|

Knap 90 års fængsel til 33 bandemedlemmer

Østjyllands Politi oplyser

En lang række retssager mod de mænd, der sidste år deltog i bandekonflikten i Aarhus Vest, har foreløbig samlet givet knap 90 års fængsel til 33 bandemedlemmer.

Østjyllands Politi satte massivt ind, da to grupperinger sidste sommer havde flere væbnede sammenstød i det vestlige Aarhus. Indsatsen resulterede i en lang række anholdelser af bandemedlemmer fra begge sider, hvilket var med til at lægge en dæmper på konflikten.

De mange varetægtsfængslede har gennem det seneste halvandet år løbende fået deres sag prøvet ved Retten i Aarhus, og en stor del af dem afsoner nu domme for bl.a. drabsforsøg, grov vold og våbenbesiddelse.

Den længste dom modtog to mænd på 19 og 22 år, der fik henholdsvis 13 år og 13½ års fængsel hver for forsøg på manddrab, efter at have skudt mod en rival midt på gaden i Aarhus Vest. Dommen skyldes blandt andet den skærpede straf, som Folketinget vedtog med bandepakkerne.

Opbakning til kontant kurs
Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, er overbevist om, at de mange fængslinger har været afgørende for at standse skyderierne og opgørene i området.

– Det har haft en meget stor positiv indvirkning både på konflikten og på Aarhus Vest, at så mange bandemedlemmer nu sidder bag tremmer. Borgerne i området er rigtig glade for, at vi har slået så hårdt ned på bandekriminaliteten, og vi har mødt stor opbakning til vores kontante kurs, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Han mener, at de mange domme og lange straffe til bandemedlemmerne kan være med til at få folk i bandemiljøet til at tænke sig om en ekstra gang i forhold til at starte en ny konflikt.

– Vi har sendt et klart signal til banderne om, at vi står på tæerne af dem, og at det kan få store konsekvenser at deltage i bandekriminalitet, siger chefpolitiinspektøren.

Pressekontakt 
Østjyllands Politi kan kontaktes via pressetelefonen på 2269 1087

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

En ny undersøgelse viser, at virksomheder og iværksættere i høj grad er tilfredse med den vejledning Favrskov Erhvervsråd tilbyder ... læs mere
Mester Jacob flytter

Mester Jacob flytter

Byens eneste bagerforretning flytter til Sundhedshuset ... læs mere
Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert fortæller følgende fra dagen ... læs mere
Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Byrådet har godkendt den første kvalitetsrapport på børne- og familieområdet "Kvalitetsrapport for Børn og Familie 2018" ... læs mere
Loading...