|

Køberne har fået flere valgmuligheder på Boligmarkedet

BOLIGSIDEN oplyser

 
 

Nye tal fra Boligsiden viser, at udbuddet er steget fem måneder i træk for sommerhuse og ejerlejligheder og to måneder i træk for huse. Det er godt nyt for køberne, selv om udbuddet fortsat er meget lavt.

 

Antallet af boliger til salg er steget den seneste måned, så køberne nu har mere at vælge imellem. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.

”Der bliver solgt færre boliger nu, end der gjorde tidligere på året, men sælgerne kommer stadig til markedet i stort omfang. Det betyder for køberne, at valgmulighederne bliver flere efter en lang periode, hvor udbuddet faldt, og hvor det i høj grad har været sælgers marked. Når det er sagt, så er stigningen i udbuddet dog fortsat lav, og i en historisk kontekst er der stadig meget få boliger til salg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

På trods af det meget lave udbud er tendensen altså lige nu stigende, og det har den været i noget tid. Udbuddet af sommerhuse og ejerlejligheder er steget fem måneder i træk, mens der er kommet flere villaer og rækkehuse til salg de seneste to måneder.

”Når vi ser på udviklingen i udbuddet for de enkelte boligtyper, så fortæller det forskellige historier. Igennem snart et halvt år er udbuddet af sommerhuse og ejerlejligheder steget som konsekvens af, at de høje salgstal ikke er så høje længere, og at de faktisk nu er lavere end sidste år. Omvendt er salget af huse stadig højere end sidste år, og sælgerne strømmer fortsat til markedet. Det betyder, at udbuddet ikke stiger så meget,” påpeger Birgit Daetz.

Store årlige udbudsfald

De seneste måneders stigning i udbuddet ændrer dog ikke ved, at der er væsentligt færre boliger til salg end på samme tidspunkt sidste år. Det betyder, at salgstiden er lav, og at køberne må acceptere, at det er svært at forhandle nedslag.

”Det er en logisk konsekvens af det lave udbud, at boligerne bliver solgt hurtigt, og at køberne i højere grad bliver nødt til at betale prisen. Det vil ændre sig, hvis udbuddet fortsætter med at stige. Men foreløbig er bevægelsen i udbuddet relativt lille, og derfor har det heller ikke haft den store effekt på den enkelte bolighandel – endnu i hvert fald,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet af huse er nu 16,5 procent lavere end i starten af august sidste år. Det er lidt lavere for ejerlejligheder og lidt højere for sommerhuse.

Udbuddet på boligmarkedet primo august 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

25.085

0,3 %

-16,5 %

Ejerlejligheder

6.107

2,1 %

-12,5 %

Sommerhuse

5.409

0,6 %

-22,6 %

(Kilde: Boligsiden)

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Tirsdag 16. november 2021 er der valg til Favrskov Byråd, hvor der skal vælges 25 medlemmer ... læs mere
Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

I 1. halvår 2021 realiserede Vestjysk Bank et resultat efter skat på 724 mio. kr ... læs mere
Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd inviterer ... læs mere
Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Antallet af lejere til lejelejligheder er steget godt 10 pct. de sidste 10 år | Byggegrunde bliver revet væk under Corona | Parcelhuse sælges en måned hurtigere end sidste år ... læs mere
Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten stod færdig i april 2021 ... læs mere
Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Tirsdag d. 24. august sætter tre langbenede disko-gutter kulør og musik på Hadsten midtby ... læs mere
Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Af Simon Buus Olsen, KV-kandidat for Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370 Hadsten ... læs mere
DER MANGLER BORDE OG BÆNKE LANGS STIERNE I FAVRSKOV KOMMUNE

DER MANGLER BORDE OG BÆNKE LANGS STIERNE I FAVRSKOV KOMMUNE

Thomas Storm, Ravskærvej 65, Søften, Byrådsmedlem (V) i Favrskov Kommune ... læs mere
Byfest/store legedag i Lyngå

Byfest/store legedag i Lyngå

Dette fandt sted lørdag med bl.a. petanque-, stigegolf- og dart-turnering samt rundbold. Det helt store hit var dog at komme højt til vejrs og se Lyngå fra oven. Dagens overskud går til drift af Lyngå's legeplads - herunder forsikring, årlig ... læs mere
Loading...