|

Kommune: Beredskabet havde kun fokus på at overholde servicemål – ikke reelle responstider

Beredskabs INFO

54

I Favrskov Kommune er der stigende kritik af det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed i sagen om den mulige lukning af brandstationen i Hinnerup. Ifølge kommunen har beredskabsdirektøren således haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter. Men de underliggende responstider er slet ikke blevet vurderet.

Beredskab & Sikkerhed har lagt op til, at den fælleskommunale beredskabskommission beslutter, at brandstationen i Hinnerup skal nedlægges. I stedet skal der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om, at brandvæsenets kommende station i Lisbjerg skal dække Hinnerup-området.

Oprindeligt anbefalede Favrskov Kommune – hvor Hinnerup ligger – i et høringssvar, at beredskabskommissionen accepterede forslaget fra Beredskab & Sikkerhed. Kommunen lagde blandt andet vægt på, at det af indstillingen fra beredskabsdirektør Morten Sønderby fremgik, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området”.

Ikke det samme serviceniveau

På baggrund af en række spørgsmål fra blandt andre borgere, brandfolk og byrådspolitikere har Favrskov Kommune imidlertid fået beredskabsdirektøren til at efterprøve konklusionerne.

”Det fremgår blandt andet, at beredskabsdirektøren har haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter for Beredskab og Sikkerhed, mens de underliggende responstider inden for de 10 minutter ikke har været bearbejdet i det første materiale. Det fremgår endvidere af de nye bilag, at en nedlæggelse af brandstationen i Hinnerup vil have større konsekvenser for responstiderne end oprindeligt vurderet”, oplyser Favrskov Kommune.

Beredskabsdirektøren konkluderer nu, at ”hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag. Omvendt vil Søften området få en hurtigere responstid (jf. det tekniske notat). Responstiden på 10 min. i gennemsnit vil kunne overholdes i 95 % af tilfældene, sådan som det også er tilfældet i dag”.

Direktør: Ikke tilstrækkelig dokumentation

”På den baggrund vurderer direktøren for Teknik og Miljø, at det ikke er tilstrækkeligt dokumenteret, at den kommende brandstation i Lisbjerg vil kunne overholde responstiden på 10 minutter i hele Hinnerup-området. Derfor anbefaler direktøren for Teknik og Miljø, at byrådet fremsender et revideret høringssvar til beredskabskommissionen”, oplyser Favrskov Kommune.

Byrådet i Favrskov Kommune mødes mandag til et ekstraordinært møde, hvor politikerne skal tage stilling til, om kommunen skal afgive et nyt høringssvar til beredskabskommissionen.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.UD I NATUREN (3)

UD I NATUREN (3)

Det nye år er godt i gang og oplevelserne venter på dig. Selvom vi ikke ved hvad året bringer, kan vi stadig gå på opdagelse i naturen ... læs mere
Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Flere milde vintre i træk får erindringen om en rigtig snestorm til at udviskes. Derfor er det på tide at vise, hvordan Kjørmes i 1996 satte hele Søndergade og omegnen på stand by ... læs mere
2 bilister standset af politiet

2 bilister standset af politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ja til COVID vaccinepas

Ja til COVID vaccinepas

Af Christian Møller – Nielsen, regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør ... læs mere
Byrådsmøde foregår via Skype

Byrådsmøde foregår via Skype

På grund af den aktuelle corona-situation bliver byrådsmødet tirsdag 26. januar 2021 kl. 19 i Favrskov Kommune afviklet som et Skype-møde ... læs mere
Taget for narkokørsel m.m.

Taget for narkokørsel m.m.

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Loading...