|

Kommune: Beredskabet havde kun fokus på at overholde servicemål – ikke reelle responstider

Beredskabs INFO

54

I Favrskov Kommune er der stigende kritik af det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed i sagen om den mulige lukning af brandstationen i Hinnerup. Ifølge kommunen har beredskabsdirektøren således haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter. Men de underliggende responstider er slet ikke blevet vurderet.

Beredskab & Sikkerhed har lagt op til, at den fælleskommunale beredskabskommission beslutter, at brandstationen i Hinnerup skal nedlægges. I stedet skal der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om, at brandvæsenets kommende station i Lisbjerg skal dække Hinnerup-området.

Oprindeligt anbefalede Favrskov Kommune – hvor Hinnerup ligger – i et høringssvar, at beredskabskommissionen accepterede forslaget fra Beredskab & Sikkerhed. Kommunen lagde blandt andet vægt på, at det af indstillingen fra beredskabsdirektør Morten Sønderby fremgik, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området”.

Ikke det samme serviceniveau

På baggrund af en række spørgsmål fra blandt andre borgere, brandfolk og byrådspolitikere har Favrskov Kommune imidlertid fået beredskabsdirektøren til at efterprøve konklusionerne.

”Det fremgår blandt andet, at beredskabsdirektøren har haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter for Beredskab og Sikkerhed, mens de underliggende responstider inden for de 10 minutter ikke har været bearbejdet i det første materiale. Det fremgår endvidere af de nye bilag, at en nedlæggelse af brandstationen i Hinnerup vil have større konsekvenser for responstiderne end oprindeligt vurderet”, oplyser Favrskov Kommune.

Beredskabsdirektøren konkluderer nu, at ”hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag. Omvendt vil Søften området få en hurtigere responstid (jf. det tekniske notat). Responstiden på 10 min. i gennemsnit vil kunne overholdes i 95 % af tilfældene, sådan som det også er tilfældet i dag”.

Direktør: Ikke tilstrækkelig dokumentation

”På den baggrund vurderer direktøren for Teknik og Miljø, at det ikke er tilstrækkeligt dokumenteret, at den kommende brandstation i Lisbjerg vil kunne overholde responstiden på 10 minutter i hele Hinnerup-området. Derfor anbefaler direktøren for Teknik og Miljø, at byrådet fremsender et revideret høringssvar til beredskabskommissionen”, oplyser Favrskov Kommune.

Byrådet i Favrskov Kommune mødes mandag til et ekstraordinært møde, hvor politikerne skal tage stilling til, om kommunen skal afgive et nyt høringssvar til beredskabskommissionen.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Videoen er optaget af AVCfilm.dk i Haldum ... læs mere
Årets Studenter sprang ud fredag

Årets Studenter sprang ud fredag

Festlige dage på Favrskov Gymnasium i Hadsten ... læs mere
Brand på gård

Brand på gård

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er det HØST - tid

Så er det HØST – tid

Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup ... læs mere
Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Om aftenen den 11. juni blev en 20-årig mand overfaldet med slag og spark på Søndergade i Hadsten. Så du episoden, så hører Østjyllands Politi meget gerne fra dig ... læs mere
Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Her kan du læse mere om sommerferieaktiviteter i Favrskov Kommune i 2020 ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål ... læs mere
Færdselsuheld og spirituskørsel 

Færdselsuheld og spirituskørsel 

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...