|

Klimauger i Favrskov

– vi redder lidt af verden!

 

 Klimauger Favrskov 2020 for 4. gang!

 

 Vi bliver nød til at tage udfordringerne op!  

 Hvad kan vi gøre i Favrskov?

Vores klode, menneskeheden og naturen er faktisk truet af de klimaforandringer, som et umådeholdent forbrug har bidraget til. Flere nationer og samfund ønsker at bidrage til en bæredygtig omstilling. En ændring til gavn for vores børn og for vores børnebørn. Til gavn for den natur og de naturresurser som vi alle bruger og lever af. Så lad os gøre noget for at mindske risikoen og konsekvenserne for voldsomme klimaforandringer.

Med klimaugerne vil vi bidrage til en fælles forståelse. Det nytter og vi kan!   

Den enkelte borger i Favrskov skal kunne se sig selv i sammenhængen. Vi kan alle gøre noget, og vi kan, må og vil gøre mere for at det vil nytte.

Vi må også hjælpe politikerne i Favrskov og på Christiansborg til at gå foran. De skal indføre fælles tiltag, der kan rykke.

Det nytter faktisk. Vi er allerede kommet et lille stykke i Danmark, men der er fortsat et godt stykke vej til målet.

Men da vi har en af de største klimabelastninger pr. indbygger, betyder det også, at vi har et ansvar at gøre mere end andre.

Danmark har i Paris forpligtet sig til at holde den globale opvarmning på 1,5 eller højst 2 gr. set i forhold til 1990. Klimaloven fra 2019 fastholder, at vi skal nedbringe udledning af klimagasser med 70 % inden 2030 og at vi skal være klimaneutrale i 2050.

Hvordan?

Deltage i den inspirerende klimakorkoncert, der åbner Favrskov Klimauger. Følg med i de mange spændende foredrag, debatter og åbenthus-arrangementer, der er planlagt i klimaugerne, uge 13 og 14.

Hent program og plakat på bibliotekerne i Favrskov

Initiativgruppen for Klima Favrskov. 

——————————————————-

                  Faktaark om KlimaFavrskov:

 

Favrskov Klimauger støttes økonomisk af Favrskov kommune. Initiativgruppen for KlimaFavrskov koordinerer aktiviteterne og udarbejder program. Alle er velkomne til at deltage i initiativgruppen og til at bidrage med aktiviteter. De aktive kommer fra AOF, Bofællesskabet Overdrevet, Danmarks Naturfredningsforening, Den jydske Håndværkerskole, EEC-power, Elbilforeningen FDEL, Enhedslisten, Favrskov Forsyning, Favrskov Gymnasium, Gudenåkoret, Favrskov Kommune, Hadsten Blandede Kor, Hadsten Højskole, Hadsten Sangforening, Hadsten Storpastorat, Hadsten Varmeværk, Hinnerup Fjernvarme, Kreaktivkoret, Skafferiet, Socialdemokratiet i Favrskov, Solar Venti, Venstre i Favrskov, Vestas , , , samt mange andre aktører. De bidrager alle med arrangementerne i ugerne.

Ud over de arrangementer, der annonceres i programmet, gennemfører initiativgruppen også en række ekskursioner for skolebørn til såkaldte klima-hotspots finansieret af Skoleforvaltningen. Her kan de ældste elever opleve en stor vindmølle, se og lugte til et biogasanlæg og mærke på et solvarmeanlæg. Desuden kan de måle tørvelaget i en afvandet mose, der nu ønskes genetableret som vådområde. Fortsat dyrkning vil betyde af kulstoffet forsvinder og bidrager til CO2-belastningen.

Igen i år afholdes filmkonkurrence for skolebørn. Emnet er :Sådan ønsker vi at klimaet takles!. Der bliver fremvisning og prisuddeling i biografen i Hadsten. Sidste år var resultatet mange flotte film.

 

Program løbeseddel 2020 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Å vil have fast ø-læge på Anholt

Å vil have fast ø-læge på Anholt

Af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland og Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland ... læs mere
Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner fra torsdag 28. maj 2020. Der opfordres til brug af tidsbestilling her på hjemmesiden, på borger.dk eller via telefon 89 64 10 10 ... læs mere
Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Den 1. juni tiltræder Jesper Kofoed Petersen stillingen som ny direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Jesper Kofoed Petersen kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH, og er derfor et velkendt ansigt på skolen ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Virksomhederne er meget tilfredse med Jobcenter Favrskovs virksomhedsservice ... læs mere
Søren Frandsen er blevet radikal.

Søren Frandsen er blevet radikal.

Socialistisk Folkepartis byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Søren Frandsen, har inden for kort tid haft to læserbreve i medierne om trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Loading...