|

Klubtilbud for 4.-6. kl. godt fra start på Hadsten-skoler

178 børn er nu indmeldt i fritidstilbud for 4.-6. klasse på skolerne i Hadsten.

 

– Det er sjovt, og man er sammen med sine venner. Der er aktiviteter, ture ud af huset og vi bruger skolen på en anden positiv måde. Og så er klubben rykket tættere på os.

Det er udsagn fra seks elever i 4., 5. og 6. klasse på Hadsten Skole. Tidligere lå klubben på Vinterslevvej, hvor eleverne mødtes efter skoletid. Nu er der etableret klubtilbud på Hadsten Skole og Bavnehøjskolen. På Østervangskolen har Klub Mega allerede eksisteret et par år.
 

Ligger i hjertet af skolen

På Hadsten Skole har der været brug for den største ombygning, hvor en del af det gamle bibliotek er omdannet til klub, fortæller Jakob Johanson, indskolingsleder på Hadsten Skole:
– Med en skydedør kan rummet få flere funktioner, og det kan være med til at skabe sammenhæng mellem skoletiden og klubtimerne. Vi kan mærke, at mange af eleverne nyder klubbens nærhed til skolen, og i store dele af klubtiden har de lige nu bare brug for at være. Det bliver til snak og samvær.

Endnu er væggene i klubben hvide, og eleverne mangler at sætte deres præg på stedet. Det er helt bevidst, da Jakob Johanson og det øvrige personale gerne vil have eleverne til at sætte deres fingeraftryk på stedet, så de også får ejerskab til det.

– Det er en proces, så det kommer. Vi er kommet godt fra start, også i samarbejdet med Ungdomsskolen, der byder ind med forskellige udflugter mandag og torsdag på tværs af alle tre fritidstilbud. Det giver nogle gode berøringsflader for eleverne, og de har flere aktiviteter at vælge imellem. Det, at vores klub ligger i hjertet af skolen, betyder, at vi har god mulighed for at understøtte vores tilbud af aktiviteter med brug af skolens faglokaler samt hallen. Jeg tror, at forældrene er begyndt at mærke styrken ved den lokale forankring af fritidstilbuddet, med plads til nærhed, trivsel og udvikling for deres børn, lyder det fra Jakob Johanson. 

Dato:20. september 2019

Senest opdateret:

20. september 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skal du til fodbold i Århus ? - Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Skal du til fodbold i Århus ? – Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag ... læs mere
Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Loading...