|

Knap 90 års fængsel til 33 bandemedlemmer

Østjyllands Politi oplyser

En lang række retssager mod de mænd, der sidste år deltog i bandekonflikten i Aarhus Vest, har foreløbig samlet givet knap 90 års fængsel til 33 bandemedlemmer.

Østjyllands Politi satte massivt ind, da to grupperinger sidste sommer havde flere væbnede sammenstød i det vestlige Aarhus. Indsatsen resulterede i en lang række anholdelser af bandemedlemmer fra begge sider, hvilket var med til at lægge en dæmper på konflikten.

De mange varetægtsfængslede har gennem det seneste halvandet år løbende fået deres sag prøvet ved Retten i Aarhus, og en stor del af dem afsoner nu domme for bl.a. drabsforsøg, grov vold og våbenbesiddelse.

Den længste dom modtog to mænd på 19 og 22 år, der fik henholdsvis 13 år og 13½ års fængsel hver for forsøg på manddrab, efter at have skudt mod en rival midt på gaden i Aarhus Vest. Dommen skyldes blandt andet den skærpede straf, som Folketinget vedtog med bandepakkerne.

Opbakning til kontant kurs
Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, er overbevist om, at de mange fængslinger har været afgørende for at standse skyderierne og opgørene i området.

– Det har haft en meget stor positiv indvirkning både på konflikten og på Aarhus Vest, at så mange bandemedlemmer nu sidder bag tremmer. Borgerne i området er rigtig glade for, at vi har slået så hårdt ned på bandekriminaliteten, og vi har mødt stor opbakning til vores kontante kurs, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Han mener, at de mange domme og lange straffe til bandemedlemmerne kan være med til at få folk i bandemiljøet til at tænke sig om en ekstra gang i forhold til at starte en ny konflikt.

– Vi har sendt et klart signal til banderne om, at vi står på tæerne af dem, og at det kan få store konsekvenser at deltage i bandekriminalitet, siger chefpolitiinspektøren.

Pressekontakt 
Østjyllands Politi kan kontaktes via pressetelefonen på 2269 1087

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...