|

Klubtilbud for 4.-6. kl. godt fra start på Hadsten-skoler

178 børn er nu indmeldt i fritidstilbud for 4.-6. klasse på skolerne i Hadsten.

 

– Det er sjovt, og man er sammen med sine venner. Der er aktiviteter, ture ud af huset og vi bruger skolen på en anden positiv måde. Og så er klubben rykket tættere på os.

Det er udsagn fra seks elever i 4., 5. og 6. klasse på Hadsten Skole. Tidligere lå klubben på Vinterslevvej, hvor eleverne mødtes efter skoletid. Nu er der etableret klubtilbud på Hadsten Skole og Bavnehøjskolen. På Østervangskolen har Klub Mega allerede eksisteret et par år.
 

Ligger i hjertet af skolen

På Hadsten Skole har der været brug for den største ombygning, hvor en del af det gamle bibliotek er omdannet til klub, fortæller Jakob Johanson, indskolingsleder på Hadsten Skole:
– Med en skydedør kan rummet få flere funktioner, og det kan være med til at skabe sammenhæng mellem skoletiden og klubtimerne. Vi kan mærke, at mange af eleverne nyder klubbens nærhed til skolen, og i store dele af klubtiden har de lige nu bare brug for at være. Det bliver til snak og samvær.

Endnu er væggene i klubben hvide, og eleverne mangler at sætte deres præg på stedet. Det er helt bevidst, da Jakob Johanson og det øvrige personale gerne vil have eleverne til at sætte deres fingeraftryk på stedet, så de også får ejerskab til det.

– Det er en proces, så det kommer. Vi er kommet godt fra start, også i samarbejdet med Ungdomsskolen, der byder ind med forskellige udflugter mandag og torsdag på tværs af alle tre fritidstilbud. Det giver nogle gode berøringsflader for eleverne, og de har flere aktiviteter at vælge imellem. Det, at vores klub ligger i hjertet af skolen, betyder, at vi har god mulighed for at understøtte vores tilbud af aktiviteter med brug af skolens faglokaler samt hallen. Jeg tror, at forældrene er begyndt at mærke styrken ved den lokale forankring af fritidstilbuddet, med plads til nærhed, trivsel og udvikling for deres børn, lyder det fra Jakob Johanson. 

Dato:20. september 2019

Senest opdateret:

20. september 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

annonce - et prima tilbud på australsk vin

annonce – et prima tilbud på australsk vin

Vinhandler Peter Aschelund har et godt tilbud til dig ... læs mere
Ny naturuddannelse for teenagere på vej i Favrskov

Ny naturuddannelse for teenagere på vej i Favrskov

16 Januar 2020 åbner Favrskov Kommune for tilmeldinger til det nye naturinitiativ Junior Ranger. Et initiativ, som skal gøre 20 11-13 årige klogere på naturen, dyrelivet og formidling af deres viden ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Viva Las Vegas

Viva Las Vegas

Årets vinterkabaret på Randers EgnsTeater tager denne gang fat på musikken fra en af de helt store figurer i amerikansk musikhistorie. Måske den største af dem alle. Det er nemlig sangskatten fra Elvis Presley, der er omdrejningspunktet for forestillingen ”Viva ... læs mere
GLÆDELIGT SKUDÅR..!

GLÆDELIGT SKUDÅR..!

Det nye år er et skudår. Damerne har lov til at fri. Det vidste såvel Carl Røgind som Alfred Schmidt. I dag er der sjove skudårskort på PingvinNyt ... læs mere
Lions Hinnerup giver sangbøger til Hinneruplund

Lions Hinnerup giver sangbøger til Hinneruplund

Lions Hinnerup havde hørt, at aktivitetsafdelingen på Hinneruplund Ældre- og Aktivitetscenter trængte til nye sangbøge ... læs mere
ALT ER VED DET GAMLE

ALT ER VED DET GAMLE

Tankevækkende nytårsklumme af Ole Juul ... læs mere
Sat på Spidsen er tilbage - glæd dig

Sat på Spidsen er tilbage – glæd dig

Eigil Jacobsen har holdt en velfortjent jule-og nytårsferie og kommer tilbage på tirsdag ... læs mere
Færdselsuheld i Søften

Færdselsuheld i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...