|

Kom til åbent hus på genbrugspladsen

Favrskov Forsyning inviterer borgerne i Favrskov til åbent hus på genbrugspladserne, hvor der både er mulighed for at blive klogere på affaldssortering og få stillet sulten med en morgenbasse eller en grillpølse.

Når Favrskov Kommune, Klima Favrskov og Danmarks Naturfredningsforening holder klimauger i første halvdel af april, vil der være mulighed for at deltage i forskellige arrangementer og aktiviteter rundt om i kommunen med genbrug og klima som omdrejningspunkt.

I den anledning sætter Favrskov Forsyning fokus på affaldssortering og genbrug, og inviterer til åbent hus på genbrugspladserne.
– Affaldssortering kan være svært og bøvlet. Men det er også meget vigtigt, hvis vi vil genanvende de værdifulde materialer, der er i affaldet. Derfor vil vi altid gerne i dialog med vores kunder, så vi kan lære noget om deres udfordringer med sortering og give et par gode råd med på vejen. Så vi håber at rigtig mange kommer ud på vores pladser til en bid mad og en god snak om affald, fortæller Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Der vil ligeledes være mulighed for at deltage i konkurrencer og at komme med på en guidet tur rundt på genbrugspladsen, hvor en pladsmand fortæller hvordan affaldet genanvendes og giver et indblik i, hvordan en genbrugsplads drives.
Fokus på plastik Favrskov Forsyning vil især bruge arrangementet til at sætte fokus på blød plastik. Vi omgiver os alle med store mængder af plastaffald, og derfor er der behov for, at vi genbruger frem for at vi brænder det af – eller at det ender i naturen.

– Vi kender jo alle til det her med, at plastikaffaldet fylder meget, eksempelvis fra indpakning af madvarer, plastposer og –sække samt krympeplast og afdækningsplast. Desværre ender rigtig meget af det i containeren til småt brændbart, hvilket er en skam, da det sagtens kan genanvendes. Derfor vil vi sætte ekstra fokus på, hvordan vi får genbrugt mere, så det bløde plast i stedet kommer ned i beholderne til plastfolie på genbrugspladsen, siger Jens Drivsholm.
En kortlægning af containeren til småt brændbart i 2018 viste, at der i gennemsnit var 164 kg plastfolie i en container, der kun burde indeholde brændbart affald. Det er meget plastfolie, når man tænker på hvor meget en plastikpose vejer.

                                

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Bølge af tyverier fra varebiler i Favrskov

Bølge af tyverier fra varebiler i Favrskov

Østjyllands Politi har den seneste måned oplevet en stigning i antallet af tyverier fra varebiler i Favrskov Kommune ... læs mere
Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Alle forbrugere med til at sikre Favrskovs drikkevand ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 421.

Ugens naturbilleder nr. 421.

JUNI - de lyse nætters tid og storhedstid for mange blomster, herunder den dekorative kornblomst ... læs mere
Brand i tilbygning til supermarked

Brand i tilbygning til supermarked

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
Loading...