel 2020 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Loading...