|

Kom til åbent hus på genbrugspladsen

Favrskov Forsyning inviterer borgerne i Favrskov til åbent hus på genbrugspladserne, hvor der både er mulighed for at blive klogere på affaldssortering og få stillet sulten med en morgenbasse eller en grillpølse.

Når Favrskov Kommune, Klima Favrskov og Danmarks Naturfredningsforening holder klimauger i første halvdel af april, vil der være mulighed for at deltage i forskellige arrangementer og aktiviteter rundt om i kommunen med genbrug og klima som omdrejningspunkt.

I den anledning sætter Favrskov Forsyning fokus på affaldssortering og genbrug, og inviterer til åbent hus på genbrugspladserne.
– Affaldssortering kan være svært og bøvlet. Men det er også meget vigtigt, hvis vi vil genanvende de værdifulde materialer, der er i affaldet. Derfor vil vi altid gerne i dialog med vores kunder, så vi kan lære noget om deres udfordringer med sortering og give et par gode råd med på vejen. Så vi håber at rigtig mange kommer ud på vores pladser til en bid mad og en god snak om affald, fortæller Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Der vil ligeledes være mulighed for at deltage i konkurrencer og at komme med på en guidet tur rundt på genbrugspladsen, hvor en pladsmand fortæller hvordan affaldet genanvendes og giver et indblik i, hvordan en genbrugsplads drives.
Fokus på plastik Favrskov Forsyning vil især bruge arrangementet til at sætte fokus på blød plastik. Vi omgiver os alle med store mængder af plastaffald, og derfor er der behov for, at vi genbruger frem for at vi brænder det af – eller at det ender i naturen.

– Vi kender jo alle til det her med, at plastikaffaldet fylder meget, eksempelvis fra indpakning af madvarer, plastposer og –sække samt krympeplast og afdækningsplast. Desværre ender rigtig meget af det i containeren til småt brændbart, hvilket er en skam, da det sagtens kan genanvendes. Derfor vil vi sætte ekstra fokus på, hvordan vi får genbrugt mere, så det bløde plast i stedet kommer ned i beholderne til plastfolie på genbrugspladsen, siger Jens Drivsholm.
En kortlægning af containeren til småt brændbart i 2018 viste, at der i gennemsnit var 164 kg plastfolie i en container, der kun burde indeholde brændbart affald. Det er meget plastfolie, når man tænker på hvor meget en plastikpose vejer.

                                

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med buskerne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Så er det mandag og din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...